Ferma Mirică și-a început activitatea în anul 1990, pe o suprafață de 5 hectare. De la an la an, suprafețele au crescut, iar în prezent cultivă peste 100 de hectare. Investițiile majore în fermă au început în urma cu 10 ani prin achiziționarea de echipamente agricole performante, mașini de plantat, echipamente de cultivat, irigat și recoltat precum și construirea spațiilor de depozitare și condiționare a producției. În această fermă de familie se produc cartofi albi și roșii, ceapă galbenă și roșie, sfeclă roșie și ridichi negre. Capacitate de producție este de 5000 de tone, capacitate de depozitare este de 3000 de tone, capacitate de condiționare este de 150 de tone pe zi, iar capacitate de transport cu flota proprie este de 7 camioane frigorifice. Recoltarea, depozitarea și condiționarea producției de legume se realizează astfel încât acestea să fie de cea mai bună calitate.
Există o multitudine de soiuri de cartofi, care variază în funcție de dimensiune, formă, gust, culoare și conținut de amidon. Există cartofi cu coaja subțire sau mai groasă, cu nuanțe de galben, roz, roșu sau mov, care se cultivă în câmp deschis de la începutul verii până toamna. Indiferent de soi, cartofii sunt extrem de gustoși și nelipsiți din bucătăriile noastre și surse extraordinare de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate. Cartofii sunt surse foarte bune de vitamina B6, potasiu, fosfor, sodiu și antioxidanți. Sunt benefici pentru sănătatea oaselor, a inimii și a aparatului digestiv.
Există o multitudine de soiuri de cartofi, care variază în funcție de dimensiune, formă, gust, culoare și conținut de amidon. Există cartofi cu coaja subțire sau mai groasă, cu nuanțe de galben, roz, roșu sau mov, care se cultivă în câmp deschis de la începutul verii până toamna. Indiferent de soi, cartofii sunt extrem de gustoși și nelipsiți din bucătăriile noastre și surse extraordinare de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate. Cartofii sunt surse foarte bune de vitamina B6, potasiu, fosfor, sodiu și antioxidanți. Sunt benefici pentru sănătatea oaselor, a inimii și a aparatului digestiv.
O legumă care crește ușor și rezistă la depozitare, în funcție de soi, ceapa poate fi de culoare galben auriu, roșu violaceu sau albă. Este folosită în aproape orice mâncare fie crudă, fiartă, prăjită sau coaptă. Ceapa roșie este folosită de obicei crudă în salate, sandviciuri sau chiar pe grătar, în timp ce ceapa albă este mai puțin aromată, dar cu un gust mai dulceag față de ceapa roșie. Cu toate acestea, ceapa galbenă este cea mai cunoscută și cea mai folosită în bucătărie, oferind aceleași beneficii pentru organism. Este bogată în vitamina C, vitamina B6, mangan, cupru, fosfor, potasiu, vitamina B1, suflaţi și fitonutrienți.
O legumă care crește ușor și rezistă la depozitare, în funcție de soi, ceapa poate fi de culoare galben auriu, roșu violaceu sau albă. Este folosită în aproape orice mâncare fie crudă, fiartă, prăjită sau coaptă. Ceapa roșie este folosită de obicei crudă în salate, sandviciuri sau chiar pe grătar, în timp ce ceapa albă este mai puțin aromată, dar cu un gust mai dulceag față de ceapa roșie. Cu toate acestea, ceapa galbenă este cea mai cunoscută și cea mai folosită în bucătărie, oferind aceleași beneficii pentru organism. Este bogată în vitamina C, vitamina B6, mangan, cupru, fosfor, potasiu, vitamina B1, suflaţi și fitonutrienți.
Sfecla roșie se cultivă pentru rădăcinile sale îngroșate, consumate în special pentru gustul savuros și dulce, precum și pentru valorile nutritive ridicate. Pentru conținutul ridicat de vitamine, glucide, lipide, glucoză, fructoză, zaharoză, celuloză, acizi organici, substanțe proteice și săruri minerale, sfecla roșie este recomandată în curele de detoxifiere, anemie, convalescență, detoxifierea ficatului și refacerea celulelor hepatice, hipertensiune, gripă, amigdalită și bronșită.
Ridichea neagră sau ridichea de iarnă, este folosită pentru calitățile ei nutritive, dar și pentru că își păstrează prospețimea mult timp, fiind o sursă bună de vitamine și minerale în perioada iernii. Francezii folosesc ridichea neagră ca garnitură pentru somon sau ficat de gâscă, iar în România este preferată în mod deosebit pentru salate, în combinație cu alte legume sau fructe. Consumul de ridiche neagră este recomandat datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale. Aceasta conține cantități importante de iod, fiind importantă pentru o bună funcționare a glandei tiroide.
Există o multitudine de soiuri de cartofi, care variază în funcție de dimensiune, formă, gust, culoare și conținut de amidon. Există cartofi cu coaja subțire sau mai groasă, cu nuanțe de galben, roz, roșu sau mov, care se cultivă în câmp deschis de la începutul verii până toamna. Indiferent de soi, cartofii sunt extrem de gustoși și nelipsiți din bucătăriile noastre și surse extraordinare de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate. Cartofii sunt surse foarte bune de vitamina B6, potasiu, fosfor, sodiu și antioxidanți. Sunt benefici pentru sănătatea oaselor, a inimii și a aparatului digestiv.