Se dau următoarele ingrediente: Chef Florin Dumitrescu, Andrei Aradits, invitați vedete și un grup de oameni pe care-i chemăm la masă ca sa jurizeze totul.
Oare vor reuși invitații noștri, cu ajutorul lui Florin, să-i impresioneze pe cei care vor degusta un preparat gândit și gătit special pentru ei?
Reprize de 5 minute, situații la muchie de cuțit, foc, aburi, reacții neașteptate și gusturi nemaipomenite. Cine va fi lider pe tabela de like-uri la finalul show-ului? Fii pe fază la fiecare nou episod din Like în Bucătărie!
Am gătit pe ritmul condimentelor și-am cântat pe notele de legendă ale Loredanei Groza. Pentru că pe cât de bine știe să ne facă inimile să danseze, pe atât de mult se pricepe să gătească o rețetă cu dichis à la Chef Florin Dumitrescu.
Dar când Andrei Aradits pune presiune contra cronometru și invitații cântă de zor în sufragerie, gătitul devine o adevărată provocare. Urmărește episodul și vezi cum s-a descurcat Loredana.
În acest episod, Loredana și-a invitat familia și prietenii pentru o după amiază marca Like în Bucătărie. Rusty - costumierul carismatic, Elena – fiica Loredanei, Beatrice – vocea de aur, Daniel – toboșarul cu ritmul în inimă și Tiri – chitaristul cu acordurile în armonie: ei au fost juriul ediției. Ei au fost sufletul distracției din sufragerie în timp ce Loredana le-a gătit rețeta aleasă de Florin.
Cum au apreciat ei spectacolul din bucătărie și câte like-uri au dat la final? Vei afla în acest episod!
Pește:
Doradă 1 buc
Suc de la ½ lămâie
Usturoi 3-4 căței
Ouă poșate:
2 ou de găină
sau 4 de prepeliță
Oțet 100 ml
Risotto:
Sparanghel 1 mănunchi
Unt 250g
Orez basmati 300g
Supă de pește 3-400 ml
Vin alb 100 ml
Parmezan 50g
Supa de pește pentru risotto:
1 ceapă
1 rădăcină de pătrunjel
¼ rădăcină de țelină
Resturile de la pește
Se filetează peștele proaspăt, iar resturile se pun la fiert într-un litru de apă împreună cu ceapa, țelina și pătrunjelul până obținem o supă de bază de pește pentru risotto.
Sparanghelul se curăță și se păstrează doar jumătatea de sus, care se trage la tigaie cu puțin unt.
Într-o altă tigaie, prăjim în unt fileurile de doradă, cu sare și piper.
Ouăle se poșează în apă fierbinte cu oțet și sare.
Pentru risotto, călim ceapa în unt, adăugăm orezul și îl toastăm până devine translucid. Adăugăm apoi vinul alb și îl lăsăm să se evapore, apoi adăugăm supa de pește puțin câte puțin până ajungem la consistența dorită. La final, risotto-ul se termină cu unt și parmezan.
La servire, se pune pe baza unei farfurii adânci risotto-ul cremos, peste care așezăm fileurile de doradă și sparanghelul, peste care punem oul poșat. Se decorează cu frunze de pătrunjel prăjite.