EcoCarpathian Cooperativa este o afacere de familie, care pune mare preț pe calitate și responsabilitate. Ferma urmărește să demonstreze tuturor că se poate face agricultură sustenabilă în conformitate cu standardele BIO. Principalele culturi sunt cele de fructe de pădure (căpșună, zmeură, mure, coacăze, afine și agrișe) și mai multe legume (fasole verde, castraveți, ceapă verde, usturoi verde, dovlecei, zucchini).
Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Zmeurele bio sunt cultivate fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Delicatele fructe de zmeură sunt deosebit de dulci, aromate și atrăgătoare și pot fi consumate cu ușurință în stare crudă. Soiul de zmeură Polka este în prezent foarte răspândit și valoros, deoarece prezintă o rezistență mai mare la transport și manipulare. Zmeura conține antioxidanți puternici, fibre și mangan. Fibrele ajută digestia, iar manganul este un mineral care contribuie la arderea grăsimilor.
Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Căpșunele bio sunt cultivate fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Dietetice și hrănitoare, căpșunele sunt sărace în calorii și foarte bogate în vitamine. Conțin potasiu, vitamina K, vitamina B5, vitamina B6, acid folic, riboflavină și magneziu. În magazine găsești căpșune din soiul Albion sau Elsanta. Căpșunele Albion își păstrează prospețimea pentru mai mult timp, au o consistență cărnoasă și suculentă, iar fructele sunt de dimensiuni mai mari și forma lung-conică. De proveniență olandeză, căpșunele Elsanta au fructele uniforme, conic-rotunjite și o nuanță de roșu intens.
Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Ceapa verde bio este cultivată fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Plină de prospețime și savoare, ceapa verde reprezintă unul din soiurile preferate de români și acompaniază deseori mai multe feluri de preparate culinare locale. Baja Verde, Parade, Performer și Savel sunt soiuri cunoscute de ceapă verde care pot fi obținute atât prin semănat direct în câmp, cât și prin plantarea arpagicului. Ceapa verde este considerată un adevărat medicament natural pentru stimularea imunității și are efect antibacterian, antiseptic, diuretic, expectorant, hipotensiv.
Murele conțin vitamine și minerale, oligoelemente și substanțe cu rol antiinflamator și antibacterian. Murele ajută la întărirea oaselor datorită conținutului ridicat de calciu, fosfor și magneziu. Acestea detoxifică ficatul, combat constipația și ameliorează hemoroizii datorită conținutului bogat în fibre. Scad colesterolul rău (LDL), previn anemia datorită acidului folic, vitaminei C și fierului. Murele conțin acid folic, luteină, vitamina K și E, complex de vitamina B (B1, B2, B3, B5, B6), potasiu, sodiu și seleniu. În magazine se găsesc mure din soiul Thornfree și Chester.
Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Castraveții cornișon bio sunt cultivați fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Mereu prezent în salate și aperitive, proaspăt și revigorant, castravetele se cultivă în numeroase varietăți. Pentru consum, se recomandă să fie utilizat când fructele sunt imature și fragede. Castraveții contribuie la detoxifierea organismului și ajută la eliminarea toxinelor acumulate. Sunt o sursă bună vitamine (A,B,C) și conțin fibre care se găsesc mai ales în coajă.
Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Dovleceii bio sunt cultivați fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Ideali în dietele de slăbire, dovleceii au puține calorii și sunt bogați în fibre. Conțin vitaminele A, C, B1, B6 și B12, mangan, zinc, potasiu și fosfor. Dovleceii sunt cel mai adesea preparați termic pentru a fi serviți, însă aceștia pot fi consumați și cruzi.
Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Zucchinii bio sunt cultivați fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Mult mai dulci și cu o coajă mai subțire decât dovleceii tradiționali, zucchini nu trebuie curățați de coajă când sunt gătiți. Valorile nutritive, întreg complexul de vitamine și minerale, fac din zucchini un ingredient extrem de valoros pentru întărirea imunității și stimularea digestiei. Prospețimea dovleceilor zucchini este garantată de la începutul primăverii până în toamnă, perioadă în care se cultivă prin semănat direct în câmp.