Show-ul în care prăjeala e mai mult în glumele noastre decât în oală

Episodul 6
Roxen

A venit Crăciunul. O, ce veste minunată! Dar să fie
oare Crăciunul astăzi cum era odată? Sărbătorim
în bucătărie împreună cu Roxen și tartă cu
dovleac, cadouri, muzică și prăjeli de sezon. Așa
că așezați-vă comod, pentru că urmează un
episod cu ho-ho-hohote de râs!

Prăjeala se premiază

CONCURSUL S-A ÎNCHEIAT.

Câștigători în curs de validare.

Vezi câștigători

VEZI REGULAMENTUL

- INGREDIENTE: -

  • făină
  • apă
  • ouă
  • unt
  • fasole albă
  • whiskey & vin alb
  • stafide
  • vanilie
  • dulceață de caise
  • zahăr
  • dovleac
vezi mai multe rețete

- PAȘI PREPARARE - :

  1. Amestecăm făina cu ouăle, untul și apa la temperatura camerei până când obținem un aluat omogen, pe care îl băgăm la frigider să il putem întinde și porționa.
  2. Precoacem aluatul la 180 °C timp de 12 minute.
  3. Între timp, tăiem dovleacul cuburi mici și îl tragem la tigaie cu zahăr, unt, stafide înmuiate în vin/ Whiskey, vanilie. Călim bine, după care flambăm cu alcool aromat. Lăsăm compoziția să se scurgă.
  4. Amestecăm siropul obținut cu câteva linguri de dulceață de caise.
  5. Umplem formele precoapte cu umplutura de dovleac și băgăm tarta la cuptorul încins la 180 °C, timp de 10 minute. Imediat ce este gata, o scoatem din fromă și pensulăm toată suprafața tartei cu siropul amestecat cu dulceața de caise.
Tartă cu dovleac

Suntem sociabili!


Social Media Buttons Social Media Buttons