Îți prezentăm ferma

EXCLUSIV LEGUME BIZ SRL

Suprafața:

aproximativ 5 ha

An înființare:

2015

Ferma SC EXCLUSIV LEGUME BIZ SRL, situată în Comuna Vărăști, Județul Giurgiu, a fost înființată în 2015, cu infrastructură și cunoștințe de mai bine de 30 de ani, preluate din familie. În condiții de spații protejate și câmp deschis, se cultivă aici: tomate, salată verde, ardei, dovlecei, gulii, verdețuri, ceapă verde, castraveți, conopidă etc., toate certificate GLOBAL GAP. Tehnologiile de ultimă generație aplicate în cadrul fermei sunt monitorizate, toate acțiunile fitosanitare și de fertirigare se realizează ca urmare a rezultatelor analizelor de laborator ale apei, solului și plantelor. Suprafețele cultivate (împreună cu familia) sunt de 1 ha solarii, 1 ha seră încălzită, 3 ha legume în câmp, însoțite de un spațiu de sortare, ambalare și depozitare de cca 500 mp.

Lista produselor cultivate:

Salată verde

Dovlecei

Mărar

Patrunjel

Castraveți

Leuștean

Ceapă verde

Varza Rosie

Ardei

Ardei iute

Gustul savuros și proaspăt, dar și proprietățile sale nutritive, fac din salata verde o alegere mereu inspirată, mai ales pentru cei care sunt atenți să urmeze un regim alimentar sănătos. Cultivată de peste 1000 de ani în România, salata verde este o sursă excelentă de substanțe nutritive: carbohidrați, fibre alimentare, fier, calciu, magneziu, potasiu și vitamina A.

Ideali în dietele de slăbire, dovleceii au puține calorii și sunt bogați în fibre. Conțin vitaminele A, C, B1, B6 și B12, mangan, zinc, potasiu și fosfor. Dovleceii sunt cel mai adesea preparați termic pentru a fi serviți, însă aceștia pot fi consumați și cruzi.

Mărarul este unul dintre cele mai folosite condimente din România. Acesta este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale și conține antioxidanți, vitamina A, B, C, calciu, fiert, magneziu. Este folosit în tratarea diabetului și are proprietăți antiinflamatoare, diuretice, antioxidante, antistres, anticancerigene și cardioprotectoare.

De la pătrunjel se folosește totul: frunzele, proaspete ori uscate, și rădăcina după ce aceasta a ajuns la maturitate. Pătrunjelul cultivat pentru frunze are rădăcina mai puțin dezvoltată și are nevoie de mai multă lumină naturală pentru a crește sănătos. O singură legătură cu frunze de pătrunjel proaspăt poate furniza mai multe proteine decât două ouă și tot frunzele de pătrunjel conțin mai mult fier decât spanacul și mai mult fluor decât orice alt aliment. Frunzele de pătrunjel au efect tonic și antioxidant, fiind un purificator al organismului.

Mereu prezent în salate și aperitive, proaspăt și revigorant, castravetele se cultivă în numeroase varietăți. Pentru consum, se recomandă să fie utilizat când fructele sunt imature și fragede. Castraveții contribuie la detoxifierea organismului și ajută la eliminarea toxinelor acumulate. Sunt o sursă bună vitamine (A,B,C) și conțin fibre care se găsesc mai ales în coajă.

Leușteanul se cultivă pentru toate componentele sale, iar frunzele sale sunt folosite de cele mai multe ori la gătit. Acesta conține vitamina A, C, calciu, fier, potasiu și este recomandat în tratarea sindromului colonului iritabil, bolilor de rinichi, contribuie la sănătatea pielii și este un tratament natural împotriva insomniei și depresiei.

Plină de prospețime și savoare, ceapa verde reprezintă unul din soiurile preferate de români și acompaniază deseori mai multe feluri de preparate culinare locale. Baja Verde, Parade, Performer și Savel sunt soiuri cunoscute de ceapă verde care pot fi obținute atât prin semănat direct în câmp, cât și prin plantarea arpagicului. Ceapa verde este considerată un adevărat medicament natural pentru stimularea imunității și are efect antibacterian, antiseptic, diuretic, expectorant, hipotensiv.

Varza este o sursă excelentă de fibre și ajută procesul de digestie, are efecte anti-inflamatorii și întărește sistemul imunitar. Se poate consuma cu succes și în diete datorită numărului scăzut de calorii. Varza albă conține peste 90% apă, dar și glucide, proteine, vitamine (A, B, C, E, K) și săruri minerale (fosfor, potasiu, calciu, sodiu, fier și iod). Din aceeași categorie cu varza albă, fac parte și soiurile de varză roșie și creață. La fel de benefică pentru sănătate ca și varza albă, și cu un conținut mai mare de vitamina C, varza roșie conține cianidină, principala substanță care dă colorația roșu-violet. La rândul ei, varza creață este la fel de cunoscută și utilizată în alimentație. Cu frunzele mult încrețite, puternic gofrate, varza creață este ceva mai dulce față de celelalte soiuri. Aceasta se folosește în salate, dar și în preparate culinare.

Indiferent de soiul său, ardeiul este sărac în calorii și grăsimi și conține antioxidanți, fibre și cantități însemnare de vitaminele C, B6 și A și minerale. Ardeiul gras, fie că e vorba de cel tip California sau Bianca, conține peste 90% apă și este ideal în curele de slăbire. Ardeiul gras roșu tip California are în compoziție minerale esențiale precum fier, cupru, zinc, potasiu, magneziu sau seleniu. Ardeiul capia, spre exemplu, este mai dulce și are coaja mai subțire decât cel gras.

Ardei iute specific românesc colorat în nuanțe ce variază între galben și roșu. Ardeii galbeni sunt ajunși la maturitatea de consum, iar cei roșii au ajuns la maturitate deplină. Sunt bogați în vitaminele A, C, K1, B6 și sunt o sursă bună de cupru, fier și potasiu. Ardeii iuți nu depășesc lungimea de 23 cm și au o iuțime medie.