Se dau următoarele ingrediente: Chef Florin Dumitrescu, Andrei Aradits, un invitat vedetă și un grup de oameni pe care-i chemăm la masă ca sa jurizeze totul.
Oare va reuși invitatul nostru, cu ajutorul lui Florin, să-i impresioneze pe cei care vor degusta un preparat gândit și gătit special pentru ei?
Reprize de 5 minute, situații la muchie de cuțit, foc, aburi, reacții neașteptate și gusturi nemaipomenite. Cine va fi lider pe tabela de like-uri la finalul show-ului? Fii pe fază la fiecare nou episod din Like în Bucătărie!
În acest episod, Antonia a adus la masă intuiția ei de mamă și skill-urile de bucătar începător, dar experiența gătitului sub presiune și-a spus cuvântul la fiecare pas.
A reușit Antonia să taie feliile perfecte de dovlecei printre sesiunile de beatbox? I-a dat emoții lui Florin când a rămas singură în bucătărie? A rămas întreg cuțitul de bucătar? Află totul în primul episod din Like în Bucătărie!
Special pentru mame, Antonia și Florin au ales o rețetă ținând cont de preferințele invitatelor noastre. O rețetă light și sănătoasă, dar totuși simplu de făcut – asta dacă n-o faci contra cronometru. Pentru că mamele de oriunde merită un răsfăț cu texturi cremoase și combinații fresh de arome.
Cum au apreciat mamele prestația Antoniei și câte like-uri i-au dat la final? Urmărește episodul!
Somon 160 g
Dovlecei 1 buc
Creveți 100 g
Unt 80 g
Lapte 60 ml
Cartofi 180 g
Brocoli 100 g
Vin alb 60 ml
Lămâie 1 buc
Pătrunjel 1/2 leg
Se spală legumele și se curăță creveții. Somonul se taie și se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline. Dovlecelul se taie rondele subțiri, aproape transparente, și se așează peste somon. Se pune în steamer, la aburi, timp de 15-20 min.
Într-o tigaie punem unt și broccoli tăiat buchețele mici, sotăm la foc mic și apoi acoperim cu un capac până se gătește.
Cartofii se curăță și se fierb în apă cu sare, după care se pasează și se fac piure cu telul. Se adaugă lapte cald și unt rece până se obține un piure cremos.
Într-o tigaie încinsă punem la redus vinul. Imediat ce vinul este redus, adăugăm untul și apoi creveții (2-3 creveți lăsați întregi, restul tocați mărunt). Când creveții sunt gata, se adaugă fileuri de lămâie și pătrunjel tocat mărunt.
Pentru plating se folosește o farfurie ușor adâncă.