Se dau următoarele ingrediente: Chef Florin Dumitrescu, Andrei Aradits, invitați vedete și un grup de oameni pe care-i chemăm la masă ca sa jurizeze totul.
Oare vor reuși invitații noștri, cu ajutorul lui Florin, să-i impresioneze pe cei care vor degusta un preparat gândit și gătit special pentru ei?
Reprize de 5 minute, situații la muchie de cuțit, foc, aburi, reacții neașteptate și gusturi nemaipomenite. Cine va fi lider pe tabela de like-uri la finalul show-ului? Fii pe fază la fiecare nou episod din Like în Bucătărie!
În acest episod, Costel este pentru noi ca un fel de Florin #2. Nu numai pentru că seamănă ca două picături de apă, ci și pentru că au reușit să facă o echipă de minune – și la glume, și la gătit.
Deși rețeta aleasă pare simplă, când trebuie să te ridici la exigența lui Chef Florin Dumitrescu, până și lui Costel îi piere puțin râsul. Dar promitem că o să râdeți voi pe cinste. S-a lăsat cu cocoloașe în mămăligă, cu parmezan care nu-i ceea ce pare și cu emoții mari și like-uri multe la final.
Pentru ei, Florin și Costel au ales un festin pe grătar. Coaste, fleici gustoase, cartofi copți cu unt în jar și niște mămăligă cu parmezan rumenită bine. I-am lăsat pe ei să vă arate cât de greu e să râzi cu burta plină.
Cum au apreciat comedianții prestația lui Costel și câte like-uri au curs la final?
Urmărește episodul!
Pentru grătar:
Piept de porc 200g
Coaste de porc 200g
Cartofi mari 6 buc, unt 200g și folie de aluminiu (pentru coacere în jar)
Pentru marinare uscată: Boia dulce, boia iute, zahăr, sare, susan (câte o lingură din fiecare)
Pentru mămăliga la grătar: Mălai grișat 500g, parmezan 100g, lapte 1l, unt 50g
Pentru salată: Roșii 3 buc, Castraveți Fabio 1 buc, Ardei iute 3 buc, Ardei gras 2 buc, Pătrunjel 2 leg, Mentă 20g, Lămâie 2 buc, Ulei de măsline
Cartofii se spală bine și apoi se pun la fiert întregi, în apă sărată.
Se fierbe laptele, apoi se adaugă mălaiul și se prepară o mămăligă vârtoasă peste care se adaugă la final untul și parmezanul. Mămăliga se toarnă într-o tavă largă și se lasă la răcit, apoi se taie în pătrate mari.
Se amestecă boiaua dulce, cea iute, zahărul, sarea și susanul într-un bol, apoi se adaugă carnea și se amestecă până se acoperă uniform. După ce se freacă carnea cu amestecul de condimente, se lasă 15-30 de minute la frigider.
Cartofii fierți se învelesc în folie de aluminiu împreună cu unt și sare și se aruncă în jarul de la grătar.
Carnea se frige pe grătarul încins împreună cu pătratele de mămăligă.
Între timp, se taie ardeii, castraveții și roșiile în cuburi mici și se amestecă cu mentă și pătrunjel tocat. La final salata se stropește cu ulei de măsline și zeama de la lămâi.
Cartofii copți se pot servi ca atare sau se pot garnisi cu smântână și chives (ceapă de tuns).