Îți prezentăm ferma

Gheorghe Doja Cooperativa Agricola

Suprafața:

160ha

An înființare:

2015

Din 2015, în cadrul societății Gheorge Doja Cooperativa Agricolă, din Județul Ialomița, fermierii cultivă cu pasiune și îndemânare soiuri diferite de legume și fructe care ajung proaspete și sănătoase pe mesele românilor. Atenția la detalii, managementul calității și profesionalismul sunt doar câteva din principiile după care se ghidează fiecare membru al cooperativei agricole Gheorghe Doja. Pe terenurile agricole ce se întind pe o suprafață de 160 de hectare, se cultivă predominant pentru LIDL pepeni verzi și galbeni, ardei, conopidă, dovlecei și zucchini verde.

Lista produselor cultivate:

Pepene galben

Dovlecei

Zucchini verde

Conopidă

Pepene verde

Pepene verde

Pepene galben

Dovlecei

Zucchini verde

Conopidă

Pepenele galben este o sursă bună de vitamina C, potasiu, vitamina B6, vitamina K și fibre. Acesta are un conținut scăzut de calorii și de grăsimi, fiind bogat în vitamine (A, C, E, K), fibre și minerale (sodiu, potasiu, magneziu, cupru). Există diverse soiuri de pepene galben, iar dintre acestea amintim: Honey Dew, Galia, Cantaloupe și Piel de Sapo.

Ideali în dietele de slăbire, dovleceii au puține calorii și sunt bogați în fibre. Conțin vitaminele A, C, B1, B6 și B12, mangan, zinc, potasiu și fosfor. Dovleceii sunt cel mai adesea preparați termic pentru a fi serviți, însă aceștia pot fi consumați și cruzi.

Mult mai dulci și cu o coajă mai subțire decât dovleceii tradiționali, zucchini nu trebuie curățați de coajă când sunt gătiți. Valorile nutritive, întreg complexul de vitamine și minerale, fac din zucchini un ingredient extrem de valoros pentru întărirea imunității și stimularea digestiei. Prospețimea dovleceilor zucchini este garantată de la începutul primăverii până în toamnă, perioadă în care se cultivă prin semănat direct în câmp.

Soiurile de conopidă pot avea culori diferite de la alb și alb gălbui, la verde, violaceu sau portocaliu. Conopida conține glucide, protide, potasiu, magneziu, calciu, fier, beta-caroten, acid folic, enzime, fibre, vitaminele C şi K și vitamine din complexul B. Este o sursă bună de fibre, carbohidrați, proteine și acizi grași omega 3 și datorită conținutului sărac în calorii, ea poate fi consumată și în timpul dietei.

Pepenele verde conține peste 90% apă, fiind o sursă excelentă de hidratare în timpul verii. Are puține calorii, conține vitamine cu efect antioxidant (A și C) și este benefic pentru sistemul digestiv. În funcție de soiul lor, pepenii verzi pot fi cu sâmburi sau fără sâmburi, cei din urmă fiind mai ușor de curățat și de consumat.

Pepenele verde conține peste 90% apă, fiind o sursă excelentă de hidratare în timpul verii. Are puține calorii, conține vitamine cu efect antioxidant (A și C) și este benefic pentru sistemul digestiv. În funcție de soiul lor, pepenii verzi pot fi cu sâmburi sau fără sâmburi, cei din urmă fiind mai ușor de curățat și de consumat.

Pepenele galben este o sursă bună de vitamina C, potasiu, vitamina B6, vitamina K și fibre. Acesta are un conținut scăzut de calorii și de grăsimi, fiind bogat în vitamine (A, C, E, K), fibre și minerale (sodiu, potasiu, magneziu, cupru). Există diverse soiuri de pepene galben, iar dintre acestea amintim: Honey Dew, Galia, Cantaloupe și Piel de Sapo.

Ideali în dietele de slăbire, dovleceii au puține calorii și sunt bogați în fibre. Conțin vitaminele A, C, B1, B6 și B12, mangan, zinc, potasiu și fosfor. Dovleceii sunt cel mai adesea preparați termic pentru a fi serviți, însă aceștia pot fi consumați și cruzi.

Mult mai dulci și cu o coajă mai subțire decât dovleceii tradiționali, zucchini nu trebuie curățați de coajă când sunt gătiți. Valorile nutritive, întreg complexul de vitamine și minerale, fac din zucchini un ingredient extrem de valoros pentru întărirea imunității și stimularea digestiei. Prospețimea dovleceilor zucchini este garantată de la începutul primăverii până în toamnă, perioadă în care se cultivă prin semănat direct în câmp.

Soiurile de conopidă pot avea culori diferite de la alb și alb gălbui, la verde, violaceu sau portocaliu. Conopida conține glucide, protide, potasiu, magneziu, calciu, fier, beta-caroten, acid folic, enzime, fibre, vitaminele C şi K și vitamine din complexul B. Este o sursă bună de fibre, carbohidrați, proteine și acizi grași omega 3 și datorită conținutului sărac în calorii, ea poate fi consumată și în timpul dietei.