hb cat-animation
apple-animation
new-art-media-library

Vârsta copilăriei este vârsta imaginației nelimitate, a curiozității și deschiderii. Acum este momentul potrivit pentru tine să descoperi noi mijloace prin care poți da viață poveștilor și personajelor din imaginația ta și, dacă te prinde, când vei fi mare te va aștepta o carieră în care îți vei putea folosi creativitatea prin tehnologie.

Biblioteca de New Media Art e un nume dat de oameni mari unei colecții de filmări despre pasiune, scris și artă digitală, pentru ca tu să te prinzi încă de pe acum cum devii din spectator, creator.

title-guidance
vana

Salut! Suntem Anca și Horia Manolache și, alături de colegii noștri, creăm povești care mișcă și se mișcă, prin animație frame by frame, animație 2D și motion graphics.

VÂNĂ vine de la îndrăzneala și zvâcul pe care încercăm să le educăm și în noi, și în cei care au chef să ni se alăture. Suntem new media art cu un old school soul.

aural-eye

Salut! Noi suntem Alina Anca și Daniel Bega. Ai văzut vreodată clădiri care prind viață prin proiecții animate, pe net sau poate chiar în realitate?

Ei, cu asta ne ocupăm noi, cu video mapping, instalații interactive, artă generativă și producții video care folosesc tehnologii emergente. Complicat? Un pic, dar dacă îți place și te dedici pasiunii tale nu va mai părea așa.

title-library
owl
title-how-to

Urmărește pas cu pas cum prinde viață povestea animată a formidabilului aviator năzdrăvan!

Vrem să-ți arătăm și ție un pic din ce facem noi și să înțelegi cum de la un cuvânt care ia forma unui personaj, apoi a unei întâmplări, apoi a unei culori și a unei mișcări, se naște, pas cu pas, un desen animat.

arrow
pencil
arrow

Zburătorii. Animația românească în co-producție cu copiii

Lidl și Radar Kids prezintă, în cadrul proiectului Biblioteca New Media Art pentru copii, animația Zburătorii, animația românească în co-producție cu copiii. Aventura e abia la început! Animația românească unde copiii sunt co-autori începe să prindă formă. Povestea am conturat-o, iar acum încep să prindă viață personajele și acțiunile. Stai aproape! Promitem o poveste fantastică a zburătorilor năzdrăvani

arrow
arrow

Storyboard Zburătorii. Povestea noastră, în schițe

arrow

Cum arată o fișă de personaj. Universul unei animații

character-recap

Principii de animație # 1

arrow
pencil
arrow

Principii de animație # 2

arrow
arrow

Principii de animație # 3

arrow

Sound design. Cum se nasc sunetele unei animații

arrow
arrow

Cum edităm un video animat

arrow
pencil
arrow
title-snack-break

FII PARTE
DIN POVESTE

Înscrie-te în concurs în perioada 1 - 15 iulie și câștigă super premii!

concurs concurs

Dacă povestea aviatorului năzdrăvan te-a captivat, ai grijă să nu ratezi niciun episod! Însă cum ar fi să devii din spectator, chiar co-autor?

Continuă să vizitezi pagina noastră pentru a nu rata CONCURSUL! Pregătește-te pentru înscrieri de la 1 iulie.

5 x
PREMIUL
CEL MARE

Devii co-autor al unei animații imersive prezentate în cadrul RADAR Kids și asta nu e tot! Mai primești o super bicicletă și un hanorac cu desenul tău!

5 x
PREMIUL
CEL MARE

Devii co-autor al unei animații imersive prezentate în cadrul RADAR Kids și asta nu e tot! Mai primești o super bicicletă și un hanorac cu desenul tău!

5 x
PREMII MAI
MICI, DAR
BUNE

Un card Lidl de cumpărături, în valoare de 100 lei, ca să-ți iei tu ce vrei.

5 x
PREMII MAI
MICI, DAR
BUNE

Un card Lidl de cumpărături, în valoare de 100 lei, ca să-ți iei tu ce vrei.

iATă cE ai dE FăcUT

1

Urmărește aici povestea aviatorului năzdrăvan

Imaginează-ți un personaj sau o întâmplare nouă în povestea aviatorului năzdrăvan

2

3

Trimite-ne viziunea ta sub formă de desen sau text

Juriul va alege 10 câștigători ce vor fi anunțați pe site

4

5

Ideile primilor 5 câștigători sunt integrate într-o animație imersivă spectaculoasă, ce va fi prezentată în cadrul festivalului RADAR, secțiunea RADAR Kids

kids
kids

RADAR Kids este un loc de joacă art & tech, desprins, parcă, din filmele științifico fantastice. Aici cei mici au ocazia să interacționeze cu tehnologii creative surprinzătoare și cu adevărat fascinante pentru ei, cum sunt realitatea virtuală sau augumentată, inteligența artificială sau video-mappingul, într-un spațiu imersiv și interactiv.


Pe măsură ce tehnologia evoluează, se creează noi oportunități și noi mijloace de exprimare artistică ce pot fi utilizate cu ușurință chiar și de cei mici. Aflați la vârsta deschiderii, a imaginației și curiozității, este momentul potrivit pentru a le trezi interesul pentru tehnologie și creativitate, două domenii ce par că vor defini tot mai mult lumea din viitor.


RADAR Kids este parte a unui proiect mai amplu, RADAR – Romanian Artists Developing Alternative Realities – o platformă dedicată inițiativelor creative de new media art pe care le înglobează sub o manifestare unitară, contribuind la dezvoltarea acestui nou curent în artă.