Campaign Background

Primul show marca LIDL

La Bucătar după Ureche, nu gustul, ci auzul te ajută să găteşti. Chef Florin Dumitrescu găteşte, Andrei Aradits povesteşte, iar invitatul găteşte după ureche.

Vrei să vezi cum a fost Marea Ediţie LIVE din Bucătar după Ureche? Ți-am pregătit cele mai bune faze, ca să vezi cum s-au descurcat la gătit Shurubel şi Codruţ. Au pregătit nu una, ci două reţete. Urmăreşte episodul!

Anunţăm în curând câştigătorii!

Shurubel a gătit, voi ne-aţi trimis comentarii încurcătoare. Revenim în scurt timp cu lista de câştigători. Revino pe această pagină pentru a vedea dacă te numeri printre ei.

Marea Ediţie Live cu Shurubel şi Codruţ
Episodul 7

Shurubel n-a mai gătit niciodată. Pentru el somonul e un fel de fast food, pentru că înoată rapid. Dar în această ediţie a venit la o lecţie de gatit... în direct! A învăţat după ureche de la Chef Florin Dumitrescu o reţetă absolut nomnomnom: somon la cuptor pe pat de fenicul, apoi a gătit şi un desert - pere însiropate cu cremă de ciocolată. Ceva cool, să aibă ce povesti la prieteni.

Somon la cuptor pe pat de fenicul

Feniculul se curăţă de prima foaie şi se taie în jumătate, după care se taie julienne subţire.

Jumătate din cantitate se amestecă cu smântâna lichidă, vin alb, sare şi piper şi se introduce la cuptor, la 180 de grade, pentru 7 - 8 minute, timp în care pregătim somonul.

Somonul se tamponează, se presară sare şi piper şi se unge cu muştar amestecat cu ulei de măsline.

Se aşază somonul peste feniculul din cuptor şi se lasă 25 de minute la 180 de grade. Cantitatea de fenicul rămasă se amestecă cu ceapă verde tăiată fin, sare, piper şi ulei de măsline.

Imediat ce somonul este gata, se serveşte pe feniculul copt, iar deasupra se aşază salată de fenicul.

Ingrediente:
200 g Frişcă lichidă 30% Pilos
100 ml Chardonnay Colombard sec AUS 12% Cimarosa
4 buc ceapă verde
2 linguriţe piper negru
4 buc file pr. somon, fără piele Ocean Sea
1 kg fenicul
2 linguri de muştar
Sare de mare Castello

Pere însiropate, cu cremă de ciocolată

Se curăţă perele, se scobesc de cotor şi se fierb în vin alb cu esenţa de vanilie şi zahăr.

Crema se pregăteşte amestecând bine laptele, zahărul, gălbenuşurile, vanilia, cele 2 linguri de cacao, făina şi romul la foc mic, timp de aproximativ 15 minute, pană ce capătă consistenţă, după care se lasă la răcit. Crema rece se toarnă peste pere astfel încât să le acopere, după care se adaugă frişca bătută cu zahăr. Vin recomandat: Château Les Charmilles.

Ingrediente:
250 g frişcă lichidă 30%
150 g zahăr Cristal
500 ml lapte proaspăt 2%
6 buc pere
2 linguri cacao natur pudra
2 linguri făină albă grâu 000
Rom brun 40%
3 buc ouă M
Esenţă vanilie

Câştigă lunar cu Bucătarii din Plăcere

Bucătarii noştri gătesc în continuare cu spor şi caută mereu idei noi de reţete.
Urmăreşte reţetele lor, răspunde la întrebările noastre şi poţi câştga unul dintre cele 3 vouchere de cumpărături la Lidl, în valoare de 200 lei





Vezi lista de câştigători

Vezi toate episoadele

Vino sa găteşti cu noi!
Descoperă lista de evenimente