A fost odată ca niciodată o rețetă de peltea de gutui, păzită de doamna Eugenia, în cămara ei din Constanța. Cum am adus rețeta pe rafturile Lidl vei afla în continuare.
În clătite, plăcinte, sau pur și simplu pe o felie de pâine, pelteaua e unul dintre deserturile preferate ale românilor. Însă ea poate fi folosită inclusiv în preparate principale.
Aici ai câteva sugestii.
POVESTEA PELTELEI DE GUTUI
A EUGENIEI
Doamna Eugenia Mac are 63 de ani și este din Constanța. Ea este marea câștigătoare a premiului de 10.000€, iar rețeta ei a ajuns pe rafturile Lidl din toată țara.
Într-o după-amiază însorită de martie, Căutătorii de Cămări au venit în vizită și au degustat pentru prima dată pelteaua ei de gutui – o peltea preparată după aceeași rețetă timp de 25 de ani, a cărei culoare și parfum delicat i-a impresionat pe Căutători.
„Am fost întotdeauna fascinat de tradițiile noastre și de obiceiul de a face dulcețuri, murături, magiun sau peltea, cu scopul de a savura gustul fructelor și al legumelor chiar și în extrasezon. Dintre toate comorile ascunse în cămările românilor pe care i-am vizitat, pelteaua de gutui mi s-a părut cea mai interesantă. Pe lângă faptul că are un gust deosebit, ușor dulce-amărui, extrem de parfumat, pelteaua de gutui este extrem de versatilă. O puteți folosi atât la deserturi, cât și pentru a da o savoare aparte preparatelor din carne roșie sau vânat.” – Chef Florin Dumitrescu
Vino și tu în magazinele Lidl și încearcă cea mai nouă rețetă
din Cămara Noastră – Pelteaua de gutui a Eugeniei!