herobanner

Ești pregătit de un nou show marca Lidl?

BucĂtĂria din care IEȘI
doar daCĂ-Ți iese

#7

RĂZVAN FODOR

separator

Scroll pentru mai mult ↓

cheie zar canapea

Episodul #7

Răzvan
Fodor

Răzvan Fodor pleacă într-o nouă călătorie nebună.
Peste mări și țări, în spatele unor uși încuiate și-a unui labirint imposibil, conopida îl așteaptă s-o încoroneze.

poza invitat

Crezi că Florin Dumitrescu a fost și de această dată alături de prietenul lui, Răzvan? Oare s-a mai jucat Florin de-a Game Master-ul care ține cu invitatul, sau a intervenit Andrei? Vezi în noul episod din Bucătar Fără Scăpare!

Răzvan Fodor în labirintul
cu zaruri din Bucătar fără Scăpare

imagine invitat

Urmărește episodul

25:30

buton play
cutit frigider frunza mar

O rețetă originală by Chef Florin Dumitrescu

Curry de conopidă
cu năut

Curry-ul de conopidă a fost dish-ul perfect pentru Răzvan Fodor. E puțin iute, condimentat doar atât cât să amintească de experiența lui din Asia și cât să pună în valoare conopida considerată de mulți neinteresantă. Învață de la Chef Florin Dumitrescu cum să pregătești și tu acest fel de mâncare . Urmărește rețeta!

animatie reteta

Ai făcut rețeta acasă și ți-a plăcut? Trimite link-ul și prietenilor tăi pasionați de gătit și adu-i în universul Bucătar Fără Scăpare!


- INGREDIENTE

  • Conopidă | 150 g.
  • Ulei de floarea soarelui | 50 ml.
  • Ghimbir | 40 g.
  • Usturoi | 40g g.
  • Ceapă | 50 g.
  • Boia | 5 g.
  • Unt | 25 g.
  • Pastă de ardei iute | după gust
  • Năut din conservă | 100 g.
  • Lămâi | 3 buc.
  • Ardei iute | 2 buc.
  • Sos de roșii | 150 ml.
  • Roșii cherry | 80 g.
  • Orez cu bob lung | 100 g.
  • Condimente la alegere (chimen, boabe de coriandru, scorțișoară).

- MOD DE PREPARARE

Tocăm mărunt ghimbirul, ceapa și usturoiul, după care le rumenim în ulei de floarea soarelui. Când s-au călit bine, adăugăm condimentele și ardeiul iute tocat.
După câteva minute, când s-au infuzat condimentele, adăugăm sosul de roșii și conopida tăiată bucăți. Acoperim și lăsăm să fiarbă, iar când conopida e aproape fiartă, adăugam roșiile cherry tăiate în jumătăți și năutul din conservă. Mai lăsăm pe foc câteva minute.

Între timp, punem la fiert o oală cu 2-3 litri de apă. Când dă în clocot, adăugăm orezul. Când apa clocotește din nou, scădem focul și lăsăm la fiert ușor. Amestecăm periodic și verificăm textura orezului, care trebuie să rămână puțin al-dente. După 7-10 minute, acesta este gata.
Îl scurgem bine, apoi acoperim cu puțin ulei și amestecăm. Lăsăm orezul în oala acoperită, până la servire, pentru a-i oferi o textură mai pufoasă.
Când năutul și conopida s-au fiert și pătruns, adăugăm sucul și coaja rasă de la o lămâie, împreună cu un cub de unt. Se servește împreună cu orezul, în farfurie sau la bol.


Vezi și alte rețete semnate
Chef Florin Dumitrescu

cheie zar

Câștigă premii la Bucătar Fără Scăpare

Înscrie-te în concurs!

Intră în labirint și găsește cheița ascunsă în spatele obiectelor. Atenție, timpul tău e limitat, la fel și numărul de click-uri pe care le poți da. Urmărește cu atenție cel mai nou episod din Bucătar Fără Scăpare și află indiciul care te va ajuta să câștigi un voucher Lidl în valoare de 200 de lei.

poza casa

Găsește cheia și înscrie-te în tragerea la sorți.
Citește aici regulamentul concursului.
Vezi lista câștigătorilor.

separator

Cine a mai acceptat provocarea Bucătar Fără Scăpare?

Vezi toate episoadele!

separator

Ești fan Bucătar Fără Scăpare?

Vezi și alte show-uri
marca Lidl România.