Agro Brava, înființată în urmă cu 15 ani, a reușit să facă cu succes pasul de la o fermă de familie la un business profesional în special datorită unei tradiții începute în familie în urmă cu 30 de ani. Înființată în mod oficial în 2003, firma este situată în localitatea Poiana, Județul Constanța și gestionează, în regim de câmp deschis, o suprafață de 400 ha. Printre legumele cultivate se numără: morcov, păstârnac, pătrunjel, sfeclă roșie, țelină, ceapă și cartof.
Cu nuanțe diferite în funcție de soiuri, rădăcinile morcovului pot fi portocalii, albe sau violacee, iar în ce privește valoarea terapeutică, sunt folosite toate părțile morcovului, de la semințe, până la rădăcină, frunze și flori. Morcovul conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, Beta-carotenul, o substanță care se transformă în vitamina A, extrem de benefică pentru menținerea sănătății vederii. Consumul de morcovi contribuie la menținerea sănătății vederii, hrănește pielea, ajută digestia și poate să aibă efect anti-îmbătrânire.
Sfecla roșie se cultivă pentru rădăcinile sale îngroșate, consumate în special pentru gustul savuros și dulce, precum și pentru valorile nutritive ridicate. Pentru conținutul ridicat de vitamine, glucide, lipide, glucoză, fructoză, zaharoză, celuloză, acizi organici, substanțe proteice și săruri minerale, sfecla roșie este recomandată în curele de detoxifiere, anemie, convalescență, detoxifierea ficatului și refacerea celulelor hepatice, hipertensiune, gripă, amigdalită și bronșită.
Există o multitudine de soiuri de cartofi, care variază în funcție de dimensiune, formă, gust, culoare și conținut de amidon. Există cartofi cu coaja subțire sau mai groasă, cu nuanțe de galben, roz, roșu sau mov, care se cultivă în câmp deschis de la începutul verii până toamna. Indiferent de soi, cartofii sunt extrem de gustoși și nelipsiți din bucătăriile noastre și surse extraordinare de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate. Cartofii sunt surse foarte bune de vitamina B6, potasiu, fosfor, sodiu și antioxidanți. Sunt benefici pentru sănătatea oaselor, a inimii și a aparatului digestiv.
Cultivat pentru rădăcina și frunzele sale, pătrunjelul servește la pregătirea diferitelor mâncăruri și conserve și este ideal pentru aromatizarea sau ornarea unor preparate culinare. Pătrunjelul conține cantități importante de vitamina C, dar și vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K și E. Pătrunjelul este o sursă bună de glucide, proteine, minerale ulei volatil și lipide. Este indicat în astenie, tulburări de nutriție, având influență benefică și în funcționarea tractului gastro-intestinal și a căilor respiratorii.
Păstârnacul se cultivă pentru consumul de rădăcini, folosite drept condiment în mâncăruri, fiind foarte aromat. Pentru că are un gust dulceag, păstârnacul a fost folosit și ca îndulcitor, înainte de a fi descoperit zahărul. Păstârnacul poate fi de ajutor în stimularea producției de celule albe din sânge care atacă microbii din organism și în elimină toxinelor. Totodată, are acțiune diuretică, depurativă, antioxidantă, tonică și sedativă.
Cu nuanțe diferite în funcție de soiuri, rădăcinile morcovului pot fi portocalii, albe sau violacee, iar în ce privește valoarea terapeutică, sunt folosite toate părțile morcovului, de la semințe, până la rădăcină, frunze și flori. Morcovul conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, Beta-carotenul, o substanță care se transformă în vitamina A, extrem de benefică pentru menținerea sănătății vederii. Consumul de morcovi contribuie la menținerea sănătății vederii, hrănește pielea, ajută digestia și poate să aibă efect anti-îmbătrânire.
Sfecla roșie se cultivă pentru rădăcinile sale îngroșate, consumate în special pentru gustul savuros și dulce, precum și pentru valorile nutritive ridicate. Pentru conținutul ridicat de vitamine, glucide, lipide, glucoză, fructoză, zaharoză, celuloză, acizi organici, substanțe proteice și săruri minerale, sfecla roșie este recomandată în curele de detoxifiere, anemie, convalescență, detoxifierea ficatului și refacerea celulelor hepatice, hipertensiune, gripă, amigdalită și bronșită.
Există o multitudine de soiuri de cartofi, care variază în funcție de dimensiune, formă, gust, culoare și conținut de amidon. Există cartofi cu coaja subțire sau mai groasă, cu nuanțe de galben, roz, roșu sau mov, care se cultivă în câmp deschis de la începutul verii până toamna. Indiferent de soi, cartofii sunt extrem de gustoși și nelipsiți din bucătăriile noastre și surse extraordinare de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate. Cartofii sunt surse foarte bune de vitamina B6, potasiu, fosfor, sodiu și antioxidanți. Sunt benefici pentru sănătatea oaselor, a inimii și a aparatului digestiv.
Păstârnacul se cultivă pentru consumul de rădăcini, folosite drept condiment în mâncăruri, fiind foarte aromat. Pentru că are un gust dulceag, păstârnacul a fost folosit și ca îndulcitor, înainte de a fi descoperit zahărul. Păstârnacul poate fi de ajutor în stimularea producției de celule albe din sânge care atacă microbii din organism și în elimină toxinelor. Totodată, are acțiune diuretică, depurativă, antioxidantă, tonică și sedativă.
Cultivat pentru rădăcina și frunzele sale, pătrunjelul servește la pregătirea diferitelor mâncăruri și conserve și este ideal pentru aromatizarea sau ornarea unor preparate culinare. Pătrunjelul conține cantități importante de vitamina C, dar și vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K și E. Pătrunjelul este o sursă bună de glucide, proteine, minerale ulei volatil și lipide. Este indicat în astenie, tulburări de nutriție, având influență benefică și în funcționarea tractului gastro-intestinal și a căilor respiratorii.