Îți prezentăm ferma

SC AGRO HOLDING SRL

Suprafața:

660 ha

An înființare:

1994

Fondat în 1994, în județul Vâlcea, Agro Holding și-a continuat activitatea până în prezent și s-a extins ajungând la Sânnicolau Mare în Timișoara, punând foarte mare accent pe faptul că legumele sunt și vor rămâne 100% românești, născute și crescute în România. Astfel, pe o suprafață de 660 de hectare de pământ fertil se cultivă castraveți cornichon (în Serele Grădinari), caise, piersici, cireșe, prune, mere și nu numai (în Sinagro, Sânnicolau Timișoara, dar și livezi exclusive de pruni și mere la Ferma Otești & Livezile Drăgășani).

Lista produselor cultivate:

Castraveți cornișon

Prune

Mere

Nectarine

Caise

Piersici

Cireșe

Mereu prezent în salate și aperitive, proaspăt și revigorant, castravetele se cultivă în numeroase varietăți. Pentru consum, se recomandă să fie utilizat când fructele sunt imature și fragede. Castraveții contribuie la detoxifierea organismului și ajută la eliminarea toxinelor acumulate. Sunt o sursă bună vitamine (A,B,C) și conțin fibre care se găsesc mai ales în coajă.

Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, A și K, potasiu și fibre. Prin conținutul de vitamina C prunele ajută la absorbția fierului, în plus, sunt benefice pentru oase, combat anemia și tratează constipația, întăresc sistemul imunitar și detoxifică organismul. Există numeroase soiuri de prune care cresc în livezile din România, iar dintre acestea menționăm: Anna Spath, Stanley, Tuleul gras și President.

Sunt bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți, fiind recomandate în timpul dietelor de slăbire. Merele vin în ajutorul digestiei atunci când sunt consumate cu tot cu coajă, de asemenea sunt un excelent ajutor în păstrarea igienei orale: curăță dinții după orice masă și elimină mirosurile neplăcute. Merele pot fi împărțite în două mari categorii: mere verzi și mere roșii. Dintre soiurile de mere verzi amintim: Golden Delicious, Golden Reinders, Granny Smith și Goldrush. Merele roșii întâlnite în livezile de la noi aparțin, printre altele, soiurilor Jonathan, Idared, Gala, Fuji și Delicioase roșii (Red Delicious).

Bogate în nutrienți și sărace din punct de vedere caloric (100 g de nectarine conțin 44 de kilocalorii), nectarinele sunt ideale în curele de slăbire. Au un puternic efect antioxidant. Pot fi consumate atunci când organismul simte nevoie de dulce, în plus ele combat senzația de foame în ciuda numărului mic de calorii. Întrucât au 90% apă, nectarinele previn deshidratarea. Mențin sănătatea pielii. Incluse într-un regim zilnic, acestea ajută la eliminarea toxinelor, sunt blânde cu stomacul celor care suferă de afecțiuni gastrice și pot fi consumate sub formă de suc. Nectarinele sferice, de dimensiuni medii și ușor alungite aparțin soiului Independence, iar Liana este soiul de nectarine plate, de dimensiuni, cu coaja lucioasă.

Caisele sunt surse de vitamine, minerale și substanțe nutritive. Conțin potasiu, fosfor, calciu, riboflavină, fier, vitamina A, magneziu, zinc, betacaroten, vitamina C, seleniu, mangan, tiamină, cupru, vitamina B6 și colină. Fibrele din caise asigură un tranzit intestinal bun și previn constipația. În livezile din România cresc caise din soiul Dacia (soi românesc de referință), Carmela (soi timpuriu românesc) sau Comodor (cu fructe puțin alungite și puțin turtite pe lateral).

Piersicile sunt bogate în beta-caroten care, odată ajuns în organism, se transformă în vitamina A. Magneziul din piersici ajută la eliminarea stresului și a anxietății, păstrând echilibrul sistemului nervos. Sunt benefice în sarcini pentru conținutul lor de calciu, vitamina C și favorizează absorbția fierului. Piersicile aparținând soiului Cardinal sunt mijlocii spre mari, iar pulpa lor este aderentă la sâmbure, în timp ce piersicile Redheaven sunt medii ca dimensiune, iar pulpa este neaderentă la sâmbure.

Cireșele sunt izvoare de sănătate datorită conținutului mare de antioxidanți, minerale, vitamina C și A. Cireșele conțin de până la de 20x mai mult betacaroten decât căpșunele sau afinele. Au efect diuretic datorită conținutului de potasiu, reglează funcția sistemului digestiv și susțin imunitatea naturală a organismului. Cireșele din soiul Kordia au pulpa pietroasă, suculentă și cu gust excelent, în timp ce cireșele din soiul Regina au pulpă pietroasă și un gust dulce-echilibrat.