Îți prezentăm ferma

Ferma Cernat S.R.L.

Suprafața:

1000ha

An înființare:

2016

Ferma Cernat este formată dintr-un grup de producători compus din patru persoane fizice și patru firme deja consacrate pe piața româneasca; iar activitatea ca societate a început în anul 2012. Firmele din grup produc legume de peste 20 de ani. Societatea este situată în comuna Cernat, județul Covasna, culturile fiind tot pe raza județului, unde se cultivă anual cca. 1000 ha. Pentru 2019, ferma își propune să cultive pentru LIDL Ceapă de Buzău, cartofi, morcovi, ceapă și sfeclă roșie.

Lista produselor cultivate:

Morcovi

Cartofi

Ceapă

Sfeclă roșie

Ceapă de Buzău

Morcovi

Ceapă de Buzău

Cartofi

Ceapă

Sfeclă roșie

Cu nuanțe diferite în funcție de soiuri, rădăcinile morcovului pot fi portocalii, albe sau violacee, iar în ce privește valoarea terapeutică, sunt folosite toate părțile morcovului, de la semințe, până la rădăcină, frunze și flori. Morcovul conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, Beta-carotenul, o substanță care se transformă în vitamina A, extrem de benefică pentru menținerea sănătății vederii. Consumul de morcovi contribuie la menținerea sănătății vederii, hrănește pielea, ajută digestia și poate să aibă efect anti-îmbătrânire.

Există o multitudine de soiuri de cartofi, care variază în funcție de dimensiune, formă, gust, culoare și conținut de amidon. Există cartofi cu coaja subțire sau mai groasă, cu nuanțe de galben, roz, roșu sau mov, care se cultivă în câmp deschis de la începutul verii până toamna. Indiferent de soi, cartofii sunt extrem de gustoși și nelipsiți din bucătăriile noastre și surse extraordinare de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate. Cartofii sunt surse foarte bune de vitamina B6, potasiu, fosfor, sodiu și antioxidanți. Sunt benefici pentru sănătatea oaselor, a inimii și a aparatului digestiv.

O legumă care crește ușor și rezistă la depozitare, în funcție de soi, ceapa poate fi de culoare galben auriu, roșu violaceu sau albă. Este folosită în aproape orice mâncare fie crudă, fiartă, prăjită sau coaptă. Ceapa roșie este folosită de obicei crudă în salate, sandviciuri sau chiar pe grătar, în timp ce ceapa albă este mai puțin aromată, dar cu un gust mai dulceag față de ceapa roșie. Cu toate acestea, ceapa galbenă este cea mai cunoscută și cea mai folosită în bucătărie, oferind aceleași beneficii pentru organism. Este bogată în vitamina C, vitamina B6, mangan, cupru, fosfor, potasiu, vitamina B1, suflaţi și fitonutrienți.

Sfecla roșie se cultivă pentru rădăcinile sale îngroșate, consumate în special pentru gustul savuros și dulce, precum și pentru valorile nutritive ridicate. Pentru conținutul ridicat de vitamine, glucide, lipide, glucoză, fructoză, zaharoză, celuloză, acizi organici, substanțe proteice și săruri minerale, sfecla roșie este recomandată în curele de detoxifiere, anemie, convalescență, detoxifierea ficatului și refacerea celulelor hepatice, hipertensiune, gripă, amigdalită și bronșită.

Un brand reprezentativ pentru zona Buzăului, ceapa de Buzău sau ceapa de apă, este un soi tradițional românesc care se cultivă, în special, în bazinul legumicol Mărăcineni – Mătești – Săpoca. Soiul Ceapă de Buzău a fost stabilizat genetic în cadrul Stațiunii de Cercetare Legumicolă Buzău și denumit Rubini. Mai puțin iute decât celelalte soiuri și mult mai bogată în substanțe nutritive, ceapa roșie de Buzău este ideală pentru salate, dar și în mâncarea gătită. Ceapa roșie conține vitamine, săruri minerale și o serie de substanțe cu caracter antibiotic și diuretic. În compoziția sa se regăsește tot complexul de vitamina B și C, fosfor, calciu, magneziu, zinc, fier, acid folic și biotină, ceea ce îi oferă proprietăți deosebite în tratarea anumitor tipuri de afecțiuni.

Cu nuanțe diferite în funcție de soiuri, rădăcinile morcovului pot fi portocalii, albe sau violacee, iar în ce privește valoarea terapeutică, sunt folosite toate părțile morcovului, de la semințe, până la rădăcină, frunze și flori. Morcovul conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, Beta-carotenul, o substanță care se transformă în vitamina A, extrem de benefică pentru menținerea sănătății vederii. Consumul de morcovi contribuie la menținerea sănătății vederii, hrănește pielea, ajută digestia și poate să aibă efect anti-îmbătrânire.

Un brand reprezentativ pentru zona Buzăului, ceapa de Buzău sau ceapa de apă, este un soi tradițional românesc care se cultivă, în special, în bazinul legumicol Mărăcineni – Mătești – Săpoca. Soiul Ceapă de Buzău a fost stabilizat genetic în cadrul Stațiunii de Cercetare Legumicolă Buzău și denumit Rubini. Mai puțin iute decât celelalte soiuri și mult mai bogată în substanțe nutritive, ceapa roșie de Buzău este ideală pentru salate, dar și în mâncarea gătită. Ceapa roșie conține vitamine, săruri minerale și o serie de substanțe cu caracter antibiotic și diuretic. În compoziția sa se regăsește tot complexul de vitamina B și C, fosfor, calciu, magneziu, zinc, fier, acid folic și biotină, ceea ce îi oferă proprietăți deosebite în tratarea anumitor tipuri de afecțiuni.

Există o multitudine de soiuri de cartofi, care variază în funcție de dimensiune, formă, gust, culoare și conținut de amidon. Există cartofi cu coaja subțire sau mai groasă, cu nuanțe de galben, roz, roșu sau mov, care se cultivă în câmp deschis de la începutul verii până toamna. Indiferent de soi, cartofii sunt extrem de gustoși și nelipsiți din bucătăriile noastre și surse extraordinare de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate. Cartofii sunt surse foarte bune de vitamina B6, potasiu, fosfor, sodiu și antioxidanți. Sunt benefici pentru sănătatea oaselor, a inimii și a aparatului digestiv.

O legumă care crește ușor și rezistă la depozitare, în funcție de soi, ceapa poate fi de culoare galben auriu, roșu violaceu sau albă. Este folosită în aproape orice mâncare fie crudă, fiartă, prăjită sau coaptă. Ceapa roșie este folosită de obicei crudă în salate, sandviciuri sau chiar pe grătar, în timp ce ceapa albă este mai puțin aromată, dar cu un gust mai dulceag față de ceapa roșie. Cu toate acestea, ceapa galbenă este cea mai cunoscută și cea mai folosită în bucătărie, oferind aceleași beneficii pentru organism. Este bogată în vitamina C, vitamina B6, mangan, cupru, fosfor, potasiu, vitamina B1, suflaţi și fitonutrienți.

Sfecla roșie se cultivă pentru rădăcinile sale îngroșate, consumate în special pentru gustul savuros și dulce, precum și pentru valorile nutritive ridicate. Pentru conținutul ridicat de vitamine, glucide, lipide, glucoză, fructoză, zaharoză, celuloză, acizi organici, substanțe proteice și săruri minerale, sfecla roșie este recomandată în curele de detoxifiere, anemie, convalescență, detoxifierea ficatului și refacerea celulelor hepatice, hipertensiune, gripă, amigdalită și bronșită.