Se dau următoarele ingrediente: Chef Florin Dumitrescu, Andrei Aradits, invitați vedete și un grup de oameni pe care-i chemăm la masă ca sa jurizeze totul.
Oare vor reuși invitații noștri, cu ajutorul lui Florin, să-i impresioneze pe cei care vor degusta un preparat gândit și gătit special pentru ei?
Reprize de 5 minute, situații la muchie de cuțit, foc, aburi, reacții neașteptate și gusturi nemaipomenite. Cine va fi lider pe tabela de like-uri la finalul show-ului? Fii pe fază la fiecare nou episod din Like în Bucătărie!
Skillurile de gamer nu se iau cu copy/paste în bucătărie. Dar invitații noștri, iRaphahell și xSlayder au acceptat provocarea și s-au descurcat binișor. Cu ajutorul lui Florin, desigur.
Au reușit să toace carnea de burger cu satârul? Au prăjit destui cartofi pentru toată gașca de gameri? Și mai ales, au terminat preparatul fără sa ardă nimic? Află în noul episod din Like în Bucătărie!
Pentru ei, iRaphahell, xSlayer și Florin au ales o rețetă care să alimenteze chiar și cele mai intense meciuri și cele mai lungi nopți de gaming. Iar judecând după reacțiile lor, a fost un #win. Deci a meritat așteptarea și teasing-ul de arome din bucătărie în timp ce s-au jucat împreună cu Andrei și Florin în sufragerie.
Cum au apreciat gamerii prestația celor doi și câte like-uri au primit la final? Urmărește episodul!
Chiflă 1 buc
Carne 230g
Castravete proaspăt 1 buc
Roșie proaspătă 1 buc
Cimbru proaspăt
Emental (sau Gouda) 1 felie mare
Salată verde
Maioneză (2 gălbenușuri, muștar, ulei de floarea soarelui, zeamă de la ½ de lămâie)
Dulceață de ceapă (1 ceapă medie, 60g zahăr, 50g unt, 100ml vin roșu, cimbru)
Cartofi prăjiți (4-5 cartofi albi medii, 1 litru de ulei pentru prăjire în baie adâncă)
Se toacă carnea și se amestecă cu sare și piper. Burgerul iese mai gustos dacă se toacă de mână și nu la mașină. Burgerii se prăjesc pe tigaie grill, apoi se bagă la gratinat în cuptorul încins, înveliți în felia de Emental.
Ceapa se toacă julienne și se călește cu unt în tigaie. Când devine ușor transparentă, se adaugă zahăr și cimbru proaspăt și se caramelizează. Apoi se pune vinul roșu și se lasă la redus până se obține dulceața.
Roșiile și castraveții se taie felii subțiri și se așează pe frunze de salată fără cotor.
Batem gălbenușurile împreună cu o lingură de muștar și ulei de floarea soarelui până obținem o maioneză groasă.
Cartofii se spală foarte bine de pământ și se taie în felii groase cu tot cu coajă. Se pun în baia de ulei fierbinte și se prăjesc apoi până când devin aurii. Cartofii prăjiți se scurg bine într-un bol cu prosoape de hârtie, apoi se asezonează cu sare și piper proaspăt.
Chifla se taie în două și se pune câteva minute la cuptor, pentru frăgezire la interior și textură crocantă la exterior. Se unge apoi cu maioneză pe ambele părți interioare.
Se asamblează burgerul: pe bază se pune frunza de salată, apoi feliile de roșie și castraveți. Deasupra se pune carnea gratinată, apoi dulceața de ceapă.
Cartofii merg de minune cu maioneza și dulceața de ceapă extra.