Doar unul
poate cuceri bucătăria

INVITAȚI - Piesele albe

ADDA

ADDA poate să adauge încă un talent pe listă: bucătar amator de șah! În ultimul episod din sezon a adus cu ea ambiția să gătească o rețetă SURPRIZĂ mai bine decât soțul ei. O ambiție destul de mare, având în vedere că el poartă șorțul de chef profi în viața de zi cu zi.

Pentru asta, a pus până și regele la cratiță... Dar oare a reușit?

VEZI PIESELE NEGRE

INVITAȚI - Piesele negre

Cătălin Rizea

După ce Cătălin Rizea s-a remarcat gătind pe micile ecrane, acum a venit momentul să dea Chef Mat cu o rețetă SURPRIZĂ. Pionii și nebunii au fost de partea lui. Soția lui, în schimb, a fost fix în tabăra cealaltă și a pus sub semnul întrebării și următoarea lui excursie la pescuit.

Complicat, dar nu imposibil, să le împaci pe toate.

VEZI PIESELE ALBE

REȚETĂ

Uite și ce-ar fi gătit Chef Florin Dumitrescu pe tema din episod: SURPRIZĂ

Sferă de ciocolată

INGREDIENTE:

  • Ciocolată neagră 2 tablete x125 g.
  • Ouă 3 bucăți
  • Întăritor pentru frișcă
  • Coniac 50 ml.
  • Mascarpone 500 g.
  • Afine 100 g.
  • Zahăr 150 g.
  • Smântână pentru frișcă 750 g.
  • Zmeură 100 g.
  • Unt 50 g.

MOD DE PREPARARE

Prima mutare: sferele de ciocolată. Topește ciocolata neagră la bain-marie. Folosind o pensulă, unge o formă de sferă din silicon cu un strat subțire și uniform de ciocolată topită. Pune la frigider câteva minute, până se întărește, apoi pensulează încă un strat și păstrează la rece până la finalul rețetei.

Mutarea 2: un zabaione. Tot la bain-marie, amestecă gălbenușurile cu zahărul, până acesta se topește complet. Ia crema de pe foc și încorporează mascarponele și puțin coniac. Pune la rece.

Mutarea 3 la cald: un sos de caramel. Într-o tigaie, topește zahărul. Flambează-l cu puțin coniac și apoi adaugă 250 g. smântână lichidă pentru frișcă și o lingură de unt. Amestecă până obții un sos omogen. Separat, bate 500 g. de frișcă de la frigider cu un vârf de cuțit de întăritor de frișcă. Amestecă jumătate din frișca rezultată cu ciocolata topită rămasă, iar cealaltă jumătate păstreaz-o simplă.

Mutarea de aproape Mat: asamblarea. Scoate sferele de la frigider. Umple jumătate din ele cu cremă de mascarpone, câteva fructe de pădure, cremă de ciocolată și frișcă. Apoi adaugă frișcă și în cealaltă jumătate și unește-le, pentru a completa sfera.

Mutarea de GRAND FINALE: surpriza! Toarnă sosul cald de caramel peste sfera de ciocolată până aceasta începe să se topească și să dezvăluie surpriza din interior.

Spor la gătit!

CONCURS

Fă mutarea
câștigătoare!

Ai urmărit episodul?

Uită-te cu atenție la ce gătesc invitații și identifică produsele-cheie semnalizate în timpul acțiunii. Caută-le apoi în Lidl și înscrie aici un bon în valoare de minimum 70 de lei pe care apare și cel puțin unul din produsele-cheie din episod. Uite ce poți câștiga:

1x espressor Heinner, 5x vouchere Lidl 200 RON VEZI EPISODUL

Suntem sociabili!


Youtube Lidl Romania Instagram Lidl Romania Spotify Lidl Romania