Campaign Background

Roșia Buzău 1600: un soi 100% românesc

GUST ECHILIBRAT DIN 1976
Acest soi cu o istorie bogată a fost creat la Staţiunea Legumicolă Buzău, în 1976, an în care orașul atât de important pe harta producţiei de legume și fructe autohtone, sărbătorea 1600 de ani de la prima sa atestare documentară. Aşa că numele ei s-a născut uşor: Roșia Buzău 1600. Apoi, a ajuns pe mesele tuturor românilor, fiind un soi foarte apreciat pentru gustul său savuros.

Și s-a întors!

După anul 1990, soiurile românești au intrat în declin, din cauza invaziei de hibrizi din import, ce dădeau mai multe fructe şi aveau o rezistenţă mult mai mare la păstrare. Dar am simţit nevoia de a revitaliza culturile 100% româneşti, tocmai pentru că le cunoaştem, sunt ale noastre şi vrem să mâncăm româneşte. Aşa că, în 2017, Roşia Buzău 1600 s-a întors!

Te aşteaptă să o savurezi în felul preferat, din luna iulie, în fiecare Piaţă Lidl.

Știi că ai o Roșie Buzău 1600 în mână atunci când ea arată cam așa:

Când ai luat de la Piaţa Lidl roşii cu fructe mari, între 200-250 grame, rotunde, parfumate și ușor turtite în partea de sus.
Soiul este nu doar foarte gustos, ci și plin de nutrienţi.
Este bogat în vitamine și minerale, iar culoarea vibrantă este dată de conţinutul ridicat de licopen, un antioxidant benefic pentru sănătate.

O ceapă cu gust de tradiție

Toamna asta te poți bucura de gustul autentic al cepei roșii de Buzău: un soi românesc cu tradiție, bogat în vitamine, calciu, magneziu și fier. Foile interioare sunt suculente și dulci, ușor picante. Este recomandată în salate, crudă sau cu slănină sau brânză, sau în alte preparate savuroase.

Made in Romania, Made by Lidl.

Asta ne dorim să promovăm. De aceea am pus bazele proiectului “Cultivat în România, specific românesc!”, desfășurat împreună cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMVB), prin care oferim sprijin producătorilor locali. Iar primul dintre soiurile cu tradiţie românească de care vă veţi putea bucura, în salate şi bucate, este Roșia Buzău 1600.

TRASEUL FRUCTELOR ŞI

LEGUMELOR

La Piaţa Lidl, fructele şi legumele sunt alese cu grijă şi aduse zilnic în magazin, ca tu să te bucuri mereu de prospeţimea lor. Urmăreşte infrograficul şi descoperă traseul produselor noastre.

PENTRU CĂ SUNTEM CEEA CE MÂNCĂM

Nu te grăbi să cumperi orice. Când alegi alimente bio, alegi să mănânci sănătos și să respecţi mediul. Pentru că fructele și legumele BIO sunt crescute fără fertilizatori, antibiotice, hormoni, pesticide chimice sau stimulatori. De aceea, producţia este specific reglementată, garantând un impact minim asupra mediului, culturile BIO contribuie astfel la prezervarea resurselor naturale atât de importante și preţioase. În cele din urmă mâncarea BIO înseamnă vitamine, nutrienţi și gust.

Produsele

noastre

Studiile arată că trebuie să consumi cel puţin 5 fructe sau legume pe zi, aşa că vino şi ia-ţi plinul de vitamine la Piaţa Lidl, unde sigur găseşti mereu cele mai proaspete produse.