herobanner

Ești pregătit de un nou show marca Lidl?

BucĂtĂria din care IEȘI
doar daCĂ-Ți iese

#2

Adrian Despot

separator

Scroll pentru mai mult ↓

cheie zar canapea

Episodul #2

Adrian
Despot

Invitatul nostru de azi ne provoacă de multă vreme cu acorduri tari și versuri alternative. Așa că a venit rândul nostru să-l provocăm cum știm noi mai bine.

Habar nu a avut cu ce îl așteptau Florin și Andrei.

poza invitat

Adrian Despot a pășit în labirintul Bucătar Fără Scăpare fără să știe ce-l așteaptă. Iar noi ne-am asigurat că fiecare capcană a fost gândită pe stilul lui. Dar asta nu înseamnă că i-a fost ușor să ajungă la final. A ieșit sau nu i-a ieșit? Urmărește acum episodul doi din Bucătar Fără Scăpare!

Adrian Despot în Bucătăria
show-ului Bucătar fără Scăpare

imagine invitat

Urmărește episodul

20:49

buton play
cutit frigider frunza mar

O rețetă originală by Chef Florin Dumitrescu

Ceafă de porc cu cartofi prăjiți
și brânză rasă (Amuse Bouche)

Chef Florin Dumitrescu a reinterpretat o rețetă de bază pentru orice rockstar și a transformat-o într-un dish fine dining. Doar n-o să-i facem viața ușoară invitatului nostru.

buton play reteta

Ai făcut rețeta acasă și ți-a plăcut? Trimite link-ul și prietenilor tăi pasionați de gătit și adu-i în universul Bucătar Fără Scăpare!


- INGREDIENTE

  • Ceafă de porc | 600 g.
  • Cartofi | 500 g.
  • Telemea | 150 g.
  • Făină | 15 g.
  • Sare | după gust
  • Piper | după gust
  • Ulei de floarea soarelui | 500 ml.
  • Cimbru | 5 g.
  • Usturoi | 25 g.
  • Morcovi | 100 g.
  • Ceapă | 100 g.
  • Unt | 100 g.
  • Chimen

- MOD DE PREPARARE

Rumenim ceafa de porc întreagă (nu feliată) pe toate părțile într-o tigaie încinsă cu ulei.

După ce e rumenită, punem ceafa în tavă, pe un pat de ceapă și morcovi tăiate julienne, cimbru și usturoi. Se coace timp de 30 de minute în cuptorul încins la 220oC..

Cartofii se dau pe răzătoarea mare, pe parte mai îngustă a cartofului, după care lăsăm cartofii în apă cu sare timp de 5 minute. Strecurăm cartofii și îi amestecăm cu puțină făină cât să se lipească între ei.

Facem cuibulețe de cartofi și le prăjim în baie de ulei până se rumenesc.

Cât sunt gata cartofii, scoatem ceafa de la cuptor, o lăsăm puțin la răcit, după care o tăiem felii subțiri și mai tragem încă o dată la tigaie în unt și chimen.

În farfurie se așează feliile de ceafă, peste care punem cuibul de cartofi și brânza sfărâmată în bucăți mici. Bon Appétit!


Vezi și alte rețete semnate
Chef Florin Dumitrescu

cheie zar

Câștigă premii la Bucătar Fără Scăpare

Înscrie-te în concurs!

Intră în labirint și găsește cheița ascunsă în spatele obiectelor. Atenție, timpul tău e limitat, la fel și numărul de click-uri pe care le poți da. Urmărește cu atenție cel mai nou episod din Bucătar Fără Scăpare și află indiciul care te va ajuta să câștigi un voucher Lidl în valoare de 200 de lei.

poza casa

Găsește cheia și înscrie-te în tragerea la sorți.
Citește aici regulamentul concursului.

separator

Cine a mai acceptat provocarea Bucătar Fără Scăpare?

Vezi toate episoadele!

separator

Ești fan Bucătar Fără Scăpare?

Vezi și alte show-uri
marca Lidl România.