Îți prezentăm ferma

FERMA STELUTA SRL

Suprafața:

100 ha

An înființare:

2012

Povestea Fermei Steluța începe în anii 1950, când au fost plantate primele livezi de cireș, prun și măr pe dealul cu același nume din Cluj-Napoca. În 2010, actualul proprietar a preluat ferma, a înființat plantații noi, cu soiuri valoroase și a investit în tehnologii moderne, prietenoase cu mediul. Pomii sunt protejați de intemperii și dăunători prin plase și capcane speciale, ecologice. Sistemul de irigații e automatizat, iar un soft legat la o stație meteo permite reducerea la minimum a tratamentelor fitosanitare. Pentru a asigura cele mai bune condiții de păstrare post-recoltare a fructelor, s-a construit în incinta fermei un depozit cu atmosferă controlată (capacitate: 1000 tone), cu hydrocooler și linii de sortare. Din livada de peste 100 de hectare ajung în magazinele Lidl mere, cireșe și prune sănătoase, pline de gust și hrănitoare, obținute prin agricultură sustenabilă.

Lista produselor cultivate:

Cireșe

Prune

Mere

Cireșele sunt izvoare de sănătate datorită conținutului mare de antioxidanți, minerale, vitamina C și A. Cireșele conțin de până la de 20x mai mult betacaroten decât căpșunele sau afinele. Au efect diuretic datorită conținutului de potasiu, reglează funcția sistemului digestiv și susțin imunitatea naturală a organismului. Cireșele din soiul Kordia au pulpa pietroasă, suculentă și cu gust excelent, în timp ce cireșele din soiul Regina au pulpă pietroasă și un gust dulce-echilibrat.

Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, A și K, potasiu și fibre. Prin conținutul de vitamina C prunele ajută la absorbția fierului, în plus, sunt benefice pentru oase, combat anemia și tratează constipația, întăresc sistemul imunitar și detoxifică organismul. Există numeroase soiuri de prune care cresc în livezile din România, iar dintre acestea menționăm: Anna Spath, Stanley, Tuleul gras și President.

Sunt bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți, fiind recomandate în timpul dietelor de slăbire. Merele vin în ajutorul digestiei atunci când sunt consumate cu tot cu coajă, de asemenea sunt un excelent ajutor în păstrarea igienei orale: curăță dinții după orice masă și elimină mirosurile neplăcute. Merele pot fi împărțite în două mari categorii: mere verzi și mere roșii. Dintre soiurile de mere verzi amintim: Golden Delicious, Golden Reinders, Granny Smith și Goldrush. Merele roșii întâlnite în livezile de la noi aparțin, printre altele, soiurilor Jonathan, Idared, Gala, Fuji și Delicioase roșii (Red Delicious).