Întâi pregătim sosul teriyaki. Într-o crăticioară amestecăm sosul de soia, oțetul, mierea, ghimbirul mărunțit
și usturoiul, și le lăsăm să fiarbă până când sosul se reduce puțin. Apoi punem într-o tavă somonul,
acoperim cu sosul rezultat, și dăm la cuptorul încins la 180°C, pentru 16 minute.
Separat, fierbem orezul în apă cu sare pentru 15 minute.
Pentru legumele stir fry, tăiem legumele julienne gros.
Apoi le tragem la tigaie cu ulei de floarea soarelui, ghimbir și usturoi.
La final se adaugă puțin sos de soia și coriandru tocat mărunt.
Somonul, orezul și legumele se servesc pe aceeași farfurie.
Poftă bună!
Cine a mai acceptat provocarea
Bucătar Fără Scăpare?
VEZI EPISOADELE DIN BUCĂTAR FĂRĂ SCĂPARE, SEZONUL 1
Ești fan Bucătar Fără Scăpare?