Îți prezentăm ferma

Arnautu Agroleg S.R.L.

Suprafața:

4ha

An înființare:

2015

Arnăutu Agroleg SRL este o afacere de familie înființată în anul 2015, din dorința de a transmite mai departe, din generație în generație, priceperea și dragostea de a cultiva legume. Aflată în județul Ilfov, comuna Copăceni, ferma Arnăutu Agroleg cultivă o suprafață de 2 hectare, 1 hectar cu solarii și 1 hectar pentru cultivat în câmp deschis. Aici, familia Arnăutu cultivă legume ultra-proaspete importante pentru o alimentație echilibrată: salată verde, ceapă verde, ridichi roșii, pătrunjel verde, gulii, ardei și țelină cu frunze.

Lista produselor cultivate:

Salată verde

Ceapă verde

Ridichi roșii

Ardei

Gulii

Țelină

Pătrunjel verde

Salată verde

Ceapă verde

Ridichi roșii

Gulii

Pătrunjel verde

Ardei

Țelină

Gustul savuros și proaspăt, dar și proprietățile sale nutritive, fac din salata verde o alegere mereu inspirată, mai ales pentru cei care sunt atenți să urmeze un regim alimentar sănătos. Cultivată de peste 1000 de ani în România, salata verde este o sursă excelentă de substanțe nutritive: carbohidrați, fibre alimentare, fier, calciu, magneziu, potasiu și vitamina A.

Plină de prospețime și savoare, ceapa verde reprezintă unul din soiurile preferate de români și acompaniază deseori mai multe feluri de preparate culinare locale. Baja Verde, Parade, Performer și Savel sunt soiuri cunoscute de ceapă verde care pot fi obținute atât prin semănat direct în câmp, cât și prin plantarea arpagicului. Ceapa verde este considerată un adevărat medicament natural pentru stimularea imunității și are efect antibacterian, antiseptic, diuretic, expectorant, hipotensiv.

O legumă aproape nelipsită din salate, datorită gustului savuros și efectului tonifiant, ridichea conține un complex de vitamine esențiale, substanțe nutritive și substanțe active care mențin sănătatea rinichilor, scad riscul bolilor cardiovasculare și combat retenția de apă în organism. Sursă excelentă de vitamina C, ridichea asigură aproape 25% din necesarul zilnic de vitamina C și este eficientă în curele de slăbire și menținerea greutății corporale.

Indiferent de soiul său, ardeiul este sărac în calorii și grăsimi și conține antioxidanți, fibre și cantități însemnare de vitaminele C, B6 și A și minerale. Ardeiul gras, fie că e vorba de cel tip California sau Bianca, conține peste 90% apă și este ideal în curele de slăbire. Ardeiul gras roșu tip California are în compoziție minerale esențiale precum fier, cupru, zinc, potasiu, magneziu sau seleniu. Ardeiul capia, spre exemplu, este mai dulce și are coaja mai subțire decât cel gras.

Vitalizantă și dietetică, cu aromă dulce și ușoare nuanțe înțepătoare, gulia poate fi consumată în stare crudă și preparată. Cu un gust care se aseamănă ușor celui de ridiche, varză și conopidă, gulia este bogată în vitaminele A, B, C, E și potasiu, și conține substanțe care inhibă captarea iodului de tiroidă.

Puternic parfumată și foarte apreciată pentru virtuțile sale terapeutice, țelina este o legume de la care se consumă atât rădăcina, cât și frunzele. Soiurile de țelină diferă în funcție de scopul pentru care acestea sunt cultivate. Astfel, unele soiuri sunt cultivate pentru rădăcină și altele mai mult pentru frunze. Mai există și o varietate de țelină care se cultivă pentru pețiolul frunzei înălbit. Cu un conținut de 90% apă, țelina conține zaharuri, proteine, minerale, precum potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier, iod, vitaminele A, B1, B2, B3, C, E, celuloză și un ulei eteric ce-i imprimă mirosul și gustul caracteristice.

De la pătrunjel se folosește totul: frunzele, proaspete ori uscate, și rădăcina după ce aceasta a ajuns la maturitate. Pătrunjelul cultivat pentru frunze are rădăcina mai puțin dezvoltată și are nevoie de mai multă lumină naturală pentru a crește sănătos. O singură legătură cu frunze de pătrunjel proaspăt poate furniza mai multe proteine decât două ouă și tot frunzele de pătrunjel conțin mai mult fier decât spanacul și mai mult fluor decât orice alt aliment. Frunzele de pătrunjel au efect tonic și antioxidant, fiind un purificator al organismului.

Gustul savuros și proaspăt, dar și proprietățile sale nutritive, fac din salata verde o alegere mereu inspirată, mai ales pentru cei care sunt atenți să urmeze un regim alimentar sănătos. Cultivată de peste 1000 de ani în România, salata verde este o sursă excelentă de substanțe nutritive: carbohidrați, fibre alimentare, fier, calciu, magneziu, potasiu și vitamina A.

Plină de prospețime și savoare, ceapa verde reprezintă unul din soiurile preferate de români și acompaniază deseori mai multe feluri de preparate culinare locale. Baja Verde, Parade, Performer și Savel sunt soiuri cunoscute de ceapă verde care pot fi obținute atât prin semănat direct în câmp, cât și prin plantarea arpagicului. Ceapa verde este considerată un adevărat medicament natural pentru stimularea imunității și are efect antibacterian, antiseptic, diuretic, expectorant, hipotensiv.

O legumă aproape nelipsită din salate, datorită gustului savuros și efectului tonifiant, ridichea conține un complex de vitamine esențiale, substanțe nutritive și substanțe active care mențin sănătatea rinichilor, scad riscul bolilor cardiovasculare și combat retenția de apă în organism. Sursă excelentă de vitamina C, ridichea asigură aproape 25% din necesarul zilnic de vitamina C și este eficientă în curele de slăbire și menținerea greutății corporale.

Vitalizantă și dietetică, cu aromă dulce și ușoare nuanțe înțepătoare, gulia poate fi consumată în stare crudă și preparată. Cu un gust care se aseamănă ușor celui de ridiche, varză și conopidă, gulia este bogată în vitaminele A, B, C, E și potasiu, și conține substanțe care inhibă captarea iodului de tiroidă.

De la pătrunjel se folosește totul: frunzele, proaspete ori uscate, și rădăcina după ce aceasta a ajuns la maturitate. Pătrunjelul cultivat pentru frunze are rădăcina mai puțin dezvoltată și are nevoie de mai multă lumină naturală pentru a crește sănătos. O singură legătură cu frunze de pătrunjel proaspăt poate furniza mai multe proteine decât două ouă și tot frunzele de pătrunjel conțin mai mult fier decât spanacul și mai mult fluor decât orice alt aliment. Frunzele de pătrunjel au efect tonic și antioxidant, fiind un purificator al organismului.

Indiferent de soiul său, ardeiul este sărac în calorii și grăsimi și conține antioxidanți, fibre și cantități însemnare de vitaminele C, B6 și A și minerale. Ardeiul gras, fie că e vorba de cel tip California sau Bianca, conține peste 90% apă și este ideal în curele de slăbire. Ardeiul gras roșu tip California are în compoziție minerale esențiale precum fier, cupru, zinc, potasiu, magneziu sau seleniu. Ardeiul capia, spre exemplu, este mai dulce și are coaja mai subțire decât cel gras.

Puternic parfumată și foarte apreciată pentru virtuțile sale terapeutice, țelina este o legume de la care se consumă atât rădăcina, cât și frunzele. Soiurile de țelină diferă în funcție de scopul pentru care acestea sunt cultivate. Astfel, unele soiuri sunt cultivate pentru rădăcină și altele mai mult pentru frunze. Mai există și o varietate de țelină care se cultivă pentru pețiolul frunzei înălbit. Cu un conținut de 90% apă, țelina conține zaharuri, proteine, minerale, precum potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier, iod, vitaminele A, B1, B2, B3, C, E, celuloză și un ulei eteric ce-i imprimă mirosul și gustul caracteristice.