bg-christmas

Hai și tu să explorezi suprizele din inima Sibiului!


Te așteptăm cu bradul împodobit și experiențe care aduc Crăciunul în întâmpinarea ta.

EVENIMENTE

casalidl-4

21 - 23 iunie

Rendez-vous câmpenesc

Vorba lungă, îndestularea omului. Căci nimic nu împlinește inima mai tare ca un ospăț câmpenesc, unde felul principal este voia bună. Doar așa le plăcea românilor pe vremuri, să-și facă adăpost la umbra unui nuc și să-ncingă un prânz cu voioșie, mai, mai să concureze cu focul amiezii. Hai să hrănim latura aceea din noi care nu se bucură des de-un așa răgaz!

casalidl-3

15 - 16 iunie & 21 - 23 iunie

Tribut dimineții

Bea-ți cafeaua la un concert la prima oră a dimineții. Hai să ne înviorăm împreună, fără griji și fără rezervare.


EXPOZIțII

Nedescoperiții

Meșteșuguri de linguri și lut

Suntem în căutarea talentelor surprinzătoare, iar meșteșugăritul este una dintre cele mai vechi forme artistice ale țării noastre. Hai să-i susținem împreună pe cei care ne duc valorile mai departe.

Nedescoperiții

Artiști la început de drum

Holurile facultăților de arte ascund multe valori. Ne dorim ca un public cât mai larg să se poată bucura de operele artiștilor încă nedescoperiți.

Nedescoperiții

Covoare la război

Exprimarea artistică nu ține cont de mediu sau formă. Unele dintre cele mai complexe țesături merită un loc de seamă în galeria noastră.

Galeria Cămara Noastră

Vernisaj de bunătăți

Hai la noi în cămară să descoperi toate bunătățile cu care ne-am mândrit de-a lungul vremii, pe care le-am pus la păstrat pentru tine.

EVENIMENTE

5 - 7 iulie

casalidl-5

New Traditions
Olari ft. grafferi

Un spectacol back to back în care grafferii își pun viziunea artistică asupra vaselor olărite de artizani experți.

casalidl-6

Expoziție
Obiecte de lut

Meșteșugul de-o viață, șlefuit an de an, se desăvârșește în expoziția care te invită să admiri viziunea artistică a unora dintre cei mai timpurii artizani români.

26 - 28 iulie

casalidl-7

Festivalul
de rock popular

Dedicăm legendelor rock un concert tribut cântat la instrumente muzicale clasice românești.

casalidl-8

Pielea ca artă

Când dorința de exprimare devine chemarea cu cel mai puternic glas, îți dedici întregul timp acestui țel și te asiguri să-ți pui bine amprenta asupra a ceea ce te înconjoară. Așa a făcut și Cristina Stavropol care, inspirată de piele, creează de peste 10 ani accesorii unicate pentru femei ca ea.
Hai să-i descoperi colecția și imaginația nemărginită!

EVENIMENTE

2 – 4 august

casalidl-9

Rendez-vous câmpenesc

Vorba lungă, îndestularea omului. Căci nimic nu împlinește inima mai tare ca un ospăț câmpenesc, unde felul principal este voia bună. Doar așa le plăcea românilor pe vremuri, să-și facă adăpost la umbra unui nuc și să-ncingă un prânz cu voioșie, mai, mai să concureze cu focul amiezii. Hai să hrănim latura aceea din noi care nu se bucură des de-un așa răgaz!

casalidl-10

Expoziție
Lost Objects & Lost Actions

Cândva indispensabile, acum abia știute. Obiectele și obiceiurile vremurilor de odinioară, precum țesutul la razboi, vin să ne ispitească în redescoperirea farmecului lor.

23 – 25 august

casalidl-11

Festival Medieval

Nimic nu trezește vitejia într-un român mai tare ca un platou cavaleresc preparat cu îndeletnicire, ca pentru nobilimea mesei rotunde. Doar prelucrarea fierului la rece nu se face așa, oricum, fără o pregătire pe măsură.

casalidl-12

Expoziție
Arme medievale

Mânuite de unii dintre cei mai bravi strămoși ai noștri și martore la nenumărate acte vitejești, armele epocii medievale ne invită să admirăm, sute de ani mai târziu, arta victoriei.

30 august – 1 septembrie

casalidl-13

Linguri și tradiții

Meseria de lingurar este o artă, un meșteșug lăsat moștenire din generație în generație de sute de ani. Fiecare lingură spune povestea sa, precum și pe cea a creatorului. Haideți să vedem împreună cum unul dintre cei mai experimentați meșteșugari ne spune povestea sa sculptată în lemn, chiar în fața noastră.

casalidl-14

Tradiții și inovații
Lingurar ft. tattoo artist

Dacă tot vorbim despre povești, cum ar fi să le schimbăm cursul pentru un final mai… neconvențional? Lingurile noastre tradiționale de lemn capătă un nou design într-o demonstrație artistică unde decorațiunile clasice sunt reinventate sub viziunea unui tattoo artist.

EVENIMENTE

13 - 15 septembrie

casalidl-15

Rendez-vous Ciobănesc

La masă nu se vorbește, umblă o zicală prin popor. Noi ținem s-o contrazicem. Pentru că altfel intră mâncarea atunci când voia bună ți-e companion de seamă. Și nu orice mâncare... platouri ciobănești și bulz, toate cu branză proaspătă, abia ieșită de pe mâinile dibace ale producătorilor locali. Așa că întindem masă lungă cu discuții și mai lungi, cum îi șade românului mai bine.

casalidl-16

Dragostea de lână

Când iarna e aspră, dar lâna moale, parcă altfel îndurăm frigul. Iar lânii mare cinste i se aduce atunci când este lucrată cu dedicație, protejată de chimicale, la o mașină de cardat primită moștenire din moși strămoși. Din tainele Metișului, Gerta van den Tol dă viață lânii cu o iscusință greu de egalat, iar acum vine să ne arate cum funcționează pasiunea ei de-o viață.

27 - 29 septembrie

casalidl-17

Vin cu tradiție

Toamna se numără nu bobocii, ci soiurile de struguri și notele cu care vinul ne încântă papilele. Sau, cel puțin, la noi așa este.
Cu o istorie încă din 1734, Domeniul Viticol Apold din zona de vest a Sibiului se bucură de una dintre cele mai bune regiuni viticole din țară. Soiurile Gorgandin vin să cucerească iubitorii de vin cu o degustare care să le spună povestea pe-ndelete.

casalidl-18

Opincile țin pasul

Românii au îndrăgit întotdeauna opincile. Atât de mult, încât li s-a dus vorba prin popoarele vecine drept opincari. Însă deși atât de populare cândva, astăzi au ajuns obiecte de muzeu.
Meșterul Alexandru Ilinca nu a vrut să lase opinca să piară, așa că a dus tradiția familiei mai departe. Și-a dedicat timpul și sufletul creării lor, iar acum vine să ne încânte cu cea mai variată colecție de opinci.

EVENIMENTE

family-picture

Crăciunul celor mici

Pentru copii, sărbătorile nu vin niciodată singure. În fiecare an, joaca face loc magiei sub care se dezvăluie noi și noi lumi. Aducem celor mai mici dintre noi spiritul sărbătorilor cu teatru de păpuși și activități care îi lasă să-și decoreze un Crăciun așa cum îl văd ei.

Regulament
adult-pic

Sărbătorile la case și oameni mai mari

Veștile minunate la Casa Lidl se arată. Între Crăciunul de atunci și cel de acum stă puntea pe care o trecem împreună cu povești, voie bună și surprize pentru noi și cei dragi nouă. Sărbătorile sunt despre timpul pe care-l petrecem cu ai noștri, despre tradiție și despre surprize. Toate te așteaptă la Casa Lidl.

Regulament

Vezi videoclipul colindului Favorina

bottom-bg

Galerie

carousel-frame-active