herobanner

Ești pregătit de un nou show marca Lidl?

BucĂtĂria din care IEȘI
doar daCĂ-Ți iese

#11

Feli

separator

Scroll pentru mai mult ↓

cheie zar canapea

Episodul #11

Feli

Pentru Feli, Andrei a pregătit o serie de probe inspirate din personalitatea artistei: delicate, pline de blândețe, jucăușe. Dar asta nu înseamnă că au fost ușor de trecut! Cât despre rețetă, Chef Florin Dumitrescu a venit cu un preparat care-și are originile prin locurile unde a copilărit Feli: în Ardeal. Cum s-a potrivit Feli în acest mix gândit să-i vină ca o mănușă? Vezi în episod!

poza invitat

Ești gata să parcurgi probele din labirint alături de Feli? Pregătește ronțăielile și dă play!
Urmărește acum episodul 11 din Bucătar Fără Scăpare!

Feli în Holul show-ului
Bucătar fără Scăpare

imagine invitat

Urmărește episodul

22:53

buton play
cutit frigider frunza mar

O rețetă originală by Chef Florin Dumitrescu

Griș pane cu crumble de fistic
și înghețată de ciocolată

Toți am mâncat griș cu lapte în copilărie, dar asta înseamnă oare că știm și să-l preparăm? Mai ales când e vorba de o rețetă reinterpretată, à la Chef Florin Dumitrescu. Textura moale a grișului e completată de un înveliș pane și un crumble delicios, ca apoi lovitura de grație să fie dată de o cupă răcoritoare de înghețată. Până să vezi cum i-a ieșit lui Feli, urmărește rețeta video și încearcă să prepari și tu acasă griș pane cu crumble de fistic și înghețată de ciocolată!

animatie reteta

Ai făcut rețeta acasă și ți-a plăcut? Trimite link-ul și prietenilor tăi pasionați de gătit și adu-i în universul Bucătar Fără Scăpare!

- INGREDIENTE

  • Lapte | 1l
  • Griș | 300 g.
  • Făină | 200 g.
  • Oua | 2 buc.
  • Pesmet | 100 g.
  • Unt | 100g.
  • Zahăr | 100g.
  • Fistic | 150g
  • Înghețată de ciocolată Gelatelli
  • Vanilie
  • Lămâie bio | 1 buc.
  • Portocală bio| 1 buc.
  • Ulei de floarea soarelui

- MOD DE PREPARARE

Fierbem laptele cu vanilia, coaja de portocală bio și lămâia. Apoi adăugăm grișul, amestecând până când compoziția devine omogenă, iar la final adăugăm și un cub de unt. Când grișul s-a răcit și s-a întărit, îl tăiem în mici dreptunghiuri, pe care le tăvălim prin făină, ou și pesmet.
Bucățile de griș se prăjesc în baie de ulei.
Trecem la crumble. Într-un bol separat, amestecăm 100 g. făină, 60 g. unt și 100 g. zahăr până obținem un aluat nisipos, pe care-l băgăm în cuptorul încins la 200 grade C, pentru 8 minute. La final, presărăm peste crumble fisticul mărunțit.
Pe farfurie se montează grișul împreună cu crumble-ul de fistic și o cupă de înghețată de ciocolată Gelatelli.


Vezi și alte rețete semnate
Chef Florin Dumitrescu

cheie zar

Câștigă premii la Bucătar Fără Scăpare

Înscrie-te în concurs!

Intră în labirint și găsește cheița ascunsă în spatele obiectelor. Atenție, timpul tău e limitat, la fel și numărul de click-uri pe care le poți da. Urmărește cu atenție cel mai nou episod din Bucătar Fără Scăpare și află indiciul care te va ajuta să câștigi un voucher Lidl în valoare de 200 de lei.

poza casa

Găsește cheia și înscrie-te în tragerea la sorți.
Citește aici regulamentul concursului.
Vezi lista câștigătorilor.

separator

Cine a mai acceptat provocarea Bucătar Fără Scăpare?

Vezi toate episoadele!

separator

Ești fan Bucătar Fără Scăpare?

Vezi și alte show-uri
marca Lidl România.