Îți prezentăm ferma

IAZUL V&V

Suprafața:

3 ha

An înființare:

2002

În Salaj, inspirată de o fabrică mică de compost din Satu Mare, a crescut în 2002 o ciupercărie modernă „în stil olandez”. Rând pe rând, ferma s-a dezvoltat prin achiziția de hale, iar în prezent are o capacitate de producție de aproximativ 3 hectare. Soiurile cultivate cu pasiune la Hereclean sunt Champignon Agaricus Bisporus (albe și brune) și Pleurotus.

Lista produselor cultivate:

Ciuperci

Versatile și cu o aromă unică, ciupercile au mai fost numite și înlocuitori de carne, datorită proteinelor de calitate pe care le conțin, însă spre deosebire de carne, ciupercile se digeră mai ușor, grație conținutului de fibre alimentare. Cele mai cunoscute ciuperci comestibile sunt ciupercile de tip Champignon. Acestea sunt un aliment hrănitor, cu foarte puține calorii. La rândul lor, ciupercile Pleurotus sunt specii de ciuperci ce se pot cultiva mult mai ușor decât Champignon. Ciupercile sunt surse foarte bune de fibre și minerale și conțin vitaminele B1, B2, B3, B6, acid folic, potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier, fosfor, seleniu.