Îți prezentăm ferma

COOPERATIVA ROUA

Suprafața:

106 ha

An înființare:

2018

În 2018 șapte fermieri și-au unit forțele în jurul conceptului de agricultură ecologică. În prezent, ei cultivă legume ecologice pe toată perioada anului, pe 11 hectare de sere încălzite. La ele se adaugă 45 de hectare de livezi tinere (cireș, cais, piersici) și 50 de hectare de legume ecologice crescute pe câmp. Fiecare membru al cooperativei beneficiază de proiecte cu finanțare europeană, atent monitorizate pentru respectarea standardelor.

Lista produselor cultivate:

Roșii Bio

Salată Bio

Ardei Bio

Vinete Bio

Dovlecei Bio

Zucchini Bio

Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Roșiile bio sunt cultivate fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Roșii dintr-un soi tradițional românesc foarte apreciat, creat în 1976 și readus la viață de către Lidl. Acest soi de roșii a fost creat la Stațiunea Legumicolă Buzău pentru a marca cei 1600 de ani de atestare documentară a municipiului. Roșiile sunt mari și zemoase, având un conținut mare de minerale, vitamine (A, B, C și E), licopen și carotinoizi.

Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Salata verde bio este cultivată fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Gustul savuros și proaspăt, dar și proprietățile sale nutritive, fac din salata verde o alegere mereu inspirată, mai ales pentru cei care sunt atenți să urmeze un regim alimentar sănătos. Cultivată de peste 1000 de ani în România, salata verde este o sursă excelentă de substanțe nutritive: carbohidrați, fibre alimentare, fier, calciu, magneziu, potasiu și vitamina A.

Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Ardeii bio sunt cultivați fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Indiferent de soiul său, ardeiul este sărac în calorii și grăsimi și conține antioxidanți, fibre și cantități însemnare de vitaminele C, B6 și A și minerale. Ardeiul gras, fie că e vorba de cel tip California sau Bianca, conține peste 90% apă și este ideal în curele de slăbire. Ardeiul gras roșu tip California are în compoziție minerale esențiale precum fier, cupru, zinc, potasiu, magneziu sau seleniu. Ardeiul capia, spre exemplu, este mai dulce și are coaja mai subțire decât cel gras.

Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Vinetele bio sunt cultivate fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Vinetele conţin fier, potasiu, calciu, sulf, fosfor, mangan şi iod, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru, 93% apă și multe vitamine. Sunt recomandate în curele de detoxifiere, în dieta diabeticilor, astmaticilor, supraponderalilor şi a celor cu bronşită, deoarece aceste legume fluidizează foarte bine secreţiile.

Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Dovleceii bio sunt cultivați fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Ideali în dietele de slăbire, dovleceii au puține calorii și sunt bogați în fibre. Conțin vitaminele A, C, B1, B6 și B12, mangan, zinc, potasiu și fosfor. Dovleceii sunt cel mai adesea preparați termic pentru a fi serviți, însă aceștia pot fi consumați și cruzi.

Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Zucchinii bio sunt cultivați fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Mult mai dulci și cu o coajă mai subțire decât dovleceii tradiționali, zucchini nu trebuie curățați de coajă când sunt gătiți. Valorile nutritive, întreg complexul de vitamine și minerale, fac din zucchini un ingredient extrem de valoros pentru întărirea imunității și stimularea digestiei. Prospețimea dovleceilor zucchini este garantată de la începutul primăverii până în toamnă, perioadă în care se cultivă prin semănat direct în câmp.