Cimbrul (Satureja Hortensis) este o plantă scundă care preferă verile, dar rezistă bine şi la temperaturi scăzute. Dacă arunci o privire rapidă, ţi se va părea că seamănă foarte bine cu rozmarinul din grădina ta.

INFORMAȚII DESPRE SĂDIRE, ÎNGRIJIRE ȘI REPLANTARE GĂSEȘTI ÎN TUTORIALELE VIDEO, PRECUM ȘI ÎN GHIDUL MICULUI GRĂDINAR.

Știai că:

  • Mai de mult, oamenii își puneau sub pernă cimbru, pentru a visa frumos?
  • Există peste 100 de soiuri de cimbru?
  • Zânele iubesc cimbrul? Aşa că în Franța și în Anglia, grădinarii îl plantează pentru a ademeni zânele.
  • Cam după 35-42 de zile de la plantare, cimbrul e gata să se bucure de mai mult spaţiu, într-un ghiveci mai mare sau în grădină.
  • Cimbrului îi place să se scalde în soare!
  • Dacă uiți câteodată să-l uzi, nu-i nimic. Rezistă la secetă. El trebuie udat mai mult când e mic. Odată ce planta creşte, se dezvoltă perfect în solul mai uscat.
  • Aroma lui va fi chiar și mai intensă dacă îi păstrezi solul drenat de apă.
  • Ca să ai un cimbru bogat în frunze și aromă, nu lăsa bobocii de flori să înflorească.
  • După aproximativ 80-100 de zile de la plantare, te poți bucura de gustul intens aromat al frunzelor de cimbru într-un preparat delicios. Găseşti reţeta în aplicaţia “Mica mea Grădină”. Trebuie doar să o descarci.

Descoperă cele16 plante aromatice, fructe și legume pe care sigur vei învăţa să le iubești. Și să le îngrijești ca la carte.

Click pe mini-ghivece și fă cunoștință cu toate chiar aici!