Se dau următoarele ingrediente: Chef Florin Dumitrescu, Andrei Aradits, invitați vedete și un grup de oameni pe care-i chemăm la masă ca sa jurizeze totul.
Oare vor reuși invitații noștri, cu ajutorul lui Florin, să-i impresioneze pe cei care vor degusta un preparat gândit și gătit special pentru ei?
Reprize de 5 minute, situații la muchie de cuțit, foc, aburi, reacții neașteptate și gusturi nemaipomenite. Cine va fi lider pe tabela de like-uri la finalul show-ului? Fii pe fază la fiecare nou episod din Like în Bucătărie!
O rețetă bună se gustă cu măsură. Și cu rimă. Și cu niște beat-uri blană. În ultimul episod din Like în Bucătărie l-am provocat pe Deliric să gătească pentru like-urile invitaților lui. Chef Florin a fost MC-ul culinar și l-a primit pe Toto cu o rețetă prin care arată că un preparat vegan nu înseamnă un preparat fără gust.
Și printre rime, atenții și măsline, Andrei a luat lecții de rap între sesiunile de gătit din bucătărie. Câte like-uri a primit Deliric și cum s-a descurcat în bucătărie? Urmărește episodul!
Deliric n-a venit singur la provocarea noastră culinară, ci i-a avut alături de el pe DOC, Vlad Dobrescu, NASA, Grigo și Exile. Iar ca să își facă poftă pentru degustare, invitații lui Toto au făcut un live session cu beat-uri fresh pe care n-o să vreți să-l ratați.
Iar când mâncarea a fost gata, gașca lui Deliric și-a luat în serios rolul de jurat culinar. La final, farfuriile au fost goale. Dar câte like-uri au avut de dat? Urmărește episodul și află!
Ceapă 3 buc
Usturoi 2 căței
Morcovi 2 buc
Ardei gras roșu 1 buc
Ardei gras verde 1 buc
Ardei iute 2 buc
Sfecla 1 buc
Fasole roșie la conservă 150g
Năut la conserva 100g
Țelină 1buc
Boia iute
Chimen 1 linguriță
Chimion 1 linguriță
Oregano uscat 1 linguriță
Pătrunjel proaspăt 1 legătură
Coriandru proaspăt
Mango proaspăt 1 buc
Ananas proaspăt 1/2 buc
Sos iute – după gust
Ketchup dulce 200ml
Sos de roșii 200ml
Chives 1 leg
Ceapă verde 1 leg
Roșii 2 buc
Avocado 2 buc
Roșii cherry 1 ciorchine
Pentru tacos:Făină 300g
Ulei de măsline 50ml
Praf de copt ½ plic
Se amestecă făina cu praful de copt și puțină sare, apoi se adaugă puțin ulei de măsline
și 300ml de apă. Se frământă până se obține un aluat potrivit de moale. Se taie bucăți de
aproximativ 30g de aluat și se întind cu făcălețul.
Foile de tortilla se coc într-o tigaie de fontă.
Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, țelina, morcovul, ardeii și sfecla. Se călesc
în ulei, în ordine, după care se adaugă condimentele și se lasă în continuare la
călit. Când sfecla și țelina se înmoaie ușor, se adaugă sosul de roșii și ketchupul,
apoi se lasă să fiarbă.
La final se adaugă fasolea fiartă și năutul, pătrunjelul și coriandrul tocat mărunt.
Pentru guacamole, se pisează avocado cu usturoi și ulei de măsline și se adaugă
roșii tăiate cuburi. Se taie ananasul si mango-ul decojit în felii subțiri. Apa
din conserva de năut se bate la mixer cu sucul de la o lămâie și se obține un
înlocuitor vegan pentru smântână. Odată obținută smântâna vegană, se amestecă
cu chives tocat proaspăt.
Într-o foaie de tortilla se pune o lingură de chilli, apoi se garnisește cu
guacamole, ananas, mango și smântână vegană, apoi se decorează cu frunze proaspete
de pătrunjel, coriandru și ceapă verde. Poftă bună!