Îți prezentăm ferma

Legum Distribution S.R.L.

Suprafața:

39ha

An înființare:

2013

Înființată în 2013, ferma Legum Distribution este unul dintre acele locuri în care cultura și tradiția creșterii legumelor s-a păstrat nealterată și una dintre zonele în care priceperea se împletește perfect cu autenticitatea gustului. Situată în localitatea Băleni-Sîrbi, Dâmbovița, ferma cultivă în spațiu protejat pe aproximativ 4 ha, și în câmp deschis pe circa 35 ha. Pe o astfel de suprafață generoasă reușesc să obțină până la 3 culturi de-a lungul anului pentru o gamă variată de legume. Printre legumele vedetă ale zonei menționăm produsele ultra-proaspete (salată, ceapă verde, ridichi roșii), legumele de sezon (tomatele, ardei, dovlecei, zucchini verde) și rădăcinoase (morcovi, păstârnac, pătrunjel rădăcină, ceapă). Pe lângă producția proprie, societatea are parteneriate cu un grup de 17 producători din diverse zone ale țarii (Tulcea, Matca), toți livrând produse conform standardelor Global GAP.

Lista produselor cultivate:

Vinete

Dovlecei

Zucchini verde

Tomate

Ridichi roșii

Ceapă

Morcovi

Pătrunjel rădăcină

Cartofi

Ardei iute Jovial

Ardei

Gulii

Țelină

Pătrunjel verde

Păstârnac

Ardei iute Jovial

Vinete

Ardei

Dovlecei

Zucchini verde

Gulii

Tomate

Țelină

Pătrunjel verde

Ridichi roșii

Ceapă

Morcovi

Pătrunjel rădăcină

Păstârnac

Cartofi

Vinetele conțin fier, potasiu, calciu, sulf, fosfor, mangan și iod, nutrienți esențiali sănătății corpului nostru, 93% apă și multe vitamine. Sunt recomandate în curele de detoxifiere sau de slăbire. Disponibile într-o varietate de soiuri, vinetele pot varia în funcție de dimensiune, formă și culoare. Cu nuanțe de alb, violaceu dungat și verde, vinetele sunt recomandate pentru consum atunci când sunt tinere și doar prin procesare termică. În stare crudă, acestea au un conținut ridicat de solanină, o substanță responsabilă pentru gustul amar.

Ideali în dietele de slăbire, dovleceii au puține calorii și sunt bogați în fibre. Conțin vitaminele A, C, B1, B6 și B12, mangan, zinc, potasiu și fosfor. Dovleceii sunt cel mai adesea preparați termic pentru a fi serviți, însă aceștia pot fi consumați și cruzi.

Mult mai dulci și cu o coajă mai subțire decât dovleceii tradiționali, zucchini nu trebuie curățați de coajă când sunt gătiți. Valorile nutritive, întreg complexul de vitamine și minerale, fac din zucchini un ingredient extrem de valoros pentru întărirea imunității și stimularea digestiei. Prospețimea dovleceilor zucchini este garantată de la începutul primăverii până în toamnă, perioadă în care se cultivă prin semănat direct în câmp.

Tomatele, sau roșiile, așa cum obișnuim să le spunem, sunt disponibile în diferite soiuri și astfel pot prezenta diferențe la nivel de gust, formă, dimensiune și culoare, dar indiferent de soi, acestea sunt la fel de gustoase și bogate în nutrienți. Roșii, galbene, verzi, mov, chiar și albe, tomatele alcătuiesc suportul ideal de vitamine (A și K), minerale (potasiu, fier, calciu, mangan) și alte substanțe active benefice care mențin sănătatea pielii, a ochilor și a oaselor. Tomatele pot fi consumate în stare proaspătă, dar și preparate termic. În plus, foarte populare în bucătăria românească sunt gogonelele - tomatele verzi, care încă nu au ajuns la maturitate – care se consumă doar murate. Pline de savoare și prospețime, aromate și dulci, sunt și roșiile Cherry - variante mai mici, dar la fel de gustoase ale tomatelor.

O legumă aproape nelipsită din salate, datorită gustului savuros și efectului tonifiant, ridichea conține un complex de vitamine esențiale, substanțe nutritive și substanțe active care mențin sănătatea rinichilor, scad riscul bolilor cardiovasculare și combat retenția de apă în organism. Sursă excelentă de vitamina C, ridichea asigură aproape 25% din necesarul zilnic de vitamina C și este eficientă în curele de slăbire și menținerea greutății corporale.

O legumă care crește ușor și rezistă la depozitare, în funcție de soi, ceapa poate fi de culoare galben auriu, roșu violaceu sau albă. Este folosită în aproape orice mâncare fie crudă, fiartă, prăjită sau coaptă. Ceapa roșie este folosită de obicei crudă în salate, sandviciuri sau chiar pe grătar, în timp ce ceapa albă este mai puțin aromată, dar cu un gust mai dulceag față de ceapa roșie. Cu toate acestea, ceapa galbenă este cea mai cunoscută și cea mai folosită în bucătărie, oferind aceleași beneficii pentru organism. Este bogată în vitamina C, vitamina B6, mangan, cupru, fosfor, potasiu, vitamina B1, suflaţi și fitonutrienți.

Cu nuanțe diferite în funcție de soiuri, rădăcinile morcovului pot fi portocalii, albe sau violacee, iar în ce privește valoarea terapeutică, sunt folosite toate părțile morcovului, de la semințe, până la rădăcină, frunze și flori. Morcovul conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, Beta-carotenul, o substanță care se transformă în vitamina A, extrem de benefică pentru menținerea sănătății vederii. Consumul de morcovi contribuie la menținerea sănătății vederii, hrănește pielea, ajută digestia și poate să aibă efect anti-îmbătrânire.

Cultivat pentru rădăcina și frunzele sale, pătrunjelul servește la pregătirea diferitelor mâncăruri și conserve și este ideal pentru aromatizarea sau ornarea unor preparate culinare. Pătrunjelul conține cantități importante de vitamina C, dar și vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K și E. Pătrunjelul este o sursă bună de glucide, proteine, minerale ulei volatil și lipide. Este indicat în astenie, tulburări de nutriție, având influență benefică și în funcționarea tractului gastro-intestinal și a căilor respiratorii.

Există o multitudine de soiuri de cartofi, care variază în funcție de dimensiune, formă, gust, culoare și conținut de amidon. Există cartofi cu coaja subțire sau mai groasă, cu nuanțe de galben, roz, roșu sau mov, care se cultivă în câmp deschis de la începutul verii până toamna. Indiferent de soi, cartofii sunt extrem de gustoși și nelipsiți din bucătăriile noastre și surse extraordinare de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate. Cartofii sunt surse foarte bune de vitamina B6, potasiu, fosfor, sodiu și antioxidanți. Sunt benefici pentru sănătatea oaselor, a inimii și a aparatului digestiv.

Ardei iute specific românesc colorat în nuanțe ce variază între galben și roșu. Ardeii galbeni sunt ajunși la maturitatea de consum, iar cei roșii au ajuns la maturitate deplină. Sunt bogați în vitaminele A, C, K1, B6 și sunt o sursă bună de cupru, fier și potasiu. Ardeii iuți nu depășesc lungimea de 23 cm și au o iuțime medie.

Indiferent de soiul său, ardeiul este sărac în calorii și grăsimi și conține antioxidanți, fibre și cantități însemnare de vitaminele C, B6 și A și minerale. Ardeiul gras, fie că e vorba de cel tip California sau Bianca, conține peste 90% apă și este ideal în curele de slăbire. Ardeiul gras roșu tip California are în compoziție minerale esențiale precum fier, cupru, zinc, potasiu, magneziu sau seleniu. Ardeiul capia, spre exemplu, este mai dulce și are coaja mai subțire decât cel gras.

Vitalizantă și dietetică, cu aromă dulce și ușoare nuanțe înțepătoare, gulia poate fi consumată în stare crudă și preparată. Cu un gust care se aseamănă ușor celui de ridiche, varză și conopidă, gulia este bogată în vitaminele A, B, C, E și potasiu, și conține substanțe care inhibă captarea iodului de tiroidă.

Puternic parfumată și foarte apreciată pentru virtuțile sale terapeutice, țelina este o legume de la care se consumă atât rădăcina, cât și frunzele. Soiurile de țelină diferă în funcție de scopul pentru care acestea sunt cultivate. Astfel, unele soiuri sunt cultivate pentru rădăcină și altele mai mult pentru frunze. Mai există și o varietate de țelină care se cultivă pentru pețiolul frunzei înălbit. Cu un conținut de 90% apă, țelina conține zaharuri, proteine, minerale, precum potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier, iod, vitaminele A, B1, B2, B3, C, E, celuloză și un ulei eteric ce-i imprimă mirosul și gustul caracteristice.

De la pătrunjel se folosește totul: frunzele, proaspete ori uscate, și rădăcina după ce aceasta a ajuns la maturitate. Pătrunjelul cultivat pentru frunze are rădăcina mai puțin dezvoltată și are nevoie de mai multă lumină naturală pentru a crește sănătos. O singură legătură cu frunze de pătrunjel proaspăt poate furniza mai multe proteine decât două ouă și tot frunzele de pătrunjel conțin mai mult fier decât spanacul și mai mult fluor decât orice alt aliment. Frunzele de pătrunjel au efect tonic și antioxidant, fiind un purificator al organismului.

Păstârnacul se cultivă pentru consumul de rădăcini, folosite drept condiment în mâncăruri, fiind foarte aromat. Pentru că are un gust dulceag, păstârnacul a fost folosit și ca îndulcitor, înainte de a fi descoperit zahărul. Păstârnacul poate fi de ajutor în stimularea producției de celule albe din sânge care atacă microbii din organism și în elimină toxinelor. Totodată, are acțiune diuretică, depurativă, antioxidantă, tonică și sedativă.

Ardei iute specific românesc colorat în nuanțe ce variază între galben și roșu. Ardeii galbeni sunt ajunși la maturitatea de consum, iar cei roșii au ajuns la maturitate deplină. Sunt bogați în vitaminele A, C, K1, B6 și sunt o sursă bună de cupru, fier și potasiu. Ardeii iuți nu depășesc lungimea de 23 cm și au o iuțime medie.

Vinetele conțin fier, potasiu, calciu, sulf, fosfor, mangan și iod, nutrienți esențiali sănătății corpului nostru, 93% apă și multe vitamine. Sunt recomandate în curele de detoxifiere sau de slăbire. Disponibile într-o varietate de soiuri, vinetele pot varia în funcție de dimensiune, formă și culoare. Cu nuanțe de alb, violaceu dungat și verde, vinetele sunt recomandate pentru consum atunci când sunt tinere și doar prin procesare termică. În stare crudă, acestea au un conținut ridicat de solanină, o substanță responsabilă pentru gustul amar.

Indiferent de soiul său, ardeiul este sărac în calorii și grăsimi și conține antioxidanți, fibre și cantități însemnare de vitaminele C, B6 și A și minerale. Ardeiul gras, fie că e vorba de cel tip California sau Bianca, conține peste 90% apă și este ideal în curele de slăbire. Ardeiul gras roșu tip California are în compoziție minerale esențiale precum fier, cupru, zinc, potasiu, magneziu sau seleniu. Ardeiul capia, spre exemplu, este mai dulce și are coaja mai subțire decât cel gras.

Ideali în dietele de slăbire, dovleceii au puține calorii și sunt bogați în fibre. Conțin vitaminele A, C, B1, B6 și B12, mangan, zinc, potasiu și fosfor. Dovleceii sunt cel mai adesea preparați termic pentru a fi serviți, însă aceștia pot fi consumați și cruzi.

Mult mai dulci și cu o coajă mai subțire decât dovleceii tradiționali, zucchini nu trebuie curățați de coajă când sunt gătiți. Valorile nutritive, întreg complexul de vitamine și minerale, fac din zucchini un ingredient extrem de valoros pentru întărirea imunității și stimularea digestiei. Prospețimea dovleceilor zucchini este garantată de la începutul primăverii până în toamnă, perioadă în care se cultivă prin semănat direct în câmp.

Vitalizantă și dietetică, cu aromă dulce și ușoare nuanțe înțepătoare, gulia poate fi consumată în stare crudă și preparată. Cu un gust care se aseamănă ușor celui de ridiche, varză și conopidă, gulia este bogată în vitaminele A, B, C, E și potasiu, și conține substanțe care inhibă captarea iodului de tiroidă.

Tomatele, sau roșiile, așa cum obișnuim să le spunem, sunt disponibile în diferite soiuri și astfel pot prezenta diferențe la nivel de gust, formă, dimensiune și culoare, dar indiferent de soi, acestea sunt la fel de gustoase și bogate în nutrienți. Roșii, galbene, verzi, mov, chiar și albe, tomatele alcătuiesc suportul ideal de vitamine (A și K), minerale (potasiu, fier, calciu, mangan) și alte substanțe active benefice care mențin sănătatea pielii, a ochilor și a oaselor. Tomatele pot fi consumate în stare proaspătă, dar și preparate termic. În plus, foarte populare în bucătăria românească sunt gogonelele - tomatele verzi, care încă nu au ajuns la maturitate – care se consumă doar murate. Pline de savoare și prospețime, aromate și dulci, sunt și roșiile Cherry - variante mai mici, dar la fel de gustoase ale tomatelor.

Puternic parfumată și foarte apreciată pentru virtuțile sale terapeutice, țelina este o legume de la care se consumă atât rădăcina, cât și frunzele. Soiurile de țelină diferă în funcție de scopul pentru care acestea sunt cultivate. Astfel, unele soiuri sunt cultivate pentru rădăcină și altele mai mult pentru frunze. Mai există și o varietate de țelină care se cultivă pentru pețiolul frunzei înălbit. Cu un conținut de 90% apă, țelina conține zaharuri, proteine, minerale, precum potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier, iod, vitaminele A, B1, B2, B3, C, E, celuloză și un ulei eteric ce-i imprimă mirosul și gustul caracteristice.

De la pătrunjel se folosește totul: frunzele, proaspete ori uscate, și rădăcina după ce aceasta a ajuns la maturitate. Pătrunjelul cultivat pentru frunze are rădăcina mai puțin dezvoltată și are nevoie de mai multă lumină naturală pentru a crește sănătos. O singură legătură cu frunze de pătrunjel proaspăt poate furniza mai multe proteine decât două ouă și tot frunzele de pătrunjel conțin mai mult fier decât spanacul și mai mult fluor decât orice alt aliment. Frunzele de pătrunjel au efect tonic și antioxidant, fiind un purificator al organismului.

O legumă aproape nelipsită din salate, datorită gustului savuros și efectului tonifiant, ridichea conține un complex de vitamine esențiale, substanțe nutritive și substanțe active care mențin sănătatea rinichilor, scad riscul bolilor cardiovasculare și combat retenția de apă în organism. Sursă excelentă de vitamina C, ridichea asigură aproape 25% din necesarul zilnic de vitamina C și este eficientă în curele de slăbire și menținerea greutății corporale.

O legumă care crește ușor și rezistă la depozitare, în funcție de soi, ceapa poate fi de culoare galben auriu, roșu violaceu sau albă. Este folosită în aproape orice mâncare fie crudă, fiartă, prăjită sau coaptă. Ceapa roșie este folosită de obicei crudă în salate, sandviciuri sau chiar pe grătar, în timp ce ceapa albă este mai puțin aromată, dar cu un gust mai dulceag față de ceapa roșie. Cu toate acestea, ceapa galbenă este cea mai cunoscută și cea mai folosită în bucătărie, oferind aceleași beneficii pentru organism. Este bogată în vitamina C, vitamina B6, mangan, cupru, fosfor, potasiu, vitamina B1, suflaţi și fitonutrienți.

Cu nuanțe diferite în funcție de soiuri, rădăcinile morcovului pot fi portocalii, albe sau violacee, iar în ce privește valoarea terapeutică, sunt folosite toate părțile morcovului, de la semințe, până la rădăcină, frunze și flori. Morcovul conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, Beta-carotenul, o substanță care se transformă în vitamina A, extrem de benefică pentru menținerea sănătății vederii. Consumul de morcovi contribuie la menținerea sănătății vederii, hrănește pielea, ajută digestia și poate să aibă efect anti-îmbătrânire.

Cultivat pentru rădăcina și frunzele sale, pătrunjelul servește la pregătirea diferitelor mâncăruri și conserve și este ideal pentru aromatizarea sau ornarea unor preparate culinare. Pătrunjelul conține cantități importante de vitamina C, dar și vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K și E. Pătrunjelul este o sursă bună de glucide, proteine, minerale ulei volatil și lipide. Este indicat în astenie, tulburări de nutriție, având influență benefică și în funcționarea tractului gastro-intestinal și a căilor respiratorii.

Păstârnacul se cultivă pentru consumul de rădăcini, folosite drept condiment în mâncăruri, fiind foarte aromat. Pentru că are un gust dulceag, păstârnacul a fost folosit și ca îndulcitor, înainte de a fi descoperit zahărul. Păstârnacul poate fi de ajutor în stimularea producției de celule albe din sânge care atacă microbii din organism și în elimină toxinelor. Totodată, are acțiune diuretică, depurativă, antioxidantă, tonică și sedativă.

Există o multitudine de soiuri de cartofi, care variază în funcție de dimensiune, formă, gust, culoare și conținut de amidon. Există cartofi cu coaja subțire sau mai groasă, cu nuanțe de galben, roz, roșu sau mov, care se cultivă în câmp deschis de la începutul verii până toamna. Indiferent de soi, cartofii sunt extrem de gustoși și nelipsiți din bucătăriile noastre și surse extraordinare de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate. Cartofii sunt surse foarte bune de vitamina B6, potasiu, fosfor, sodiu și antioxidanți. Sunt benefici pentru sănătatea oaselor, a inimii și a aparatului digestiv.