Rețeta episodului

Madeleine cu cafea BIO

farfurie rețetă BIO

Ingrediente:

  • Făină - 150g
  • Ciocolată neagră BIO – 200g
  • Ouă BIO - 3 bucăți
  • Ciocolată cu lapte BIO – 100g
  • Lapte BIO – 300ml
  • Portocală BIO – 1 bucată
  • Cafea boabe BIO – 100g
  • Lămâie BIO – 1 bucată
  • Zahăr BIO - 150g
  • ingredientul secret
ingrediente

Hai s-o gătim!

Pregătim aluatul madeleinelor amestecând ouăle cu zahăr până se fac spumă. Topim ingredientul secret, pe care îl adăugăm în compoziție împreună cu coaja unei lămâi și a unei portocale. Este important să spălăm bine coaja citricelor înainte să o folosim în rețete. Încorporăm făina puțin câte puțin și aluatul este gata.

Pregătim formele în care gătim aluatul uscându-le bine, urmând să le ungem cu ingredientul secret și astfel evităm lipirea. Turnăm aluatul în forme și coacem timp de 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 190°C cu ventilația pornită.

Pentru glazură pisăm boabele de cafea și le punem la infuzat în lapte, la foc mic. Rupem ciocolata în bucățele și o punem într-un bol. Strecurăm laptele infuzat cu cafea și îl turnăm peste ciocolată. Amestecăm până se topește ciocolata. Scoatem madeleinele din cuptor și glazurăm cu ciocolata topită.

Le lăsăm să se răcească și ne bucurăm de ele langă o cană cu cafeaua noastră preferată.

Poftă bună și spor la gătit!

Rețetele Chef de BIO

Câștigă cu BIO
Set piatră pentru pizza ELECTROLUX
voucher

Set piatră pentru pizza ELECTROLUX

Vouchere LIDL
100 lei

Premii pentru capriciile
tale și răsfățurile familiei.

Înscrie un bon de minimum 70 lei pe care ai cel puțin un produs BIO
și spune-ne care este ingredientul secret din acest episod!

Vezi regulamentul concursului aici .

Consultă aici lista câștigătorilor din campaniile anterioare.

Gama BIO
pentru masă și familie

Descoperă produsele din gama noastră Bio.

BIO Organic

Știi bine că la Lidl găsești mereu lucruri
proaspete și mai ales BIO

Pentru un viitor mai bun
Trucurile Dumitreștilor

Cum ne asigurăm că aluatul de madeleine nu se lipește de tavă?

  1. Se șterg foarte bine formele în care vom turna aluatul.
  2. Se ung tăvile cu unt pentru a evita lipirea aluatului.
  3. Dacă nu avem forme speciale pentru madeleine, aluatul se poate turna în orice formă (de exemplu de cupcake).
VEZI MAI MULTE TRUCURI BIO

Episoadele și rețetele anterioare

Bio cu tine

Am urmărit pe nerăsuflate aventurile Familiei Dumitrescu în sezoanele 1 și 2 ale serialului BIO cu tine.

Te invităm să le revezi și tu și să descoperi rețete și inspirație pentru un stil de viață BIO.

Episoade Sezonul 1

Rețete Sezonul 1

Fii mereu la curent cu noile episoade, campaniile și ofertele Lidl

VREAU SĂ PRIMESC NOUTĂȚI
ȘI TRENDURI BIO!

Suntem sociabili!


Social Media Buttons Social Media Buttons