Grup Prod Corvinia S.R.L cu ferme în Valea Mureșului, județul Hunedoara, este un grup de producători locali care se ocupă de cultivarea mai multor tipuri de legume destinate consumatorilor români. Fermele cu sere încălzite, solarii reci și câmp deschis ocupă peste 15 hectare de pământ. Din solul bogat și fertil întreținut cu grijă de fermierii grupului Grup Prod Corvinia S.R.L ajung în magazine legume sănătoase și proaspete precum delicioasele roșii de Buzău 1600, roșii cherry, castraveți Fabio lungi și cornișon, ardei iute Jovial, vinete, dovlecei, gulii, salată verde sau porumb de fiert.
Tomatele, sau roșiile, așa cum obișnuim să le spunem, sunt disponibile în diferite soiuri și astfel pot prezenta diferențe la nivel de gust, formă, dimensiune și culoare, dar indiferent de soi, acestea sunt la fel de gustoase și bogate în nutrienți. Roșii, galbene, verzi, mov, chiar și albe, tomatele alcătuiesc suportul ideal de vitamine (A și K), minerale (potasiu, fier, calciu, mangan) și alte substanțe active benefice care mențin sănătatea pielii, a ochilor și a oaselor. Tomatele pot fi consumate în stare proaspătă, dar și preparate termic. În plus, foarte populare în bucătăria românească sunt gogonelele - tomatele verzi, care încă nu au ajuns la maturitate – care se consumă doar murate. Pline de savoare și prospețime, aromate și dulci, sunt și roșiile Cherry - variante mai mici, dar la fel de gustoase ale tomatelor.
Vinetele conțin fier, potasiu, calciu, sulf, fosfor, mangan și iod, nutrienți esențiali sănătății corpului nostru, 93% apă și multe vitamine. Sunt recomandate în curele de detoxifiere sau de slăbire. Disponibile într-o varietate de soiuri, vinetele pot varia în funcție de dimensiune, formă și culoare. Cu nuanțe de alb, violaceu dungat și verde, vinetele sunt recomandate pentru consum atunci când sunt tinere și doar prin procesare termică. În stare crudă, acestea au un conținut ridicat de solanină, o substanță responsabilă pentru gustul amar.
Ideali în dietele de slăbire, dovleceii au puține calorii și sunt bogați în fibre. Conțin vitaminele A, C, B1, B6 și B12, mangan, zinc, potasiu și fosfor. Dovleceii sunt cel mai adesea preparați termic pentru a fi serviți, însă aceștia pot fi consumați și cruzi.
Gustul savuros și proaspăt, dar și proprietățile sale nutritive, fac din salata verde o alegere mereu inspirată, mai ales pentru cei care sunt atenți să urmeze un regim alimentar sănătos. Cultivată de peste 1000 de ani în România, salata verde este o sursă excelentă de substanțe nutritive: carbohidrați, fibre alimentare, fier, calciu, magneziu, potasiu și vitamina A.
Ardei iute specific românesc colorat în nuanțe ce variază între galben și roșu. Ardeii galbeni sunt ajunși la maturitatea de consum, iar cei roșii au ajuns la maturitate deplină. Sunt bogați în vitaminele A, C, K1, B6 și sunt o sursă bună de cupru, fier și potasiu. Ardeii iuți nu depășesc lungimea de 23 cm și au o iuțime medie.
Indiferent de soiul său, ardeiul este sărac în calorii și grăsimi și conține antioxidanți, fibre și cantități însemnare de vitaminele C, B6 și A și minerale. Ardeiul gras, fie că e vorba de cel tip California sau Bianca, conține peste 90% apă și este ideal în curele de slăbire. Ardeiul gras roșu tip California are în compoziție minerale esențiale precum fier, cupru, zinc, potasiu, magneziu sau seleniu. Ardeiul capia, spre exemplu, este mai dulce și are coaja mai subțire decât cel gras.
Vitalizantă și dietetică, cu aromă dulce și ușoare nuanțe înțepătoare, gulia poate fi consumată în stare crudă și preparată. Cu un gust care se aseamănă ușor celui de ridiche, varză și conopidă, gulia este bogată în vitaminele A, B, C, E și potasiu, și conține substanțe care inhibă captarea iodului de tiroidă.
Ușor diferit ca aspect, cu știuletele mai mic și cu boabele sticloase, dar cu nuanță galben-aurie asemănătoare porumbului convențional, porumbul dulce destinat consumului are un gust plăcut, dulceag și aromat. Porumbul dulce asigură un real aport de vitamine și minerale benefice pentru sănătate. Este o importantă sursă de microelemente, magneziu și vitamine din grupa B, ceea ce face din acest aliment un aliat în lupta împotriva stresului.
Castraveții lungi tip Fabio sunt cultivați în seră pentru consumul proaspăt în perioada noiembrie-mai. Acest soi are calități nutriționale asemănătoare castraveților cu fructul mic. La fel ca soiul original, castraveții Fabio conțin peste 95% apă și contribuie la detoxifierea organismului. Sunt o sursă bună de vitamine (K, A și C) și minerale, având puține calorii.
Mereu prezent în salate și aperitive, proaspăt și revigorant, castravetele se cultivă în numeroase varietăți. Pentru consum, se recomandă să fie utilizat când fructele sunt imature și fragede. Castraveții contribuie la detoxifierea organismului și ajută la eliminarea toxinelor acumulate. Sunt o sursă bună vitamine (A,B,C) și conțin fibre care se găsesc mai ales în coajă.
Castraveții lungi tip Fabio sunt cultivați în seră pentru consumul proaspăt în perioada noiembrie-mai. Acest soi are calități nutriționale asemănătoare castraveților cu fructul mic. La fel ca soiul original, castraveții Fabio conțin peste 95% apă și contribuie la detoxifierea organismului. Sunt o sursă bună de vitamine (K, A și C) și minerale, având puține calorii.
Ardei iute specific românesc colorat în nuanțe ce variază între galben și roșu. Ardeii galbeni sunt ajunși la maturitatea de consum, iar cei roșii au ajuns la maturitate deplină. Sunt bogați în vitaminele A, C, K1, B6 și sunt o sursă bună de cupru, fier și potasiu. Ardeii iuți nu depășesc lungimea de 23 cm și au o iuțime medie.
Mereu prezent în salate și aperitive, proaspăt și revigorant, castravetele se cultivă în numeroase varietăți. Pentru consum, se recomandă să fie utilizat când fructele sunt imature și fragede. Castraveții contribuie la detoxifierea organismului și ajută la eliminarea toxinelor acumulate. Sunt o sursă bună vitamine (A,B,C) și conțin fibre care se găsesc mai ales în coajă.
Tomatele, sau roșiile, așa cum obișnuim să le spunem, sunt disponibile în diferite soiuri și astfel pot prezenta diferențe la nivel de gust, formă, dimensiune și culoare, dar indiferent de soi, acestea sunt la fel de gustoase și bogate în nutrienți. Roșii, galbene, verzi, mov, chiar și albe, tomatele alcătuiesc suportul ideal de vitamine (A și K), minerale (potasiu, fier, calciu, mangan) și alte substanțe active benefice care mențin sănătatea pielii, a ochilor și a oaselor. Tomatele pot fi consumate în stare proaspătă, dar și preparate termic. În plus, foarte populare în bucătăria românească sunt gogonelele - tomatele verzi, care încă nu au ajuns la maturitate – care se consumă doar murate. Pline de savoare și prospețime, aromate și dulci, sunt și roșiile Cherry - variante mai mici, dar la fel de gustoase ale tomatelor.
Indiferent de soiul său, ardeiul este sărac în calorii și grăsimi și conține antioxidanți, fibre și cantități însemnare de vitaminele C, B6 și A și minerale. Ardeiul gras, fie că e vorba de cel tip California sau Bianca, conține peste 90% apă și este ideal în curele de slăbire. Ardeiul gras roșu tip California are în compoziție minerale esențiale precum fier, cupru, zinc, potasiu, magneziu sau seleniu. Ardeiul capia, spre exemplu, este mai dulce și are coaja mai subțire decât cel gras.
Vinetele conțin fier, potasiu, calciu, sulf, fosfor, mangan și iod, nutrienți esențiali sănătății corpului nostru, 93% apă și multe vitamine. Sunt recomandate în curele de detoxifiere sau de slăbire. Disponibile într-o varietate de soiuri, vinetele pot varia în funcție de dimensiune, formă și culoare. Cu nuanțe de alb, violaceu dungat și verde, vinetele sunt recomandate pentru consum atunci când sunt tinere și doar prin procesare termică. În stare crudă, acestea au un conținut ridicat de solanină, o substanță responsabilă pentru gustul amar.
Ideali în dietele de slăbire, dovleceii au puține calorii și sunt bogați în fibre. Conțin vitaminele A, C, B1, B6 și B12, mangan, zinc, potasiu și fosfor. Dovleceii sunt cel mai adesea preparați termic pentru a fi serviți, însă aceștia pot fi consumați și cruzi.
Gustul savuros și proaspăt, dar și proprietățile sale nutritive, fac din salata verde o alegere mereu inspirată, mai ales pentru cei care sunt atenți să urmeze un regim alimentar sănătos. Cultivată de peste 1000 de ani în România, salata verde este o sursă excelentă de substanțe nutritive: carbohidrați, fibre alimentare, fier, calciu, magneziu, potasiu și vitamina A.
Vitalizantă și dietetică, cu aromă dulce și ușoare nuanțe înțepătoare, gulia poate fi consumată în stare crudă și preparată. Cu un gust care se aseamănă ușor celui de ridiche, varză și conopidă, gulia este bogată în vitaminele A, B, C, E și potasiu, și conține substanțe care inhibă captarea iodului de tiroidă.
Ușor diferit ca aspect, cu știuletele mai mic și cu boabele sticloase, dar cu nuanță galben-aurie asemănătoare porumbului convențional, porumbul dulce destinat consumului are un gust plăcut, dulceag și aromat. Porumbul dulce asigură un real aport de vitamine și minerale benefice pentru sănătate. Este o importantă sursă de microelemente, magneziu și vitamine din grupa B, ceea ce face din acest aliment un aliat în lupta împotriva stresului.