Se dau următoarele ingrediente: Chef Florin Dumitrescu, Andrei Aradits, invitați vedete și un grup de oameni pe care-i chemăm la masă ca sa jurizeze totul.
Oare vor reuși invitații noștri, cu ajutorul lui Florin, să-i impresioneze pe cei care vor degusta un preparat gândit și gătit special pentru ei?
Reprize de 5 minute, situații la muchie de cuțit, foc, aburi, reacții neașteptate și gusturi nemaipomenite. Cine va fi lider pe tabela de like-uri la finalul show-ului? Fii pe fază la fiecare nou episod din Like în Bucătărie!
Un pic de sare și-un strop de relaxare – astea sunt ingredientele pe care le-a îmbinat Andreea Raicu în cel mai zen episod de până acum din Like în Bucătărie.
Împreună cu Chef Florin, Andreea a gătit o rețetă care să-i reprezinte stilul și să fie ușor de adaptat pentru invitații ei pretentiosi – ceva gustos, sănătos și simplu de preparat. Cum s-a descurcat și ce reacții a primit? Vezi episodul!
Invitații Andreei Raicu din acest episod au fost cinci dintre prietenii ei care o ajută să promoveze un stil de viață sănătos. Între sesiunile de yoga și mindfulness, invitații i-au avut alături pe Andrei și pe Chef Florin Dumitrescu ca să discute despre mâncare sănătoasă și ingrediente alternative. Și n-ar mai fi fost cel mai zen episod dacă nu le inițiam pe cele două gazde în tainele meditației.
Cum s-au distrat invitații și câte like-uri au avut de dat la final? Urmărește episodul și află!
Pentru 2 porții:
Chifle/ - 2 bucăți
Avocado – 1 buc
Creveți congelați de
dimensiune medie –
8-10 bucăți
Unt – 50g
Ulei de măsline
Pentru ouă poșate:
Ouă – 4 buc.
Oțet – 100 ml
Sare
Pentru sosul olandez:
Gălbenușuri – 2 buc
Lămâie – 1 buc
Unt – 125g
Pentru sosul olandez începem prin a topi untul într-un vas la foc mic. Apoi se pun la bain-marie gălbenușurile și, folosind un tel, se amestecă încet cu untul topit până se formează o emulsie, pe care o stabilizăm cu sucul de lămâie și o condimentăm cu sare și piper.
Pentru ouăle poșate aducem o oală de apă în punctul de clocot, apoi o lăsăm la foc mic. Adăugăm în apă oțet și sare și formăm un vârtej, amestecând. Ouăle se sparg întâi într-un bol mic, apoi se așează în apa fierbinte și se lasă circa un minut jumătate până când gălbenușul capătă o consistență cremoasă, dar nu tare.
Într-o tigaie încinsă se așează creveții decorticați și chiflele cu capacul și baza tăiate. Când creveții și pâinea s-au rumenit se iau de pe foc. Pentru servire, pe o farfurie se pune chifla rumenită, peste care adăugăm creveții, felii de avocado și oul poșat. Pe deasupra se toarnă o lingură de sos olandez și se condimentează cu sare și piper.