herobanner

Ești pregătit de un nou show marca Lidl?

BucĂtĂria din care IEȘI
doar daCĂ-Ți iese

#12

Liviu Teodorescu

separator

Scroll pentru mai mult ↓

cheie zar canapea

Episodul #12

Liviu
Teodorescu

Liviu a intrat în platoul Bucătar Fără Scăpare mândru că a studiat episoadele trecute și că știe ce se întâmplă - de obicei. Ce nu știa el e că pentru Bucătar Fără Scăpare “de obicei” e ceva relativ, mai ales când ești invitat la ultimul episod din sezon. Așa că fiecare pas pe care Liviu l-a făcut prin labirintul Bucătar Fără Scăpare a dus altundeva decât s-ar fi așteptat.

poza invitat

Cum crezi că se încheie sezonul 1 din Bucătar Fără Scăpare?
Urmărește acum episodul 12, cu Liviu Teodorescu!

Liviu Teodorescu în Holul
show-ului Bucătar fără Scăpare

imagine invitat

Urmărește episodul

24:12

buton play
cutit frigider frunza mar

O rețetă originală by Chef Florin Dumitrescu

Cannelloni cu gorgonzola și pere

Liviu Teodorescu a avut de pregătit o rețetă de inspirație italienească, o combinație rafinată de ingrediente și texturi care l-a descurajat puțin. Dar tu trebuie să ai toată încrederea că o să-ți iasă! Până la urmă, poți să-ți iei toate ingredientele de care ai nevoie fără să treci probe nebune, iar Chef Florin Dumitrescu e chiar aici să te ghideze pas cu pas! Urmărește rețeta video pentru cannelloni cu gorgonzola și pere!

animatie reteta

Ai făcut rețeta acasă și ți-a plăcut? Trimite link-ul și prietenilor tăi pasionați de gătit și adu-i în universul Bucătar Fără Scăpare!

- INGREDIENTE

  • Păstrăv | 1 bucată
  • Pesmet | 60 g.
  • Pătrunjel | 2 legături
  • Usturoi | 85 g
  • Ulei de măsline | 50 g.
  • Spanac baby | 500 g.
  • Stafide | 30 g.
  • Bacon | 100 g.
  • Unt | 50 g.
  • Parmezan | 60 g.

- MOD DE PREPARARE

Întâi pregătim pastele de la zero. Amestecăm 200 g. de făină cu 2 ouă, până rezultă un aluat omogen, pe care-l întindem într-o foaie foarte subțire, pe care apoi o tăiem în bucăți de aproximativ 8 cm pe 4 cm. La această cantitate obțineți 3 bucăți. Opărim dreptunghiurile de paste în apă sărată timp de 1 minut.

Separat, pregătim un sos bechamel din 100 g. de unt și 100 g. făină, amestecate bine-bine într-o tigaie, cu grijă sa nu facă cocoloașe sau să nu se ardă făina. Adăugăm laptele, lăsăm pe foc mic până începe să fiarbă și, la final, adăugăm parmezanul ras.

Perele tăiate cuburi mici se amestecă cu brânza, o lingură de sos bechamel și nuca tocată pentru a face umplutura.

Scoatem pastele de la opărit, așezăm umplutura pe ele și le rulăm ca pe niște tuburi.

Acoperim cannelloni cu sosul bechamel rămas și îi băgăm la cuptorul încins la 180 grade timp de 20 minute.

Cannelloni se servesc într-o farfurie întinsă, garnisiți cu puțin parmezan și bucăți de nuci.


Vezi și alte rețete semnate
Chef Florin Dumitrescu

cheie zar

Câștigă premii la Bucătar Fără Scăpare

Înscrie-te în concurs!

Intră în labirint și găsește cheița ascunsă în spatele obiectelor. Atenție, timpul tău e limitat, la fel și numărul de click-uri pe care le poți da. Urmărește cu atenție cel mai nou episod din Bucătar Fără Scăpare și află indiciul care te va ajuta să câștigi un voucher Lidl în valoare de 200 de lei.

poza casa

Găsește cheia și înscrie-te în tragerea la sorți.
Citește aici regulamentul concursului.
Vezi lista câștigătorilor.

separator

Cine a mai acceptat provocarea Bucătar Fără Scăpare?

Vezi toate episoadele!

separator

Ești fan Bucătar Fără Scăpare?

Vezi și alte show-uri
marca Lidl România.