Din acest episod

Episodul 10
Paparazzo din bucătărie

Ce se întâmplă când pui un chef, o șerifă și două puștoaice într-o bucătărie?
Se lasă cu tocat mărunt și fiert la foc la mic. Totul așa cum știm, BIO.

Rețeta episodului

Tataki de ton, Carpaccio de
dovlecei și Tartar de roșii BIO

farfurie rețetă BIO

Ingrediente:

  • Ton – 1 bucată
  • Cimbru – câteva frunze
  • Roșii cherry BIO – 100g
  • Măsline BIO – 50g
  • Usturoi BIO – 3 căței
  • Boia iute – 5g
  • Busuioc roșu – câteva frunze
  • Năut – 1 bucată
  • Ulei de măsline BIO – 80ml
  • Sare – 10g
  • Oțet de mere BIO – 10ml
  • Piper – 10g
  • Zahăr brun BIO – 1 lingură
  • Susan – 10g
  • ingredientul secret
ingrediente

Hai s-o gătim!

Tăiem tonul cât mai dreptunghiular și îl așezăm pe ambele părți într-o marinată uscată formată din susan, zahăr brun, boia iute și frunze de cimbrișor. Ulterior îl gătim pe o tigaie încinsă cu puțin ulei de măsline BIO preț de 30 de secunde pe fiecare parte.

Carpaccio se pregătește la fel de ușor. Tăiem ingredientul secret în felii subțiri, urmând să le lăsăm la marinat cu ulei de măsline BIO, oțet de mere BIO, usturoi zdrobit, sare, piper și câteva frunze de cimbru.

Pregătim tartarul de roșii zdrobind doi căței de usturoi într-un bol. Mărunțim câteva roșii cherry și câteva măsline BIO și le adăugăm peste usturoi, împreună cu busuioc roșu, ulei de măsline BIO, sare și piper.

Formăm plating-ul așezând tonul tăiat cuburi peste carpaccio, iar tartarul de roșii printre aceste bucăți. Ornăm cu frunze de busuioc roșu și ulei de măsline BIO. Opțional putem orna și cu puțină spumă, pe care o putem face cu apa de la o conservă de năut sau de fasole și un blender.

Poftă bună și spor la gătit, dar și la pozat!

Rețetele Chef de BIO

Câștigă cu BIO
Placă de sare Himalaya ELECTROLUX
voucher

Placă de sare Himalaya ELECTROLUX

Vouchere LIDL
100 lei

Premii pentru capriciile
tale și răsfățurile familiei.

Înscrie un bon de minimum 70 lei pe care ai cel puțin un produs BIO
și spune-ne care este ingredientul secret din acest episod!

Vezi regulamentul concursului aici .

Consultă aici lista câștigătorilor din campaniile anterioare.

Gama BIO
pentru masă și familie

Descoperă produsele din gama noastră Bio.

BIO Organic

Știi bine că la Lidl găsești mereu lucruri
proaspete și mai ales BIO

Pentru un viitor mai bun
Trucurile Dumitreștilor

Cum pregătește Chef Florin Dumitrescu un ton delicios?

  1. Adăugând zahăr brun pe ambele părți obținem o culoare caramelizată atunci când îl gătim.
  2. Tonul este un pește destul de gras așa ca nu trebuie lăsat la gătit foarte mult pentru că devine fad.
  3. Culoarea tonului ne ajută să facem un plating de excepție, mai ales când îl gătim mai puțin și îl tăiem cuburi.
VEZI MAI MULTE TRUCURI BIO

Episoadele și rețetele anterioare

Bio cu tine

Am urmărit pe nerăsuflate aventurile Familiei Dumitrescu în sezoanele 1 și 2 ale serialului BIO cu tine.

Te invităm să le revezi și tu și să descoperi rețete și inspirație pentru un stil de viață BIO.

Episoade Sezonul 1

Rețete Sezonul 1

Fii mereu la curent cu noile episoade, campaniile și ofertele Lidl

VREAU SĂ PRIMESC NOUTĂȚI
ȘI TRENDURI BIO!

Suntem sociabili!


Social Media Buttons Social Media Buttons