Se dau următoarele ingrediente: Chef Florin Dumitrescu, Andrei Aradits, invitați vedete și un grup de oameni pe care-i chemăm la masă ca sa jurizeze totul.

Oare vor reuși invitații noștri, cu ajutorul lui Florin, să-i impresioneze pe cei care vor degusta un preparat gândit și gătit special pentru ei?

Reprize de 5 minute, situații la muchie de cuțit, foc, aburi, reacții neașteptate și gusturi nemaipomenite. Cine va fi lider pe tabela de like-uri la finalul show-ului? Fii pe fază la fiecare nou episod din Like în Bucătărie!

Episodul 7

Andreea Raicu

Un pic de sare și-un strop de relaxare – astea sunt ingredientele pe care le-a îmbinat Andreea Raicu în cel mai zen episod de până acum din Like în Bucătărie.

Împreună cu Chef Florin, Andreea a gătit o rețetă care să-i reprezinte stilul și să fie ușor de adaptat pentru invitații ei pretentiosi – ceva gustos, sănătos și simplu de preparat. Cum s-a descurcat și ce reacții a primit? Vezi episodul!



Vezi episod

Pofta vine meditând.

Invitații Andreei Raicu din acest episod au fost cinci dintre prietenii ei care o ajută să promoveze un stil de viață sănătos. Între sesiunile de yoga și mindfulness, invitații i-au avut alături pe Andrei și pe Chef Florin Dumitrescu ca să discute despre mâncare sănătoasă și ingrediente alternative. Și n-ar mai fi fost cel mai zen episod dacă nu le inițiam pe cele două gazde în tainele meditației.

Cum s-au distrat invitații și câte like-uri au avut de dat la final? Urmărește episodul și află!

Ouă benedict cu sos olandez,
avocado și creveți

Ingrediente

Pentru 2 porții:

Chifle/ - 2 bucăți

Avocado – 1 buc

Creveți congelați de
dimensiune medie –
8-10 bucăți

Unt – 50g

Ulei de măsline

Pentru ouă poșate:

Ouă – 4 buc.

Oțet – 100 ml

Sare

Pentru sosul olandez:

Gălbenușuri – 2 buc

Lămâie – 1 buc

Unt – 125g

Mod de preparare

Pentru sosul olandez începem prin a topi untul într-un vas la foc mic. Apoi se pun la bain-marie gălbenușurile și, folosind un tel, se amestecă încet cu untul topit până se formează o emulsie, pe care o stabilizăm cu sucul de lămâie și o condimentăm cu sare și piper.

Pentru ouăle poșate aducem o oală de apă în punctul de clocot, apoi o lăsăm la foc mic. Adăugăm în apă oțet și sare și formăm un vârtej, amestecând. Ouăle se sparg întâi într-un bol mic, apoi se așează în apa fierbinte și se lasă circa un minut jumătate până când gălbenușul capătă o consistență cremoasă, dar nu tare.

Într-o tigaie încinsă se așează creveții decorticați și chiflele cu capacul și baza tăiate. Când creveții și pâinea s-au rumenit se iau de pe foc. Pentru servire, pe o farfurie se pune chifla rumenită, peste care adăugăm creveții, felii de avocado și oul poșat. Pe deasupra se toarnă o lingură de sos olandez și se condimentează cu sare și piper.


Vezi Lista de Câștigători

Vezi episoadele anterioare

Vrei să vezi cum s-au descurcat și alte vedete în bucătărie? Urmărește primul show marca Lidl: Bucătar după Ureche.
Găsești toate ingredientele de care ai nevoie în magazinele LIDL, ca să poți încerca și tu aceeași rețetă

Suntem sociabili!


Social Media Buttons Social Media Buttons Social Media Buttons