Îți prezentăm ferma

Pomicola Boz

Suprafața:

65 ha

An înființare:

1997

Ferma Pomicola Boz este o afacere de familie, situată într-o zonă cu tradiție în cultura pomilor fructiferi, în special a prunului și mărului. Istoricul fermei datează de mai bine de o jumătate de secol, iar in anii `90 a fost preluată și modernizată de familia Popa. Dragostea pentru pomi și pasiunea pentru horticultură a fost transmisă din generație în generație. Familia Popa se îngrijește cu drag de soiurile de măr: Golden Delicious, Golden Reinders, Jonathan, Idared, Pinova, Starkrimson, Florina, Fujii și Granny Smith și de soiuri de prun, precum: Cacanska Lepotica, Stanley sau Anna Spath.

Lista produselor cultivate:

Mere

Prune

Sunt bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți, fiind recomandate în timpul dietelor de slăbire. Merele vin în ajutorul digestiei atunci când sunt consumate cu tot cu coajă, de asemenea sunt un excelent ajutor în păstrarea igienei orale: curăță dinții după orice masă și elimină mirosurile neplăcute. Merele pot fi împărțite în două mari categorii: mere verzi și mere roșii. Dintre soiurile de mere verzi amintim: Golden Delicious, Golden Reinders, Granny Smith și Goldrush. Merele roșii întâlnite în livezile de la noi aparțin, printre altele, soiurilor Jonathan, Idared, Gala, Fuji și Delicioase roșii (Red Delicious).

Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, A și K, potasiu și fibre. Prin conținutul de vitamina C prunele ajută la absorbția fierului, în plus, sunt benefice pentru oase, combat anemia și tratează constipația, întăresc sistemul imunitar și detoxifică organismul. Există numeroase soiuri de prune care cresc în livezile din România, iar dintre acestea menționăm: Anna Spath, Stanley, Tuleul gras și President.