Îți prezentăm ferma

De Banat Cooperativa Agricola

Suprafața:

11 ha

An înființare:

2021

În zona Banatului, De Banat Cooperativa Agricolă a fost fondată în anul 2021, cu credința și dorința de a redescoperi gustul legumelor și fructelor de altădată, crescute cu multă grijă și migală. Produsele comercializate sunt sănătoase, gustoase și prietenoase cu mediul înconjurător. La Lidl, oferă o varietate mare de legume și fructe precum: roșii bio, castraveți bio, dovlecei bio, zucchini bio, ardei bio, zmeură bio, mure bio, zmeură, mure, coacăze, pepene verde și galben, cartofi, varză, ceapă și verdețuri.

Lista produselor cultivate:

Rosii Cherry Bio

Castraveți cornișon Bio

Ardei Kapia Bio

Roșii Bio

Dovlecei Bio

Zucchini Bio

Mure Bio

Zmeură Bio

Coacăze

Zmeură

Pepene verde

Pepene Verde cu Miez Galben

Pepene Galia

Pepene Cantaloup

Cartofi Noi Albi

Varză

Conopidă

Ceapă galbenă

Patrunjel

Mărar

Leuștean

Ceapă verde

Baby Spanac

Salată verde

Ridichi

Ardei Gras Bio

Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Tomatele bio sunt cultivate fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Tomatele, sau roșiile, așa cum obișnuim să le spunem, sunt disponibile în diferite soiuri și astfel pot prezenta diferențe la nivel de gust, formă, dimensiune și culoare, dar indiferent de soi, acestea sunt la fel gustoase și bogate în nutrienți. Roșii, galbene, verzi, mov, chiar și albe, tomatele alcătuiesc suportul ideal de vitamine (A și K), minerale (potasiu, fier, calciu, mangan) și alte substanțe active benefice care mențin sănătatea pielii, a ochilor și a oaselor. Pline de savoare și prospețime, aromate și dulci, sunt și roșiile Cherry - variante mai mici, dar la fel de gustoase ale tomatelor.

Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Castraveții cornișon bio sunt cultivați fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Mereu prezent în salate și aperitive, proaspăt și revigorant, castravetele se cultivă în numeroase varietăți. Pentru consum, se recomandă să fie utilizat când fructele sunt imature și fragede. Castraveții contribuie la detoxifierea organismului și ajută la eliminarea toxinelor acumulate. Sunt o sursă bună vitamine (A,B,C) și conțin fibre care se găsesc mai ales în coajă.

Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Ardeiul bio este cultivat fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Indiferent de soiul său, ardeiul este sărac în calorii și grăsimi și conține antioxidanți, fibre și cantități însemnare de vitaminele C, B6 și A și minerale. Ardeiul gras, fie că e vorba de cel tip California sau Bianca, conține peste 90% apă și este ideal în curele de slăbire. Ardeiul gras roșu tip California are în compoziție minerale esențiale precum fier, cupru, zinc, potasiu, magneziu sau seleniu. Ardeiul capia, spre exemplu, este mai dulce și are coaja mai subțire decât cel gras.

Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Roșiile bio sunt cultivate fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Roșii dintr-un soi tradițional românesc foarte apreciat, creat în 1976 și readus la viață de către Lidl. Acest soi de roșii a fost creat la Stațiunea Legumicolă Buzău pentru a marca cei 1600 de ani de atestare documentară a municipiului. Roșiile sunt mari și zemoase, având un conținut mare de minerale, vitamine (A, B, C și E), licopen și carotinoizi.

Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Dovleceii bio sunt cultivați fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Ideali în dietele de slăbire, dovleceii au puține calorii și sunt bogați în fibre. Conțin vitaminele A, C, B1, B6 și B12, mangan, zinc, potasiu și fosfor. Dovleceii sunt cel mai adesea preparați termic pentru a fi serviți, însă aceștia pot fi consumați și cruzi.

Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Zucchinii bio sunt cultivați fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Mult mai dulci și cu o coajă mai subțire decât dovleceii tradiționali, zucchini nu trebuie curățați de coajă când sunt gătiți. Valorile nutritive, întreg complexul de vitamine și minerale, fac din zucchini un ingredient extrem de valoros pentru întărirea imunității și stimularea digestiei. Prospețimea dovleceilor zucchini este garantată de la începutul primăverii până în toamnă, perioadă în care se cultivă prin semănat direct în câmp.

Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Murele bio sunt cultivate fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Murele conțin vitamine și minerale, oligoelemente și substanțe cu rol antiinflamator și antibacterian. Murele ajută la întărirea oaselor datorită conținutului ridicat de calciu, fosfor și magneziu. Acestea detoxifică ficatul, combat constipația și ameliorează hemoroizii datorită conținutului bogat în fibre. Scad colesterolul rău (LDL), previn anemia datorită acidului folic, vitaminei C și fierului. Murele conțin acid folic, luteină, vitamina K și E, complex de vitamina B (B1, B2, B3, B5, B6), potasiu, sodiu și seleniu. În magazine se găsesc mure din soiul Thornfree și Chester.

Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Zmeurele bio sunt cultivate fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Delicatele fructe de zmeură sunt deosebit de dulci, aromate și atrăgătoare și pot fi consumate cu ușurință în stare crudă. Soiul de zmeură Polka este în prezent foarte răspândit și valoros, deoarece prezintă o rezistență mai mare la transport și manipulare. Zmeura conține antioxidanți puternici, fibre și mangan. Fibrele ajută digestia, iar manganul este un mineral care contribuie la arderea grăsimilor.

Fie că este vorba de coacăze roșii, negre sau albe, aceste fructe au importante proprietăți nutritive. Coacăzele sunt surse excelente de vitamine esențiale și minerale. Coacăzele sunt recomandate și în curele de slăbire, fiind sărace în grăsimi și calorii. Conținutul important de fibre reglează digestia și este de ajutor pentru diverse probleme digestive.

Delicatele fructe de zmeur sunt deosebit de dulci, aromate și atrăgătoare și pot fi consumate cu ușurință în stare crudă. Soiul de zmeură Polka este în prezent foarte răspândit și valoros, deoarece prezintă o rezistență mai mare la transport și manipulare. Zmeura conține antioxidanți puternici, fibre și mangan. Fibrele ajută digestia, iar manganul este un mineral care contribuie la arderea grăsimilor.

Pepenele verde conține peste 90% apă, fiind o sursă excelentă de hidratare în timpul verii. Are puține calorii, conține vitamine cu efect antioxidant (A și C) și este benefic pentru sistemul digestiv. În funcție de soiul lor, pepenii verzi pot fi cu sâmburi sau fără sâmburi, cei din urmă fiind mai ușor de curățat și de consumat.

Pepenele verde conține peste 90% apă, fiind o sursă excelentă de hidratare în timpul verii. Are puține calorii, conține vitamine cu efect antioxidant (A și C) și este benefic pentru sistemul digestiv. În funcție de soiul lor, pepenii verzi pot fi cu sâmburi sau fără sâmburi, cei din urmă fiind mai ușor de curățat și de consumat.

Pepenele galben este o sursă bună de vitamina C, potasiu, vitamina B6, vitamina K și fibre. Acesta are un conținut scăzut de calorii și de grăsimi, fiind bogat în vitamine (A, C, E, K), fibre și minerale (sodiu, potasiu, magneziu, cupru). Există diverse soiuri de pepene galben, iar dintre acestea amintim: Honey Dew, Galia, Cantaloupe și Piel de Sapo.

Pepenele galben este o sursă bună de vitamina C, potasiu, vitamina B6, vitamina K și fibre. Acesta are un conținut scăzut de calorii și de grăsimi, fiind bogat în vitamine (A, C, E, K), fibre și minerale (sodiu, potasiu, magneziu, cupru). Există diverse soiuri de pepene galben, iar dintre acestea amintim: Honey Dew, Galia, Cantaloupe și Piel de Sapo.

Există o multitudine de soiuri de cartofi, care variază în funcție de dimensiune, formă, gust, culoare și conținut de amidon. Există cartofi cu coaja subțire sau mai groasă, cu nuanțe de galben, roz, roșu sau mov, care se cultivă în câmp deschis de la începutul verii până toamna. Indiferent de soi, cartofii sunt extrem de gustoși și nelipsiți din bucătăriile noastre și surse extraordinare de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate. Cartofii sunt surse foarte bune de vitamina B6, potasiu, fosfor, sodiu și antioxidanți. Sunt benefici pentru sănătatea oaselor, a inimii și a aparatului digestiv.

Varza albă conține peste 90% apă, dar și glucide, proteine, vitamine (A, B, C, E, K) și săruri minerale (fosfor, potasiu, calciu, sodiu, fier și iod). Varza este o sursă excelentă de fibre și ajută procesul de digestie, are efecte anti-inflamatorii și întărește sistemul imunitar. Se poate consuma cu succes și în diete datorită numărului scăzut de calorii. Din aceeași categorie cu varza albă, fac parte și soiurile de varză roșie și creață. La fel de benefică pentru sănătate ca și varza albă, și cu un conținut mai mare de vitamina C, varza roșie conține cianidină, principala substanță care dă colorația roșu-violet. La rândul ei, varza creață este la fel de cunoscută și utilizată în alimentație. Cu frunzele mult încrețite, puternic gofrate, varza creață este ceva mai dulce față de celelalte soiuri. Aceasta se folosește în salate, dar și în preparate culinare.

Soiurile de conopidă pot avea culori diferite de la alb și alb gălbui, la verde, violaceu sau portocaliu. Conopida conține glucide, protide, potasiu, magneziu, calciu, fier, beta-caroten, acid folic, enzime, fibre, vitaminele C şi K și vitamine din complexul B. Este o sursă bună de fibre, carbohidrați, proteine și acizi grași omega 3 și datorită conținutului sărac în calorii, ea poate fi consumată și în timpul dietei.

O legumă care crește ușor și rezistă la depozitare, în funcție de soi, ceapa poate fi de culoare galben auriu, roșu violaceu sau albă. Este folosită în aproape orice mâncare fie crudă, fiartă, prăjită sau coaptă. Ceapa roșie este folosită de obicei crudă în salate, sandviciuri sau chiar pe grătar, în timp ce ceapa albă este mai puțin aromată, dar cu un gust mai dulceag față de ceapa roșie. Cu toate acestea, ceapa galbenă este cea mai cunoscută și cea mai folosită în bucătărie, oferind aceleași beneficii pentru organism. Este bogată în vitamina C, vitamina B6, mangan, cupru, fosfor, potasiu, vitamina B1, suflaţi și fitonutrienți.

De la pătrunjel se folosește totul: frunzele, proaspete ori uscate, și rădăcina după ce aceasta a ajuns la maturitate. Pătrunjelul cultivat pentru frunze are rădăcina mai puțin dezvoltată și are nevoie de mai multă lumină naturală pentru a crește sănătos. O singură legătură cu frunze de pătrunjel proaspăt poate furniza mai multe proteine decât două ouă și tot frunzele de pătrunjel conțin mai mult fier decât spanacul și mai mult fluor decât orice alt aliment. Frunzele de pătrunjel au efect tonic și antioxidant, fiind un purificator al organismului.

Mărarul este unul dintre cele mai folosite condimente din România. Acesta este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale și conține antioxidanți, vitamina A, B, C, calciu, fiert, magneziu. Este folosit în tratarea diabetului și are proprietăți antiinflamatoare, diuretice, antioxidante, antistres, anticancerigene și cardioprotectoare.

Leușteanul se cultivă pentru toate componentele sale, iar frunzele sale sunt folosite de cele mai multe ori la gătit. Acesta conține vitamina A, C, calciu, fier, potasiu și este recomandat în tratarea sindromului colonului iritabil, bolilor de rinichi, contribuie la sănătatea pielii și este un tratament natural împotriva insomniei și depresiei.

Plină de prospețime și savoare, ceapa verde reprezintă unul din soiurile preferate de români și acompaniază deseori mai multe feluri de preparate culinare locale. Baja Verde, Parade, Performer și Savel sunt soiuri cunoscute de ceapă verde care pot fi obținute atât prin semănat direct în câmp, cât și prin plantarea arpagicului. Ceapa verde este considerată un adevărat medicament natural pentru stimularea imunității și are efect antibacterian, antiseptic, diuretic, expectorant, hipotensiv.

Frunzele de baby spanac provin de la bine-cunoscuta plantă de spanac, dar sunt culese când aceasta este încă tânără. Astfel, au dimensiuni mai mici, sunt mai fragede și mai dulci decât spanacul ajuns la maturitate. Baby spanacul este bogat în fier, calciu, vitamina C și antioxidanți. Acesta este cel mai adesea folosit pentru salate, dar se adaugă și în smoothie-uri, omlete sau alte preparate gătite.

Gustul savuros și proaspăt, dar și proprietățile sale nutritive, fac din salata verde o alegere mereu inspirată, mai ales pentru cei care sunt atenți să urmeze un regim alimentar sănătos. Cultivată de peste 1000 de ani în România, salata verde este o sursă excelentă de substanțe nutritive: carbohidrați, fibre alimentare, fier, calciu, magneziu, potasiu și vitamina A.

O legumă aproape nelipsită din salate, datorită gustului savuros și efectului tonifiant, ridichea conține un complex de vitamine esențiale, substanțe nutritive și substanțe active care mențin sănătatea rinichilor, scad riscul bolilor cardiovasculare și combat retenția de apă în organism. Sursă excelentă de vitamina C, ridichea asigură aproape 25% din necesarul zilnic de vitamina C și este eficientă în curele de slăbire și menținerea greutății corporale.

Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Ardeiul bio este cultivat fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Indiferent de soiul său, ardeiul este sărac în calorii și grăsimi și conține antioxidanți, fibre și cantități însemnare de vitaminele C, B6 și A și minerale. Ardeiul gras, fie că e vorba de cel tip California sau Bianca, conține peste 90% apă și este ideal în curele de slăbire. Ardeiul gras roșu tip California are în compoziție minerale esențiale precum fier, cupru, zinc, potasiu, magneziu sau seleniu. Ardeiul capia, spre exemplu, este mai dulce și are coaja mai subțire decât cel gras.