Îți prezentăm ferma

EDY FRESHPROD SRL

Suprafața:

11 ha

An înființare:

2017

EDY FRESHPROD SRL este un producător și furnizor de legume proaspete, situat în Băleni-Români, județul Dâmbovița. Acesta se ocupă de producție, depozitare și ambalare, asigurând calitate și prospețime constantă. Fiind certificat Global GAP, respectă cele mai înalte standarde de siguranță alimentară și sustenabilitate. Cu o echipă dedicată și un proces bine organizat, oferă legume sănătoase și gustoase: morcovi, pătrunjel, păstârnac, sfeclă roșie, ridichi negre și roșii, ceapă verde, mărar, leuștean, ardei gras, ceapă roșie, dovleac pentru copt, dovlecei, țelină cu frunze, vinete și ardei iute.

Lista produselor cultivate:

Morcovi

Pătrunjel rădăcină

Păstârnac

Sfeclă roșie

Ridichi negre

Ridichi roșii

Pătrunjel verde

Ceapă verde

Mărar

Leuștean

Ardei gras

Ceapă roșie

Dovleac pentru copt (Plăcintar)

Dovlecei

Țelină

Vinete

Ardei iute

Cu nuanțe diferite în funcție de soiuri, rădăcinile morcovului pot fi portocalii, albe sau violacee, iar în ce privește valoarea terapeutică, sunt folosite toate părțile morcovului, de la semințe, până la rădăcină, frunze și flori. Morcovul conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, Beta-carotenul, o substanță care se transformă în vitamina A, extrem de benefică pentru menținerea sănătății vederii. Consumul de morcovi contribuie la menținerea sănătății vederii, hrănește pielea, ajută digestia și poate să aibă efect anti-îmbătrânire.

Cultivat pentru rădăcina și frunzele sale, pătrunjelul servește la pregătirea diferitelor mâncăruri și conserve și este ideal pentru aromatizarea sau ornarea unor preparate culinare. Pătrunjelul conține cantități importante de vitamina C, dar și vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K și E. Pătrunjelul este o sursă bună de glucide, proteine, minerale ulei volatil și lipide. Este indicat în astenie, tulburări de nutriție, având influență benefică și în funcționarea tractului gastro-intestinal și a căilor respiratorii.

Păstârnacul se cultivă pentru consumul de rădăcini, folosite drept condiment în mâncăruri, fiind foarte aromat. Pentru că are un gust dulceag, păstârnacul a fost folosit și ca îndulcitor, înainte de a fi descoperit zahărul. Păstârnacul poate fi de ajutor în stimularea producției de celule albe din sânge care atacă microbii din organism și în elimină toxinelor. Totodată, are acțiune diuretică, depurativă, antioxidantă, tonică și sedativă.

Sfecla roșie se cultivă pentru rădăcinile sale îngroșate, consumate în special pentru gustul savuros și dulce, precum și pentru valorile nutritive ridicate. Pentru conținutul ridicat de vitamine, glucide, lipide, glucoză, fructoză, zaharoză, celuloză, acizi organici, substanțe proteice și săruri minerale, sfecla roșie este recomandată în curele de detoxifiere, anemie, convalescență, detoxifierea ficatului și refacerea celulelor hepatice, hipertensiune, gripă, amigdalită și bronșită.

Ridichea neagră sau ridichea de iarnă, este folosită pentru calitățile ei nutritive, dar și pentru că își păstrează prospețimea mult timp, fiind o sursă bună de vitamine și minerale în perioada iernii. Francezii folosesc ridichea neagră ca garnitură pentru somon sau ficat de gâscă, iar în România este preferată în mod deosebit pentru salate, în combinație cu alte legume sau fructe. Consumul de ridiche neagră este recomandat datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale. Aceasta conține cantități importante de iod, fiind importantă pentru o bună funcționare a glandei tiroide.

O legumă aproape nelipsită din salate, datorită gustului savuros și efectului tonifiant, ridichea conține un complex de vitamine esențiale, substanțe nutritive și substanțe active care mențin sănătatea rinichilor, scad riscul bolilor cardiovasculare și combat retenția de apă în organism. Sursă excelentă de vitamina C, ridichea asigură aproape 25% din necesarul zilnic de vitamina C și este eficientă în curele de slăbire și menținerea greutății corporale.

De la pătrunjel se folosește totul: frunzele, proaspete ori uscate, și rădăcina după ce aceasta a ajuns la maturitate. Pătrunjelul cultivat pentru frunze are rădăcina mai puțin dezvoltată și are nevoie de mai multă lumină naturală pentru a crește sănătos. O singură legătură cu frunze de pătrunjel proaspăt poate furniza mai multe proteine decât două ouă și tot frunzele de pătrunjel conțin mai mult fier decât spanacul și mai mult fluor decât orice alt aliment. Frunzele de pătrunjel au efect tonic și antioxidant, fiind un purificator al organismului.

Plină de prospețime și savoare, ceapa verde reprezintă unul din soiurile preferate de români și acompaniază deseori mai multe feluri de preparate culinare locale. Baja Verde, Parade, Performer și Savel sunt soiuri cunoscute de ceapă verde care pot fi obținute atât prin semănat direct în câmp, cât și prin plantarea arpagicului. Ceapa verde este considerată un adevărat medicament natural pentru stimularea imunității și are efect antibacterian, antiseptic, diuretic, expectorant, hipotensiv.

Mărarul este unul dintre cele mai folosite condimente din România. Acesta este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale și conține antioxidanți, vitamina A, B, C, calciu, fiert, magneziu. Este folosit în tratarea diabetului și are proprietăți antiinflamatoare, diuretice, antioxidante, antistres, anticancerigene și cardioprotectoare.

Leușteanul se cultivă pentru toate componentele sale, iar frunzele sale sunt folosite de cele mai multe ori la gătit. Acesta conține vitamina A, C, calciu, fier, potasiu și este recomandat în tratarea sindromului colonului iritabil, bolilor de rinichi, contribuie la sănătatea pielii și este un tratament natural împotriva insomniei și depresiei.

Indiferent de soiul său, ardeiul este sărac în calorii și grăsimi și conține antioxidanți, fibre și cantități însemnare de vitaminele C, B6 și A și minerale. Ardeiul gras, fie că e vorba de cel tip California sau Bianca, conține peste 90% apă și este ideal în curele de slăbire. Ardeiul gras roșu tip California are în compoziție minerale esențiale precum fier, cupru, zinc, potasiu, magneziu sau seleniu. Ardeiul capia, spre exemplu, este mai dulce și are coaja mai subțire decât cel gras.

O legumă care crește ușor și rezistă la depozitare, în funcție de soi, ceapa poate fi de culoare galben auriu, roșu violaceu sau albă. Este folosită în aproape orice mâncare fie crudă, fiartă, prăjită sau coaptă. Ceapa roșie este folosită de obicei crudă în salate, sandviciuri sau chiar pe grătar, în timp ce ceapa albă este mai puțin aromată, dar cu un gust mai dulceag față de ceapa roșie. Cu toate acestea, ceapa galbenă este cea mai cunoscută și cea mai folosită în bucătărie, oferind aceleași beneficii pentru organism. Este bogată în vitamina C, vitamina B6, mangan, cupru, fosfor, potasiu, vitamina B1, suflaţi și fitonutrienți.

Dovleacul de plăcintă sau plăcintarul, reprezintă un aliment recomandat de nutriționiști pentru elementele sale nutritive și este o alegere inspirată în bucătăriile din întreaga lume. Cu o textură densă și gust dulce, pulpa dovleacului de plăcintă are culoarea galbenă-portocalie și un conținut bogat de luteină, alfa și beta-caroten, vitamina A, proteine și zinc. Acesta dă o savoare deosebită plăcintelor, dar poate fi consumat și în stare crudă, la cuptor sau dat pe răzătoare.

Ideali în dietele de slăbire, dovleceii au puține calorii și sunt bogați în fibre. Conțin vitaminele A, C, B1, B6 și B12, mangan, zinc, potasiu și fosfor. Dovleceii sunt cel mai adesea preparați termic pentru a fi serviți, însă aceștia pot fi consumați și cruzi.

Puternic parfumată și foarte apreciată pentru virtuțile sale terapeutice, țelina este o legume de la care se consumă atât rădăcina, cât și frunzele. Soiurile de țelină diferă în funcție de scopul pentru care acestea sunt cultivate. Astfel, unele soiuri sunt cultivate pentru rădăcină și altele mai mult pentru frunze. Mai există și o varietate de țelină care se cultivă pentru pețiolul frunzei înălbit. Cu un conținut de 90% apă, țelina conține zaharuri, proteine, minerale, precum potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier, iod, vitaminele A, B1, B2, B3, C, E, celuloză și un ulei eteric ce-i imprimă mirosul și gustul caracteristice.

Vinetele conțin fier, potasiu, calciu, sulf, fosfor, mangan și iod, nutrienți esențiali sănătății corpului nostru, 93% apă și multe vitamine. Sunt recomandate în curele de detoxifiere sau de slăbire. Disponibile într-o varietate de soiuri, vinetele pot varia în funcție de dimensiune, formă și culoare. Cu nuanțe de alb, violaceu dungat și verde, vinetele sunt recomandate pentru consum atunci când sunt tinere și doar prin procesare termică. În stare crudă, acestea au un conținut ridicat de solanină, o substanță responsabilă pentru gustul amar.

Ardei iute specific românesc colorat în nuanțe ce variază între galben și roșu. Ardeii galbeni sunt ajunși la maturitatea de consum, iar cei roșii au ajuns la maturitate deplină. Sunt bogați în vitaminele A, C, K1, B6 și sunt o sursă bună de cupru, fier și potasiu. Ardeii iuți nu depășesc lungimea de 23 cm și au o iuțime medie.