Campaign Background

Iute la Piața Lidl!


Jovial este un tip de ardei iute, cultivat în România.

Potențialul lui este unul mediu, ceea ce înseamnă că va condimenta atât cât trebuie mâncarea gătită. Dacă vrei să îi pui gustul la încercare, poți veni iute, pentru că el este deja recoltat și așezat în lădițe, în toate magazinele Lidl.

O recoltă grasă


Iubim ardeiul! Că e gras sau lunguieț, verde sau roșu. Îl gătim sau îl consumăm proaspăt, dar înainte de toate, îl cultivăm local. Arum este un soi de ardei gras, sănătos și gustos, 100% românesc.

Te invităm să îi descoperi calitățile, chiar aici.

Roșia Buzău 1600: un soi 100% românesc.


Acest soi a fost creat la Staţiunea Legumicolă Buzău, în 1976, an în care orașul sărbătorea 1600 de ani de la prima sa atestare documentară. Aşa că numele ei s-a născut uşor: Roșia Buzău 1600. Apoi, a ajuns pe mesele tuturor românilor, fiind un soi foarte apreciat pentru gustul său savuros. După anul 1990, soiurile românești au intrat în declin, din cauza invaziei de hibrizi din import. Dar am simţit nevoia de a revitaliza culturile 100% româneşti, tocmai pentru că le cunoaştem, sunt ale noastre şi vrem să mâncăm româneşte.

Aşa că, în 2017, Roşia Buzău 1600 s-a întors!

Cum o recunoaștem?


Știi că ai o Roșie Buzău 1600 în mână atunci când ai luat de la Piaţa Lidl roşii cu fructe mari, între 200-250 grame, rotunde, parfumate și ușor turtite în partea de sus. Soiul este nu doar foarte gustos, ci și plin de nutrienţi. Este bogat în vitamine și minerale, iar culoarea vibrantă este dată de conţinutul ridicat de licopen, un antioxidant benefic pentru sănătate.

O ceapă cu gust de tradiție


Toamna asta te poți bucura de gustul autentic al cepei roșii de Buzău: un soi românesc cu tradiție, bogat în vitamine, calciu, magneziu și fier. Foile interioare sunt suculente și dulci, ușor picante. Este recomandată în salate, servită crudă sau cu slănină sau brânză, sau în alte preparate savuroase.

Made in Romania, Made by Lidl.


Asta ne dorim să promovăm. De aceea am pus bazele proiectului “Cultivat în România, specific românesc!” alături de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMVB), prin care oferim sprijin producătorilor locali. Iar primul dintre soiurile cu tradiţie românească de care vă puteți bucura, în salate şi bucate, este Roșia Buzău 1600.

Traseul fructelor şi legumelor


La Piaţa Lidl, fructele şi legumele sunt alese cu grijă şi aduse zilnic în magazin, ca tu să te bucuri mereu de prospeţimea lor. Urmăreşte infograficul şi descoperă traseul produselor noastre.

Pentru că suntem ceea ce mâncăm!


Nu te grăbi să cumperi orice. Când alegi alimente bio, alegi să mănânci sănătos și să respecţi mediul. Pentru că fructele și legumele BIO sunt crescute fără fertilizatori, antibiotice, hormoni, pesticide chimice sau stimulatori. De aceea, producţia este specific reglementată, garantând un impact minim asupra mediului. Culturile BIO contribuie astfel la prezervarea resurselor naturale atât de importante și preţioase. În cele din urmă, mâncarea BIO înseamnă vitamine, nutrienţi și gust.

Produsele noastre

Studiile arată că trebuie să consumi cel puţin 5 fructe sau legume pe zi, aşa că vino şi ia-ţi plinul de vitamine de la Piaţa Lidl, unde sigur găseşti mereu cele mai proaspete produse.