Se curăță și se taie mărunt carnea și toate legumele, inclusiv usturoiul, ardeiul iute și ghimbirul.
Între timp, coacem alunele pe o tavă, în cuptor, timp de 8 minute la 140°C.
După ce am pregătit legumele, pregătim tăiețeii de casă.
Ouăle și făina se amestecă până rezultă un aluat omogen, pe care-l întindem subțire cu făcălețul, apoi îl tăiem în fâșii subțiri.
Fierbem tăiețeii rezultați în apă cu sare.
Apoi gătim legumele. Într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui foarte încins călim întâi usturoiul, ardeiul iute și ghimbirul.
Apoi adăugăm carnea și sosul de soia. Când carnea e pe jumătate gătită, adăugăm și restul de legume.
Spre final adăugăm alunele pisate, susanul, ceapa verde și tăiețeii și mai sotăm puțin.
Stoarcem sucul unui lime direct peste preparat, care se servește fierbinte, garnisit cu coriandru tocat mărunt.
Cine a mai acceptat provocarea
Bucătar Fără Scăpare?
VEZI EPISOADELE DIN BUCĂTAR FĂRĂ SCĂPARE, SEZONUL 1
Ești fan Bucătar Fără Scăpare?