Îți prezentăm ferma

POMICULTURA IND

Suprafața:

50 ha

An înființare:

2006

Pomicultura Ind SRL administrează o fermă pomicolă cu o suprafața totală de 50 ha, în comuna Probota, județul Iași. În fermă sunt cultivate mai multe specii, cum ar fi meri, peri, cireși, vișini, caiși, piersici și pruni. Livada este locul unde natura își spune povestea prin fructe proaspete, gustoase și crescute cu grijă.

Lista produselor cultivate:

Cireșe

Mere

Caise

Piersici

Pere

Prune

Vișine

Cireșele sunt izvoare de sănătate datorită conținutului mare de antioxidanți, minerale, vitamina C și A. Cireșele conțin de până la de 20x mai mult betacaroten decât căpșunele sau afinele. Au efect diuretic datorită conținutului de potasiu, reglează funcția sistemului digestiv și susțin imunitatea naturală a organismului. Cireșele din soiul Kordia au pulpa pietroasă, suculentă și cu gust excelent, în timp ce cireșele din soiul Regina au pulpă pietroasă și un gust dulce-echilibrat.

Sunt bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți, fiind recomandate în timpul dietelor de slăbire. Merele vin în ajutorul digestiei atunci când sunt consumate cu tot cu coajă, de asemenea sunt un excelent ajutor în păstrarea igienei orale: curăță dinții după orice masă și elimină mirosurile neplăcute. Merele pot fi împărțite în două mari categorii: mere verzi și mere roșii. Dintre soiurile de mere verzi amintim: Golden Delicious, Golden Reinders, Granny Smith și Goldrush. Merele roșii întâlnite în livezile de la noi aparțin, printre altele, soiurilor Jonathan, Idared, Gala, Fuji și Delicioase roșii (Red Delicious).

Caisele sunt surse de vitamine, minerale și substanțe nutritive. Conțin potasiu, fosfor, calciu, riboflavină, fier, vitamina A, magneziu, zinc, betacaroten, vitamina C, seleniu, mangan, tiamină, cupru, vitamina B6 și colină. Fibrele din caise asigură un tranzit intestinal bun și previn constipația. În livezile din România cresc caise din soiul Dacia (soi românesc de referință), Carmela (soi timpuriu românesc) sau Comodor (cu fructe puțin alungite și puțin turtite pe lateral).

Piersicile sunt bogate în beta-caroten care, odată ajuns în organism, se transformă în vitamina A. Magneziul din piersici ajută la eliminarea stresului și a anxietății, păstrând echilibrul sistemului nervos. Sunt benefice în sarcini pentru conținutul lor de calciu, vitamina C și favorizează absorbția fierului. Piersicile aparținând soiului Cardinal sunt mijlocii spre mari, iar pulpa lor este aderentă la sâmbure, în timp ce piersicile Redheaven sunt medii ca dimensiune, iar pulpa este neaderentă la sâmbure.

Sunt mult mai bogate în fibre decât alte fructe, ajută digestia și nu favorizează apariția alergiilor. Pentru că se digeră ușor, perele sunt printre primele fructe care se administrează copiilor. Sunt o bine-cunoscută sursă de vitamina C, nu conțin sodiu, grăsimi și colesterol. Există numeroase soiuri de pere care cresc în livezile din România, iar printre acestea menționăm: Kaiser, Abate Fetel, Xenia (sin Novembra), Conference și Williams. Cel din urmă, soiul de pere Williams, este cel mai apreciat soi de masă.

Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, A și K, potasiu și fibre. Prin conținutul de vitamina C prunele ajută la absorbția fierului, în plus, sunt benefice pentru oase, combat anemia și tratează constipația, întăresc sistemul imunitar și detoxifică organismul. Există numeroase soiuri de prune care cresc în livezile din România, iar dintre acestea menționăm: Anna Spath, Stanley, Tuleul gras și President.

Vișinele sunt bogate în antioxidanți, vitamina C, potasiu și fibre, având și proprietăți antiinflamatorii și beneficii pentru somn datorită conținutului natural de melatonină. Sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre, ceea ce oferă sațietate și sprijină digestia sănătoasă. Gustul lor este distinctiv – acrișor, uneori ușor amărui, dar foarte aromat, ceea ce le face ideale pentru diverse preparate culinare.