RESPONSABILITATEA ÎNCEPE CU FIECARE DINTRE NOI. IAR NOI, LIDL, SUSȚINEM RESPONSABILITATEA ZI DE ZI.

ȘI TU COMBAȚI
RISIPA ALIMENTARĂ

de fiecare dată când alegi să cumperi inteligent. În plus, nu risipești nici bucatele dacă gătești atât cât ai nevoie și te bucuri de ele până la ultima bucățică.

Iar noi, Lidl, combatem risipa alimentară optimizând mereu stocurile noastre de produse și construind o rețea de Bănci de Alimente, la nivel național. Colectăm bunurile care și-au pierdut valoarea economică și le redistribuim gratuit acolo unde este nevoie.

TOATE BĂNCILE DE ALIMENTE ÎNFIINȚATE CU SPRIJINUL LIDL FUNCȚIONEAZĂ DUPĂ MODELUL FEDERAȚIEI EUROPENE A BĂNCILOR DE ALIMENTE.


ȘI TU EȘTI PRIETEN
BUN CU MEDIUL

dacă folosești aceeași sacoșă de fiecare dată când vii la cumpărături, în magazinele noastre.

Iar noi, Lidl, luăm în permanență măsuri pentru a proteja mediul. Până în anul 2025 ne-am propus să reducem cu 20% cantitatea de plastic folosită în magazinele noastre. Și tot până atunci, ambalajele de plastic pentru mărcile proprii vor fi 100% reciclabile.Limităm impactul asupra mediului și prin construcția magazinelor noastre care au primit certificarea ISO50001 pentru reducerea consumului de energie. Iar în curând, vom primi o nouă certificare, EDGE, oferită de divizia de investiții a Băncii Mondiale, pentru reducerea cu 20% a consumului de apă și energie.


ȘI SUSȚII
ECONOMIA LOCALĂ

cu pofta ta de tot ce e românesc!

De aceea, noi, Lidl, lucrăm cu peste 5.000 de furnizori locali de bunuri și servicii. În fiecare an creștem numărul producătorilor cu care colaborăm pentru Cămara Noastră. Și avem peste 100 de produse cu care ne place să te surprindem când vii la noi la cumpărături, toate dezvoltate 100% cu producători locali, pe baza unor rețete tradiționale.

Iar din dorința de a promova tot ce e autohton și de a revitaliza soiurile gustoase românești, în 2016 am pus bazele proiectului „Cultivat în România, specific românesc” alături de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.


TE IMPLICI ÎN REZOLVAREA
PROBLEMELOR SOCIALE

atunci când donezi în urnele din magazinele noastre.

Iar noi, Lidl, sprijinim peste 40 de organizații în demersul lor de a crea un viitor mai bun, prin programe de educație și protecție a mediului, cu peste 3.000.000 de euro. Organizăm în toate magazinele noastre din țară campanii de donații și în 2018 am strâns în urne 70.000 de euro, iar noi am dublat suma.

Alături de World Vision România, oferim în fiecare zi o masă caldă pentru 1.256 de copii din zonele defavorizate, ca să rămână în școală și să reducem abandonul școlar. Pentru că educația este cea care duce la dezvoltarea durabilă a României.

Suntem sociabili!


Social Media Buttons Social Media Buttons