Întâi pregătim lipiile pentru tacos. Făina, sarea și praful de copt se frămâtă cu apa caldă și uleiul, până rezultă un aluat omogen.
După ce aluatul s-a odihnit puțin, îl împărțim în bile de câte 30-40 gr, apoi îl întindem subțire cu un făcăleț. Lipiile rezultate se coc într-o tigaie încinsă.
Apoi pregătim sosul salsa din roșii tocate cuburi mici, ceapă roșie, pătrunjel, ardei iute mărunțit și ulei de măsline.
Separat, tăiem julienne ananasul, proaspăt sau din conservă.
Carnea condimentată cu ulei de măsline, usturoi tocat mărunt și boia se prăjește pe tigaia grill, apoi se taie cubulețe.
Imediat ce avem toate ingredientele gătite și tăiate, asamblăm tacos: lipie, sos salsa, carne, fructe. Se servește cu o lingură de iaurt ca topping.
Cine a mai acceptat provocarea
Bucătar Fără Scăpare?
VEZI EPISOADELE DIN BUCĂTAR FĂRĂ SCĂPARE, SEZONUL 1
Ești fan Bucătar Fără Scăpare?