INVITAȚI - Piesele albe
Radu Constantin
Radu e multitalentat. A creat seriale online în care a și jucat, a început să-și documenteze călătoria de business de la 0 la 1 milion de euro într-un vlog de afaceri, are un podcast și o serie de content axat pe dezvoltarea personală. Doar talentul lui la gătit și priceprea la șah rămăseseră necunoscute. Ei bine, a avut acum ocazia să le demonstreze, cu rețetă pe tema VERDE și o strategie cu piesele albe care să-i dea Chef Mat Otnielei.
Ce crezi, a reușit?
INVITAȚI - Piesele negre
Otniela Sandu
Să gătească în timp ce folosește cât mai bine piesele negre de pe tabla de șah de la Chef Mat? Otniela nu spune “NU” provocărilor care o scot din zona de confort. Între două episoade de podcast și un proiect media, Otniela a venit la Chef Mat să gătească ceva VERDE, în tema episodului.
Vezi în episod dacă rețeta care i-a ieșit a fost bună cât să-i dea mat lui Radu Constantin.
REȚETĂ
Uite și ce-ar fi gătit Chef Florin Dumitrescu pe tema din episod: VERDE.
Gnocchi cu salsa verde și creveți
INGREDIENTE:
- Gnocchi de cartofi 500 g.
- Rucola 50 g.
- Cartofi 1-2 bucăți
- Spanac 100 g.
- Parmezan 100 g.
- Fasole verde 100 g.
- Patrunjel 1 legătură
- Muguri de pin 50 g.
- Creveți 150 g.
- Busuioc 1 legătură
- Usturoi 3 căței
- Unt 50 g.
- Ulei de măsline 50 ml.
MOD DE PREPARARE
Deschiderea rețetei: un pesto rapid. Amestecă într-un blender spanacul, busuiocul, rucola și pătrunjelul – toate spălate și uscate – cu ulei de măsline, sare, usturoi, muguri de pin și parmezan. Mixează până rezultă un pesto cremos. Între timp, pune la fiert o oală cu apă și puțină sare.
Mutarea 2: o garnitură pentru gnocchi. Ai nevoie de câțiva cartofi tăiați în cuburi mici, pe care îi călești puțin într-o tigaie, cu puțin unt. Când cartofii sunt aproape gata, adaugă și fasolea verde. Spre final, adaugă întâi creveții, apoi roșiile cherry tăiate cuburi și mai lasă tigaia 2-3 minute pe foc.
Mutarea 3: gnocchi. Cât cartofii pentru garnitură se călesc, fierbe gnocchi până încep să se ridice la suprafață. Scoate-i din oală și trage-i puțin la tigaie, împreună cu cartofii și fasolea verde. Ultima mutare: asamblarea. Pune sosul peste peste amestecul de gnocchi cu legume. Apoi servește fierbinte, cu parmezan ras deasupra.
O farfurie colorată, care dă Chef Mat prin gust! Spor la gătit!
CONCURS
Fă mutarea
câștigătoare!
Ai urmărit episodul?
Uită-te cu atenție la ce gătesc invitații și identifică produsele-cheie semnalizate în timpul acțiunii. Caută-le apoi în Lidl și înscrie aici un bon de peste 70 RON pe care apare și cel puțin unul din produsele-cheie din episod. Uite ce poți câștiga:
VEZI EPISODUL