Ferma P.I.F&L.M.S Company S.R.L localizată în frumoasa regiune a Vrancei deține aproape 130 de hectare de teren agricol. Ea a luat naștere ca o afacere de familie în anul 2016, producând, în principal mere pe care le livrează proaspete în magazine. Respectând criteriile Global Gap, în 2019 își propune să aducă pe mesele românilor și alte produse precum merele, cireșele, gutuile sau strugurii.
Sunt bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți, fiind recomandate în timpul dietelor de slăbire. Merele vin în ajutorul digestiei atunci când sunt consumate cu tot cu coajă, de asemenea sunt un excelent ajutor în păstrarea igienei orale: curăță dinții după orice masă și elimină mirosurile neplăcute. Merele pot fi împărțite în două mari categorii: mere verzi și mere roșii. Dintre soiurile de mere verzi amintim: Golden Delicious, Golden Reinders, Granny Smith și Goldrush. Merele roșii întâlnite în livezile de la noi aparțin, printre altele, soiurilor Jonathan, Idared, Gala, Fuji și Delicioase roșii (Red Delicious).
Caisele sunt surse de vitamine, minerale și substanțe nutritive. Conțin potasiu, fosfor, calciu, riboflavină, fier, vitamina A, magneziu, zinc, betacaroten, vitamina C, seleniu, mangan, tiamină, cupru, vitamina B6 și colină. Fibrele din caise asigură un tranzit intestinal bun și previn constipația. În livezile din România cresc caise din soiul Dacia (soi românesc de referință), Carmela (soi timpuriu românesc) sau Comodor (cu fructe puțin alungite și puțin turtite pe lateral).
Cireșele sunt izvoare de sănătate datorită conținutului mare de antioxidanți, minerale, vitamina C și A. Cireșele conțin de până la de 20x mai mult betacaroten decât căpșunele sau afinele. Au efect diuretic datorită conținutului de potasiu, reglează funcția sistemului digestiv și susțin imunitatea naturală a organismului. Cireșele din soiul Kordia au pulpa pietroasă, suculentă și cu gust excelent, în timp ce cireșele din soiul Regina au pulpă pietroasă și un gust dulce-echilibrat.
Gutuile sunt bogate în vitamina C, zinc, potasiu, cupru, fier și fibre dietetice. Sunt, de asemenea, bogate în catehină, epicatehină și alți fitonutrienți benefici. Ajută la întărirea sistemului imunitar și la tratarea anemiei. Revigorează și redau pofta de mâncare, stabilizează tensiunea arterială și atenuează probleme digestive.
Strugurii au o întreagă istorie în spate, fiind printre primele fructe cultivate de oameni cu mii de ani în urmă. Strugurii tonifică sistemul cardiovascular, au excelente proprietăți antioxidante, ajută sistemul respirator, accelerează sistemul imunitar, au efect antiinflamator, reglează nivelul zahărului din sânge și stimulează sistemul nervos. Coaja lor conține substanțe prețioase pentru organism și este bine să fie mestecată odată cu pulpa.
Sunt bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți, fiind recomandate în timpul dietelor de slăbire. Merele vin în ajutorul digestiei atunci când sunt consumate cu tot cu coajă, de asemenea sunt un excelent ajutor în păstrarea igienei orale: curăță dinții după orice masă și elimină mirosurile neplăcute. Merele pot fi împărțite în două mari categorii: mere verzi și mere roșii. Dintre soiurile de mere verzi amintim: Golden Delicious, Golden Reinders, Granny Smith și Goldrush. Merele roșii întâlnite în livezile de la noi aparțin, printre altele, soiurilor Jonathan, Idared, Gala, Fuji și Delicioase roșii (Red Delicious).
Caisele sunt surse de vitamine, minerale și substanțe nutritive. Conțin potasiu, fosfor, calciu, riboflavină, fier, vitamina A, magneziu, zinc, betacaroten, vitamina C, seleniu, mangan, tiamină, cupru, vitamina B6 și colină. Fibrele din caise asigură un tranzit intestinal bun și previn constipația. În livezile din România cresc caise din soiul Dacia (soi românesc de referință), Carmela (soi timpuriu românesc) sau Comodor (cu fructe puțin alungite și puțin turtite pe lateral).
Cireșele sunt izvoare de sănătate datorită conținutului mare de antioxidanți, minerale, vitamina C și A. Cireșele conțin de până la de 20x mai mult betacaroten decât căpșunele sau afinele. Au efect diuretic datorită conținutului de potasiu, reglează funcția sistemului digestiv și susțin imunitatea naturală a organismului. Cireșele din soiul Kordia au pulpa pietroasă, suculentă și cu gust excelent, în timp ce cireșele din soiul Regina au pulpă pietroasă și un gust dulce-echilibrat.
Gutuile sunt bogate în vitamina C, zinc, potasiu, cupru, fier și fibre dietetice. Sunt, de asemenea, bogate în catehină, epicatehină și alți fitonutrienți benefici. Ajută la întărirea sistemului imunitar și la tratarea anemiei. Revigorează și redau pofta de mâncare, stabilizează tensiunea arterială și atenuează probleme digestive.
Strugurii au o întreagă istorie în spate, fiind printre primele fructe cultivate de oameni cu mii de ani în urmă. Strugurii tonifică sistemul cardiovascular, au excelente proprietăți antioxidante, ajută sistemul respirator, accelerează sistemul imunitar, au efect antiinflamator, reglează nivelul zahărului din sânge și stimulează sistemul nervos. Coaja lor conține substanțe prețioase pentru organism și este bine să fie mestecată odată cu pulpa.