herobanner

Ești pregătit de un nou show marca Lidl?

BucĂtĂria din care IEȘI
doar daCĂ-Ți iese

#1

Alina Ceușan

separator

Scroll pentru mai mult ↓

cheie zar canapea

Episodul #1

Alina Ceușan

Invitata noastră de azi e cunoscută pentru spiritul ei liber și stilul ei de a fi care nu poate fi îngrădit de nimic.
Nici de marginile ecranului de TV, nici de vreo rețea de socializare.

poza invitat

Și totuși, iată că Alina a fost prima care a acceptat provocarea Bucătar Fără Scăpare. Ce capcane au așteptat-o în primul escape kitchen culinar din România? A reușit să iasă la final? Urmărește în premieră primul episod!

Alina Ceușan în bucătăria din show-ul Bucătar fără Scăpare

imagine invitat

Urmărește episodul

21:05

buton play
cutit frigider frunza mar

O rețetă originală by Chef Florin Dumitrescu

Supă cremă de cartofi
cu creveți, praz și bacon

Fină, cremoasă și cu o aromă pe care trebuie neapărat să o încerci. Urmează rețeta și sfaturile lui Chef Florin Dumitrescu și o să descoperi că n-ai cum să scapi de farmecul acestui preparat.

buton play reteta

Ai făcut rețeta acasă și ți-a plăcut? Trimite link-ul și prietenilor tăi pasionați de gătit și adu-i în universul Bucătar Fără Scăpare!


- INGREDIENTE

  • Cartofi | 500 g.
  • Praz | 250 g.
  • Ceapă | 100 g.
  • Bacon | 150 g.
  • Creveți | 150 g.
  • Pătrunjel | 1 legătură
  • Pâine (pentru crutoane) | 6 felii
  • Smântână de gătit | 250 ml.

- MOD DE PREPARARE

Curățăm și spălăm legumele.

Într-o oală rumenim ceapa și prazul tocate mărunt, după care adăugăm cartofii și apă cât să acopere. Lăsăm să fiarbă 25-30 minute.

Într-un vas separat facem un sote din praz tocat mărunt și creveții curățați.

Baconul felii îl așezăm în tavă și îl băgăm la cuptorul încins să se rumenească, împreună cu cuburi de pâine (cuburile de pâine se amestecă în prealabil cu ulei de măsline și usturoi).

Imediat după ce legumele sunt fierte, strecurăm si păstrăm zeama într-un recipient separat.

Începem să pasăm legumele și punem înapoi zeama de la legume, puțin câte puțin, până ajungem la o consistență groasă, dar lichidă, cât să curgă din polonic. Adăugăm apoi smântâna lichidă și lăsăm să fiarbă un clocot.

Pentru plating turnăm supa într-o farfurie adâncă, după care punem cu lingura din soteul de creveți și praz, baconul crocant și crutoanele de pâine.


Vezi și alte rețete semnate
Chef Florin Dumitrescu

separator

Cine a mai acceptat provocarea Bucătar Fără Scăpare?

Vezi toate episoadele!

separator

Ești fan Bucătar Fără Scăpare?

Vezi și alte show-uri
marca Lidl România.