Îți prezentăm ferma

S.C. ECOMAS TOP PRODUCTION S.R.L.

Suprafața:

0,22 ha

An înființare:

2014

Pornind în 2014 de la o idee curajoasă, visul de a construi o ciupercărie a devenit realitate în 2018 prin implementarea unui proiect cu finanțare din fonduri europene. Încet, încet producția de ciuperci pleurotus a prins contur în cele 9 hale moderne de cultură, fiecare hală având o suprafață de 240 mp. În prezent, se cultivă aici cu dragoste și mult suflet ciuperci pleurotus, însă în viitorul apropiat capacitatea de producție se va mări pentru a veni în întâmpinarea cerințelor clienților cu noi soiuri de ciuperci.

Lista produselor cultivate:

Ciuperci

Versatile și cu o aromă unică, ciupercile au mai fost numite și înlocuitori de carne, datorită proteinelor de calitate pe care le conțin, însă spre deosebire de carne, ciupercile se digeră mai ușor, grație conținutului de fibre alimentare. Cele mai cunoscute ciuperci comestibile sunt ciupercile de tip Champignon. Acestea sunt un aliment hrănitor, cu foarte puține calorii. La rândul lor, ciupercile Pleurotus sunt specii de ciuperci ce se pot cultiva mult mai ușor decât Champignon. Ciupercile sunt surse foarte bune de fibre și minerale și conțin vitaminele B1, B2, B3, B6, acid folic, potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier, fosfor, seleniu.