Doar unul
poate cuceri bucătăria

INVITAȚI - Piesele albe

Carla’s Dream

Noul episod Chef Mat elucidează un mister despre Carla’s Dreams: nu e străin de jocul de șah. A ghidat expert piesele albe de pe tablă, care mai departe au ajutat rețeta pas cu pas.

Lucrurile au mers ca unse, dar știm cu toții că asta nu înseamnă neapărat și că preparatul final a fost de mat. Mai ales că nici competiția n-a fost mai prejos.

VEZI PIESELE NEGRE

INVITAȚI - Piesele negre

Alex Turcu

Alex Turcu e mai obișnuit cu studioul de producție și instrumentele muzicale decât cu bucătăria. Gândește în note și sunete, mai mult decât în ingrediente, dar asta nu l-a oprit să facă tot ce poate pentru o rețetă ÎN DUNGI.

Vezi în episod dacă i-a ieșit mai bine decât lui Carla’s Dreams.

VEZI PIESELE ALBE

REȚETĂ

Uite și ce-ar fi gătit Chef Florin Dumitrescu pe tema din episod: ÎN DUNGI

Antricot de vită la grătar cu unt, anșoa și cartofi

INGREDIENTE:

  • Vită rib eye 250 g.
  • Lămâie 2 bucăți
  • Cartofi 3 bucăți
  • Anșoa 30 g.
  • Pătrunjel
  • Ceapă 1 bucată
  • Unt 150 g.
  • Tarhon proaspăt

MOD DE PREPARARE

DeschiDerea: un unt aromatizat. Amestecă untul la temperatura camerei cu anșoa mărunțit, tarhon, pătrunjel și sucul de la o lămâie, până obții o pastă omogenă.

Mutarea 2: antricotul. Unge bucata de carne cu untul aromatizat și pune-o pe o tigaie grill sau pe grătar. De fiecare dată când o întorci de pe o parte pe cealaltă, mai adaugă puțin unt aromat.

Mutarea 3: GARNITURA. Taie cartofii prefierți în rondele și unge-i cu unt simplu, apoi condimentează cu sare și piper și așează-i pe grătar lângă carne. Taie și o ceapă în două jumătăți și pune pe grătar. Fă și o salată din pătrunjel, cu puțină zeamă de lămâie și ulei.

Mutarea de mat: detaliile de servire. La final, stropește carnea cu zeamă de lămâie și mai pensulează cu puțin unt aromat. Servește alături de cartofi, salată și pâine prăjită.

Spor la gătit!

CONCURS

Fă mutarea
câștigătoare!

Ai urmărit episodul?

Uită-te cu atenție la ce gătesc invitații și identifică produsele-cheie semnalizate în timpul acțiunii. Caută-le apoi în Lidl și înscrie aici un bon de peste 70 RON pe care apare și cel puțin unul din produsele-cheie din episod. Uite ce poți câștiga:

1x Aparat preparat supa cremă, 5x vouchere Lidl 200 RON VEZI EPISODUL

Suntem sociabili!


Youtube Lidl Romania Instagram Lidl Romania