Îți prezentăm ferma

Prodleg Farm S.R.L.

Suprafața:

200ha

An înființare:

2010

Prodleg Farm SRL este o societate de producători de legume din județul Galați, care a luat naștere în anul 2010. Pasiunea producătorilor din cadrul asociației Prodleg Farm pentru cultivarea legumelor a fost preluată de la părinți, iar experiența în domeniul agricol a reprezentat un atu pentru succesul de care se bucură astăzi fiecare produs cultivat în cadrul fermelor. Pe o suprafață de peste 200 de hectare se cultivă: țelină, morcov, ceapă și păstârnac.

Lista produselor cultivate:

Morcovi

Ceapă

Ridichi negre

Pătrunjel rădăcină

Păstârnac

Țelină

Morcovi

Păstârnac

Ceapă

Ridichi negre

Pătrunjel rădăcină

Cu nuanțe diferite în funcție de soiuri, rădăcinile morcovului pot fi portocalii, albe sau violacee, iar în ce privește valoarea terapeutică, sunt folosite toate părțile morcovului, de la semințe, până la rădăcină, frunze și flori. Morcovul conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, Beta-carotenul, o substanță care se transformă în vitamina A, extrem de benefică pentru menținerea sănătății vederii. Consumul de morcovi contribuie la menținerea sănătății vederii, hrănește pielea, ajută digestia și poate să aibă efect anti-îmbătrânire.

O legumă care crește ușor și rezistă la depozitare, în funcție de soi, ceapa poate fi de culoare galben auriu, roșu violaceu sau albă. Este folosită în aproape orice mâncare fie crudă, fiartă, prăjită sau coaptă. Ceapa roșie este folosită de obicei crudă în salate, sandviciuri sau chiar pe grătar, în timp ce ceapa albă este mai puțin aromată, dar cu un gust mai dulceag față de ceapa roșie. Cu toate acestea, ceapa galbenă este cea mai cunoscută și cea mai folosită în bucătărie, oferind aceleași beneficii pentru organism. Este bogată în vitamina C, vitamina B6, mangan, cupru, fosfor, potasiu, vitamina B1, suflaţi și fitonutrienți.

Ridichea neagră sau ridichea de iarnă, este folosită pentru calitățile ei nutritive, dar și pentru că își păstrează prospețimea mult timp, fiind o sursă bună de vitamine și minerale în perioada iernii. Francezii folosesc ridichea neagră ca garnitură pentru somon sau ficat de gâscă, iar în România este preferată în mod deosebit pentru salate, în combinație cu alte legume sau fructe. Consumul de ridiche neagră este recomandat datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale. Aceasta conține cantități importante de iod, fiind importantă pentru o bună funcționare a glandei tiroide.

Cultivat pentru rădăcina și frunzele sale, pătrunjelul servește la pregătirea diferitelor mâncăruri și conserve și este ideal pentru aromatizarea sau ornarea unor preparate culinare. Pătrunjelul conține cantități importante de vitamina C, dar și vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K și E. Pătrunjelul este o sursă bună de glucide, proteine, minerale ulei volatil și lipide. Este indicat în astenie, tulburări de nutriție, având influență benefică și în funcționarea tractului gastro-intestinal și a căilor respiratorii.

Păstârnacul se cultivă pentru consumul de rădăcini, folosite drept condiment în mâncăruri, fiind foarte aromat. Pentru că are un gust dulceag, păstârnacul a fost folosit și ca îndulcitor, înainte de a fi descoperit zahărul. Păstârnacul poate fi de ajutor în stimularea producției de celule albe din sânge care atacă microbii din organism și în elimină toxinelor. Totodată, are acțiune diuretică, depurativă, antioxidantă, tonică și sedativă.

Puternic parfumată și foarte apreciată pentru virtuțile sale terapeutice, țelina este o legume de la care se consumă atât rădăcina, cât și frunzele. Soiurile de țelină diferă în funcție de scopul pentru care acestea sunt cultivate. Astfel, unele soiuri sunt cultivate pentru rădăcină și altele mai mult pentru frunze. Mai există și o varietate de țelină care se cultivă pentru pețiolul frunzei înălbit. Cu un conținut de 90% apă, țelina conține zaharuri, proteine, minerale, precum potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier, iod, vitaminele A, B1, B2, B3, C, E, celuloză și un ulei eteric ce-i imprimă mirosul și gustul caracteristice.

Cu nuanțe diferite în funcție de soiuri, rădăcinile morcovului pot fi portocalii, albe sau violacee, iar în ce privește valoarea terapeutică, sunt folosite toate părțile morcovului, de la semințe, până la rădăcină, frunze și flori. Morcovul conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, Beta-carotenul, o substanță care se transformă în vitamina A, extrem de benefică pentru menținerea sănătății vederii. Consumul de morcovi contribuie la menținerea sănătății vederii, hrănește pielea, ajută digestia și poate să aibă efect anti-îmbătrânire.

Păstârnacul se cultivă pentru consumul de rădăcini, folosite drept condiment în mâncăruri, fiind foarte aromat. Pentru că are un gust dulceag, păstârnacul a fost folosit și ca îndulcitor, înainte de a fi descoperit zahărul. Păstârnacul poate fi de ajutor în stimularea producției de celule albe din sânge care atacă microbii din organism și în elimină toxinelor. Totodată, are acțiune diuretică, depurativă, antioxidantă, tonică și sedativă.

O legumă care crește ușor și rezistă la depozitare, în funcție de soi, ceapa poate fi de culoare galben auriu, roșu violaceu sau albă. Este folosită în aproape orice mâncare fie crudă, fiartă, prăjită sau coaptă. Ceapa roșie este folosită de obicei crudă în salate, sandviciuri sau chiar pe grătar, în timp ce ceapa albă este mai puțin aromată, dar cu un gust mai dulceag față de ceapa roșie. Cu toate acestea, ceapa galbenă este cea mai cunoscută și cea mai folosită în bucătărie, oferind aceleași beneficii pentru organism. Este bogată în vitamina C, vitamina B6, mangan, cupru, fosfor, potasiu, vitamina B1, suflaţi și fitonutrienți.

Ridichea neagră sau ridichea de iarnă, este folosită pentru calitățile ei nutritive, dar și pentru că își păstrează prospețimea mult timp, fiind o sursă bună de vitamine și minerale în perioada iernii. Francezii folosesc ridichea neagră ca garnitură pentru somon sau ficat de gâscă, iar în România este preferată în mod deosebit pentru salate, în combinație cu alte legume sau fructe. Consumul de ridiche neagră este recomandat datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale. Aceasta conține cantități importante de iod, fiind importantă pentru o bună funcționare a glandei tiroide.

Cultivat pentru rădăcina și frunzele sale, pătrunjelul servește la pregătirea diferitelor mâncăruri și conserve și este ideal pentru aromatizarea sau ornarea unor preparate culinare. Pătrunjelul conține cantități importante de vitamina C, dar și vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K și E. Pătrunjelul este o sursă bună de glucide, proteine, minerale ulei volatil și lipide. Este indicat în astenie, tulburări de nutriție, având influență benefică și în funcționarea tractului gastro-intestinal și a căilor respiratorii.