Campaign Background

Se dau următoarele ingrediente: Chef Florin Dumitrescu, Andrei Aradits, invitați vedete și un grup de oameni pe care-i chemăm la masă ca sa jurizeze totul.

Oare vor reuși invitații noștri, cu ajutorul lui Florin, să-i impresioneze pe cei care vor degusta un preparat gândit și gătit special pentru ei?

Reprize de 5 minute, situații la muchie de cuțit, foc, aburi, reacții neașteptate și gusturi nemaipomenite. Cine va fi lider pe tabela de like-uri la finalul show-ului? Fii pe fază la fiecare nou episod din Like în Bucătărie!

Episodul 12

Deliric

O rețetă bună se gustă cu măsură. Și cu rimă. Și cu niște beat-uri blană. În ultimul episod din Like în Bucătărie l-am provocat pe Deliric să gătească pentru like-urile invitaților lui. Chef Florin a fost MC-ul culinar și l-a primit pe Toto cu o rețetă prin care arată că un preparat vegan nu înseamnă un preparat fără gust.

Și printre rime, atenții și măsline, Andrei a luat lecții de rap între sesiunile de gătit din bucătărie. Câte like-uri a primit Deliric și cum s-a descurcat în bucătărie? Urmărește episodul!



Vezi episod

Nume grele, mâncare light

Deliric n-a venit singur la provocarea noastră culinară, ci i-a avut alături de el pe DOC, Vlad Dobrescu, NASA, Grigo și Exile. Iar ca să își facă poftă pentru degustare, invitații lui Toto au făcut un live session cu beat-uri fresh pe care n-o să vreți să-l ratați.

Iar când mâncarea a fost gata, gașca lui Deliric și-a luat în serios rolul de jurat culinar. La final, farfuriile au fost goale. Dar câte like-uri au avut de dat? Urmărește episodul și află!

Campaign Background

Vegan Chilli Tacos

Ingrediente pentru 6 porții:
Pentru chilli:

Ceapă 3 buc

Usturoi 2 căței

Morcovi 2 buc

Ardei gras roșu 1 buc

Ardei gras verde 1 buc

Ardei iute 2 buc

Sfecla 1 buc

Fasole roșie la conservă 150g

Năut la conserva 100g

Țelină 1buc

Boia iute

Chimen 1 linguriță

Chimion 1 linguriță

Oregano uscat 1 linguriță

Pătrunjel proaspăt 1 legătură

Coriandru proaspăt

Mango proaspăt 1 buc

Ananas proaspăt 1/2 buc

Sos iute – după gust

Ketchup dulce 200ml

Sos de roșii 200ml

Chives 1 leg

Ceapă verde 1 leg

Roșii 2 buc

Avocado 2 buc

Roșii cherry 1 ciorchine

Pentru tacos:

Făină 300g

Ulei de măsline 50ml

Praf de copt ½ plic

Mod de preparare

Se amestecă făina cu praful de copt și puțină sare, apoi se adaugă puțin ulei de măsline și 300ml de apă. Se frământă până se obține un aluat potrivit de moale. Se taie bucăți de aproximativ 30g de aluat și se întind cu făcălețul.

Foile de tortilla se coc într-o tigaie de fontă.

Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, țelina, morcovul, ardeii și sfecla. Se călesc în ulei, în ordine, după care se adaugă condimentele și se lasă în continuare la călit. Când sfecla și țelina se înmoaie ușor, se adaugă sosul de roșii și ketchupul, apoi se lasă să fiarbă.

La final se adaugă fasolea fiartă și năutul, pătrunjelul și coriandrul tocat mărunt.

Pentru guacamole, se pisează avocado cu usturoi și ulei de măsline și se adaugă roșii tăiate cuburi. Se taie ananasul si mango-ul decojit în felii subțiri. Apa din conserva de năut se bate la mixer cu sucul de la o lămâie și se obține un înlocuitor vegan pentru smântână. Odată obținută smântâna vegană, se amestecă cu chives tocat proaspăt.

Într-o foaie de tortilla se pune o lingură de chilli, apoi se garnisește cu guacamole, ananas, mango și smântână vegană, apoi se decorează cu frunze proaspete de pătrunjel, coriandru și ceapă verde. Poftă bună!


Vezi episoadele anterioare

Vrei să vezi cum s-au descurcat și alte vedete în bucătărie? Urmărește primul show marca Lidl: Bucătar după Ureche.
Găsești toate ingredientele de care ai nevoie în magazinele LIDL, ca să poți încerca și tu aceeași rețetă