Pătrunjelul (Petroselinum Crispum) este unul dintre cele mai populare şi îndrăgite zarzavaturi. În antichitate, romanii aveau o regulă sănătoasă: “Nicio masă fără pătrunjel!”

INFORMAȚII DESPRE SĂDIRE, ÎNGRIJIRE ȘI REPLANTARE GĂSEȘTI ÎN TUTORIALELE VIDEO, PRECUM ȘI ÎN GHIDUL MICULUI GRĂDINAR.

Știai că:

  • Mestecat, împrospătează respirația și te scapă de mirosul de usturoi din gură? Pentru că are foarte multă clorofilă.
  • În doi ani atinge înălţimea de 70 de cm?
  • Frunzele lui sunt pline de vitamina C?
  • Cam la 28-35 de zile după plantare, te poţi pregăti să replantezi pătrunjelul în grădină sau într-un ghiveci mare şi adânc, pentru că rădăcina albă a pătrunjelului are nevoie de spațiu să se dezvolte.
  • Pătrunjelul este o plantă destul de rezistentă, în special la temperaturi scăzute, dar totuși suportă destul de greu îngheţul.
  • Trebuie să îl uzi constant, să nu laşi pământul din ghiveci să se usuce. Verifică-l şi dimineaţa şi seara.
  • Şi da, trebuie să îl ţii la lumină, ca să facă frunze gustoase.
  • Când frunzele lui sunt pe deplin dezvoltate, după aproximativ 70-90 de zile de la plantare, te poţi bucura de frunzele de pătrunjel într-un preparat delicios. Găseşti reţeta în aplicaţia “Mica mea Grădină”. Trebuie doar să o descarci.

Descoperă cele16 plante aromatice, fructe și legume pe care sigur vei învăţa să le iubești. Și să le îngrijești ca la carte.

Click pe mini-ghivece și fă cunoștință cu toate chiar aici!