Îți prezentăm ferma

Ferma Bãrzani S.R.L.

Suprafața:

5ha

An înființare:

2016

Ferma Bârzani S.R.L a luat naștere ca afacere de familie pentru a produce fructe, atât de benefice pentru sănătate. Din 2016, ferma a încheiat un parteneriat cu Lidl România, așa că cele mai gustoase și aromate mure, afine, zmeură și prune cultivate în ferma aflată în localitatea Bârzești din județul Arad, sunt disponibile în magazinele Lidl. Totodată, ferma Bârzani dedică o mare parte din producție și culturilor de cătină, ale cărei proprietăți terapeutice sunt recomandate de nutriționiști.

Lista produselor cultivate:

Mure

Afine

Cătină

Zmeură

Prune

Mure

Afine

Cătină

Zmeură

Prune

Murele conțin vitamine și minerale, oligoelemente și substanțe cu rol antiinflamator și antibacterian. Murele ajută la întărirea oaselor datorită conținutului ridicat de calciu, fosfor și magneziu. Acestea detoxifică ficatul, combat constipația și ameliorează hemoroizii datorită conținutului bogat în fibre. Scad colesterolul rău (LDL), previn anemia datorită acidului folic, vitaminei C și fierului. Murele conțin acid folic, luteină, vitamina K și E, complex de vitamina B (B1, B2, B3, B5, B6), potasiu, sodiu și seleniu. În magazine se găsesc mure din soiul Thornfree și Chester.

Afinele sunt unele din fructele cu cel mai mare conținut de antioxidanți. vitamina C, A, E, vitamine din complexul B, cupru, seleniu, zinc și fier. Au rol benefic pentru întărirea imunității și previn apariția infecțiilor. Soiul de afine Bluecrop este cel mai răspândit din lume și astfel, cel mai popular în industria alimentară. Afinele Duke sunt un soi de fructe cu mărime medie, crocante, ferme și aromate, păstrându-și prospețimea pentru un timp mai îndelungat

Cătina este o sursă foarte bună de vitamina C, dar conține și vitaminele A, B (B2, B6, B9), E și K. Are efect antioxidant, imunostimulator, antiinflamator și cicatrizant. În plus, conține fosfor, potasiu, magneziu și fier. Fructele de cătină pot fi consumate ca atare, dar și sub formă de preparate, cum ar fi siropul, infuzia sau uleiul.

Delicatele fructe de zmeur sunt deosebit de dulci, aromate și atrăgătoare și pot fi consumate cu ușurință în stare crudă. Soiul de zmeură Polka este în prezent foarte răspândit și valoros, deoarece prezintă o rezistență mai mare la transport și manipulare. Zmeura conține antioxidanți puternici, fibre și mangan. Fibrele ajută digestia, iar manganul este un mineral care contribuie la arderea grăsimilor.

Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, A și K, potasiu și fibre. Prin conținutul de vitamina C prunele ajută la absorbția fierului, în plus, sunt benefice pentru oase, combat anemia și tratează constipația, întăresc sistemul imunitar și detoxifică organismul. Există numeroase soiuri de prune care cresc în livezile din România, iar dintre acestea menționăm: Anna Spath, Stanley, Tuleul gras și President.

Murele conțin vitamine și minerale, oligoelemente și substanțe cu rol antiinflamator și antibacterian. Murele ajută la întărirea oaselor datorită conținutului ridicat de calciu, fosfor și magneziu. Acestea detoxifică ficatul, combat constipația și ameliorează hemoroizii datorită conținutului bogat în fibre. Scad colesterolul rău (LDL), previn anemia datorită acidului folic, vitaminei C și fierului. Murele conțin acid folic, luteină, vitamina K și E, complex de vitamina B (B1, B2, B3, B5, B6), potasiu, sodiu și seleniu. În magazine se găsesc mure din soiul Thornfree și Chester.

Afinele sunt unele din fructele cu cel mai mare conținut de antioxidanți. vitamina C, A, E, vitamine din complexul B, cupru, seleniu, zinc și fier. Au rol benefic pentru întărirea imunității și previn apariția infecțiilor. Soiul de afine Bluecrop este cel mai răspândit din lume și astfel, cel mai popular în industria alimentară. Afinele Duke sunt un soi de fructe cu mărime medie, crocante, ferme și aromate, păstrându-și prospețimea pentru un timp mai îndelungat

Cătina este o sursă foarte bună de vitamina C, dar conține și vitaminele A, B (B2, B6, B9), E și K. Are efect antioxidant, imunostimulator, antiinflamator și cicatrizant. În plus, conține fosfor, potasiu, magneziu și fier. Fructele de cătină pot fi consumate ca atare, dar și sub formă de preparate, cum ar fi siropul, infuzia sau uleiul.

Delicatele fructe de zmeur sunt deosebit de dulci, aromate și atrăgătoare și pot fi consumate cu ușurință în stare crudă. Soiul de zmeură Polka este în prezent foarte răspândit și valoros, deoarece prezintă o rezistență mai mare la transport și manipulare. Zmeura conține antioxidanți puternici, fibre și mangan. Fibrele ajută digestia, iar manganul este un mineral care contribuie la arderea grăsimilor.

Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, A și K, potasiu și fibre. Prin conținutul de vitamina C prunele ajută la absorbția fierului, în plus, sunt benefice pentru oase, combat anemia și tratează constipația, întăresc sistemul imunitar și detoxifică organismul. Există numeroase soiuri de prune care cresc în livezile din România, iar dintre acestea menționăm: Anna Spath, Stanley, Tuleul gras și President.