Se crede că salata verde (Lactuca Sativa) a fost prima dintre toate legumele care a primit un nume. În română i se mai spune şi „lăptucă”. O mâncăm fie proaspătă în salate, fie gătită în ciorbițe.

INFORMAȚII DESPRE SĂDIRE, ÎNGRIJIRE ȘI REPLANTARE GĂSEȘTI ÎN TUTORIALELE VIDEO, PRECUM ȘI ÎN GHIDUL MICULUI GRĂDINAR.

Știai că:

  • Salata verde are o durată de viață de cel mult 130 de zile?
  • Cristofor Columb a adus salata verde în Europa, după cea de-a doua călătorie în America?
  • Salata verde se strică dacă e ţinută lângă fructe ca mărul, para sau banana?
  • Cam după 28-35 de zile de la plantare, te poţi pregăti să replantezi salata verde în grădină sau într-un alt ghiveci.
  • Salata verde e mai sensibilă!
  • Nu e bine să o ţii direct în soare. Dacă acesta o încălzeşte prea mult, salata va face imediat seminţe şi frunzele ei vor dobândi un gust amărui.
  • Salatei îi place să fie hidratată, aşa că nu uita să o uzi constant. Dar ai grijă ca apa să nu inunde pământul din ghiveci.
  • Cu cât îi oferi un mediu prielnic, cu atât ea va creşte mai repede şi va avea un gust dulceag.
  • După aproximativ 45-55 de zile de la plantare, înainte ca frunzele ei exterioare să capete o culoare maronie, te poți bucura de gustul salatei într-un preparat proaspăt. Găseşti reţeta în aplicaţia “Mica mea Grădină”. Trebuie doar să o descarci.

Descoperă cele16 plante aromatice, fructe și legume pe care sigur vei învăţa să le iubești. Și să le îngrijești ca la carte.

Click pe mini-ghivece și fă cunoștință cu toate chiar aici!